המתמחים: "מנכ"ל משרד הבריאות - בריון הכפר"
המנכ"ל רוני גמזו, שכבר כינה את עיצומי המתמחים "הגזמה", תקף אותם שנית ודרש לקבל לידיו את רשימת המתפטרים. הרופאים דחו את האיום: "אתה תהיה הכתובת לקריסת הרפואה"
לא רק משרד הבריאות מחריף את הטון. לאחר שמנכ"ל המשרד, רוני גמזו, מתח ביקורת קשה על הרופאים שהגישו התפטרותם, הגיבו היום (א') המתמחים ולא חסכו במילים. "הוא התגלה כלא פחות מבריון הכפר, שמאיים בכוחנות על הרופאים הצעירים במערכת", הלינו המתמחים, והבהירו למנכ"ל: "אתה לא מאיים עלינו". יו"ר ההסתדרות הרפואית התייצב לצד גמזו ואמר כי הוא מקווה שדברי המתמחים "לא יובילו להסלמה".
שביתת הרופאים - כותרות אחרונות ב-ynet
- הרופאים שוב שובתים: "יש רק 5 דקות למטופל" מאבק המתמחים: הודרו מחוץ לבית החולים
- לא רק מתמחים: 100 מומחים מרמב"ם התפטרו
- רופאים מתנגדים: "אידלמן הוחלש, השעון - איוולת"
בסוף השבוע שעבר הפיץ גמזו מכתב פומבי בו תקף את המתמחים שהגישו מכתבי התפטרות, ואמר: "הגזמתם, זו אינה לקיחת אחריות, אלא הסרת אחריות". הוא דרש מהם לחזור בהם מהחלטתם ולשים סוף למשבר. היום, לאחר שבתי החולים ברחבי הארץ ומרפאות קופת חולים כללית הושבתו כחלק מעיצומי הרופאים, שלח גמזו מכתב נוסף - הפעם למנהלי בתי חולים ממשלתיים.
במכתבו היום כתב: "בהמשך לשיחתנו ועל דעת סגן השר, יעקב ליצמן, אבקש לקבל עד מחר בבוקר ולא יאוחר מהשעה 10:00, את כל מכתבי ההתפטרות, אם יש כאלו, של הרופאים מבתי החולים
תחת ניהולכם". חששם של המתמחים הוא שהמידע יאפשר למשרד הבריאות לנקוט צעדים פרטניים נגד הרופאים המתפטרים, אם יחליטו בסופו של דבר לשוב למערכת הבריאות. כמו כן, משמעות הדבר שהמתפטרים לא יוכלו לחזור בהם ללא אישור משרד הבריאות.
"כל אחד ואחד מאיתנו החליט להגיש את התפטרותו האישית מתוך תחושה אמיתית שהוא אינו רוצה להיות חלק במערכת שפוגעת בחולים", ציינו בתגובה הרופאים. "זה המצב כיום, וההצעה המבזה והמשפילה של האוצר רק תחמיר אותו ותוביל לקריסתה של הרפואה הציבורית בישראל". הם הבהירו כי אין בכוונתם לסגת, חרף המהלך האחרון של גמזו: "האיום הכי גדול עלינו הוא שבתנאים הקיימים, איננו יכולים לתת טיפול רפואי ראוי לחולים שלנו.
"נכון, ב-4 בספטמבר, עם כניסת ההתפטרות לתוקף, הרפואה הציבורית תקרוס - אך לצערנו, גם אם נחתום על ההסכם המבזה של האוצר היא תקרוס", הם הוסיפו. "אז אנחנו לקחנו אחריות ואמרנו - לא עוד! ואתה, פרופ' גמזו, לקחת את הצד של האוצר? לפחות כעת, אחרי שהבהרת שאתה המעסיק היחיד שלנו, תהיה כתובת לקריסת הרפואה הציבורית".
יושב ראש ההסתדרות הרפואית, ד"ר לאוניד אידלמן, שמנהל את המגעים עם האוצר בתמיכת משרד הבריאות וכבר ספג ביקורת רבה מצד המתמחים, התייצב גם עתה לצד גמזו. "אני לא מבין את התגובות והקריאות הללו", אמר ל-ynet. "משרד הבריאות הוא הבעלים של בתי החולים הממשלתיים והוא ביקש לדעת את מצבם של הרופאים שעובדים בהם. את דעתי על כך בכל אופן אף אחד לא ביקש, ואני רק מקווה שלא תהיה הסלמה בנושא".