שתף קטע נבחר

 

הקרב על רומא: מינוי השגריר עוכב ברגע האחרון

בכירה במשרד החוץ ערערה בטענה שוועדת המינויים לא התחשבה בחוק הקורא להעדפת נשים, ונכון לעכשיו לא ברור אם נאור גלאון יחליף כמתוכנן את השגריר גדעון מאיר

מסלול הקריירה של דיפלומט ממוצע במשרד החוץ הישראלי משול לדרך חתחתים, שרק בסופה, אחרי שנים ארוכות ושירות במדינות קשות ומורכבות, מגיעה מעט נחת. לכן, אין זה פלא שמינוי השגריר ברומא מעורר מאבק דיפלומטי בו מעורבים גורמים בכירים במשרד.

 

לפני כעשרה ימים, החליטה ועדת המינויים של משרד החוץ על מינויו של נאור גילאון, המשמש כיום סמנכ"ל וראש אגף אירופה, לתפקיד השגריר באיטליה. המינוי אמור היה להיות מאושר בישיבת הממשלה אתמול, אך ל-ynet נודע כי בעקבות ערעור שהגישה בסוף השבוע בכירה אחרת במשרד החוץ, שהתמודדה גם היא על התפקיד היוקרתי, הוחלט בנציבות שירות המדינה לעכב את המהלך ולבחון את הטענות, המבוססות על טיעונים מגדריים.

 

בערעור, טענה הבכירה כי נתוניה המקצועיים מתאימים יותר לתפקיד ראש הנציגות ברומא, זאת משיקולי ותק וניסיון. היא הזכירה בנוסף כי על פי  

החוק, יש להעדיף נשים כאשר נתוני המתמודדים במכרז שווים. טענות אלו הוצגו גם בפני ועדת המינויים במשרד החוץ, שבחרה בכל זאת בגילאון ברוב גדול.

 

גילאון, דיפלומט בכיר ומוערך עם ותק של 22 שנים במשרד, נחשב למקורבו של שר החוץ, אביגדור ליברמן, ושירת בעבר כיועצו המדיני. אם לא תשונה ההחלטה, הוא עתיד להחליף בתפקיד את הדיפלומט הוותיק גדעון מאיר, אשר סיים לאחרונה את תפקידו לאחר 5 שנים ברומא. מאיר, הידוע כמומחה לענייני הסברה, ישמש כמשנה למנכ"ל משרד החוץ וראש מערך הדיפלומטיה הציבורית.

 

מנציבות הממשלה נמסר בתגובה כי "לנציבות הוגשה השגה על החלטת ועדת המינויים במועד סמוך להחלטת הממשלה, כך שלא היה אפשרי לסיים את הטיפול בה עד למועד הישיבה. לפיכך סוכם, על דעת הנציבות ומשרד החוץ, כי הנושא יועבר לאישור הממשלה לאחר שיסתיים הטיפול בהשגה".

 

תומכיו של גילאון בועדת המינויים, עם זאת, טענו כי מתוקף היותו אחראי על כל השגרירים באירופה, הוא בעל הנתונים המתאימים ביותר לשרת שם כשגריר.

 

עיצומים או מחאה דיפלומטית?

בתוך כך, נמשכים עיצומי עובדי הוועד המנהלי במשרד החוץ, הטוענים כי האוצר חזר בו מסיכומים על שיפור תנאי העובדים, רגע לפני חתימה על הסכם שכר מחודש. בעקבות העיצומים, לא נשלח או נתקבל דואר דיפלומטי בכל משרדי הממשלה. בנוסף, שובתים גם נהגי משרד החוץ החברים בוועד המנהלי, ולא עובדים בין השעות 10:00-14:00. "אלו הם רק השלבים ההתחלתיים. אם לא תהיה התקדמות נחריף את העיצומים", אמרו בכירים בוועד.

 

עובדי הוועד זכו גם לתמיכתם של כלל עובדי שירות החוץ. בהודעה שהוציאו הוועד המדיני והוועד החוץ-מנהלי, נכתב כי "אנו מביעים תמיכה והזדהות עם מאבקם של עובדי השירות המנהלי במשרד החוץ לעדכון תנאי השכר. המאבק הינו מאבק צודק של עובדים ראויים, הזכאים לקבל גמול ראוי על עבודתם. לצערנו, אנו חייבים לציין כי במהלך התקופה בה נערך

המשא ומתן, התנהלו פקידי האוצר בערמומיות ובתחמנות שלא הייתה מביישת סוחרי סוסים בעיר סדום", טענו העובדים.

 

היום בוטלה ארוחת צהריים בין שר ההגנה של הונדורס ופמלייתו, למנכ"ל משרד החוץ, רפאל ברק, ומנהלי אגף אמריקה הלטינית. בוועד המנהלי טענו כי הביטול נגרם בעקבות העיצומים, אך גורמים במשרד החוץ טענו כי דווקא האורחים יזמו את הביטול. גורמים המעורים בנושא העריכו כי לא מן הנמנע שמדובר בצעדי מחאה דיפלומטית מצד המשלחת מהונדורס, זאת לאחר שהיחסים בין המדינות עלו לאחרונה על שרטון, לאחר תמיכתה בצעדים הפלסטיניים להכרה במדינה בעצרת האו"ם בספטמבר.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לע"מ
גדעון מאיר. מסיים כהונה ברומא
צילום: לע"מ
ליברמן. מחאה תוצרת הונדורס
צילום: AFP
מומלצים