שתף קטע נבחר

 
צילום: ירון ברנר

בחולון לא "דורשים צדק חברתי", רק קורת גג

המשפחות במאהל המחאה בשכונת ג'סי כהן מתנערות מארגונים "שמושכים לכל מיני כיוונים" ודורשות פתרון דיור לפני הכול

מחאת האוהלים הממוקדת בחולון. במאהל של שכונת ג'סי כהן בעיר אין צורך בהקמת צוות ממשלתי שיבחן את דרישות המפגינים, גם לא במסמך מגובש שינחת על שולחנו של ראש הממשלה - כאן הכול ברור: דיור תחילה, אחר כך כל השאר.

 

מחאת האוהלים - הכותרות האחרונות ב-ynet:

 

עשרות המשפחות במאהל, המתגוררות בשבועות האחרונים באוהלים, הקימו גם חמישה צריפים על שפת הכביש המהיר. שלוש מיטות בצריף, בנוסף לעגלת תינוק. סמוך למאהל, מתגלה אבסורד בדמות דירה ריקה ונעולה של חברת "עמידר".

 

"גם אני וגם בעלי זכאים לדירת עמידר. אבל לצערי אומרים לנו שאין דירות", אמרה ל-ynet אוסנת קרן, אם לשתי ילדות בנות 3 ו-4, ולתינוק בן שנה. "בינתיים אני גרה כאן, בצריף. מקלחת את הילדים בגיגית ושירותים זה אצל שולה השכנה". בעלת הדירה הנדיבה ממהרת להצהיר: "הייתי לוקחת אתכם אלי הביתה, אבל גם ככה אני גרה בדירת שלושה וחצי חדרים עם עוד 12 נפשות. הרי גם הבן וגם הבת שלי ומשפחותיהם חזרו לגור אצלי כי לא יכלו לעמוד במחירי השכירות".

 

"פה נמצא ליבו האותנטי של המאבק הכלל-ארצי" אמר דוד בורדסקי, 32, החי במאהל. "המדינה צועקת שיורידו מחירים וכאן צועקים לקורת גג, זה הבדל משמעותי. כולנו עשינו צבא, לא יתכן שלמדינה שמוציאה סיוע הומניטארי למדינות אחרות לא תהיה את האפשרות לדאוג לאזרחים שלה. התייאשנו מהבטחות, כל המשפחות כאן לא קמות עד שיש להן מפתח ביד", סיכם.


המאהל בג'סי כהן. "זו לא תוכנית ריאליטי" (צילום: מורן שרף)

 

רפי מוסרי, בן 50, מדגיש כי "זו לא תוכנית ריאליטי. יש כאן נשים שישנות עם ילדיהן. לפני המאהל, גרנו עם ההורים או ברחוב, זו בושה וחרפה שאדם בגילי צריך להתגורר עם אמא. אני פונה אישית לראש עיריית חולון, מוטי ששון, בבקשה להיפגש עימנו ולהפסיק להתנער מתושבי השכונה".

 

לדברי רות גבע, 55, אם לשניים וסבתא לשישה נכדים, "20 שנה אני ללא בית ואיש לא מתייחס אליי. אני מפחדת מהעתיד, אי אפשר לדעת לאן יזרקו אותי. גם לבני בן ה-28 אין דירה והוא לא מסוגל לעמוד במחירי השכירות. אנחנו הופכים קטנים יותר ויותר עד שאנו נעלמים".

 

"זו הסיבה שדפני הקימה אוהל"

עו"ד ניסן זכריה, יו"ר ועד השכונה, מנסה לנסח יחד עם יושבי המאהל סדר עדיפויות ברור. "המאבק החל בדיור ושכירות. זו הרי הסיבה שדפני הקימה אוהל. הבעיה שלנו היא שארגונים שונים שהצטרפו למאבק מושכים לכל מיני כיוונים שאינם אופרטיביים".

 

לדברי זכריה, "צדק חברתי זה מושג כללי. הרי רפורמות בתחומי הבריאות, החינוך והרווחה יימשכו שנים. הדבר היחידי בו ניתן לבחון את ממשלת ישראל והצלחת המאבק זה נושא הדיור. ללא בניה מסיבית של דירות לדיור ציבורי לא יינתן פיתרון אמיתי. גם בחולון בונים מתוך החלטה רק דירות גדולות כדי למשוך אוכלוסיה חזקה בעוד אנו נותרים ללא קורת

גג".

 

מחברת עמידר נמסר כי "מדובר במקרה בו בני זוג שהחזיקו בדירות נפרדות עוד לפני חתונתם עברו להתגורר באחת מהן לאחריה. למשפחה אושרה דירת שלושה חדרים בתמורה לשתי הדירות ווהנושא נתון כרגע בוועדה של משרד הבינוי והשיכון. בתום ההליך יתפנו שתי הדירות עבור זכאי דיור במצב קשה אשר ממתינים זמן רב לדירה, בהתאם לקריטריונים שייקבעו על ידי משרד הבינוי והשיכון".

 

מעיריית חולון נמסר בתגובה: "העירייה והעומד בראשה מכבדים את זכותם של חלק מתושבי ג'סי כהן להביע את מחאתם בנושא הדיור הציבורי ותומכים בה. אולם מדובר במאבק שבו לעירייה אין צד אופרטיבי, שכן נושא הדיור הציבורי הינו באחריות ממשלת ישראל ומשרד השיכון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאהל המחאה בג'סי כהן
צילום: דנה קופל
מומלצים