שתף קטע נבחר

 
צילום: ירון ברנר

מפגינים עוכבו ליד בית רה"מ: "גם בקיסריה קשה"

מאות בני אדם השתתפו בצעדת מחאה שהסתיימה סמוך לביתו של נתניהו בקיסריה, כמה מהם עוכבו לאחר שניסו להתקרב לבית. בבית שאן הפגינו כ-200 איש: "אין דבר שמפחיד את השלטון יותר מסולידריות"

המחאה על יוקר המחייה הגיעה לפתחו של ראש הממשלה גם בקיסריה. מאות מפגינים יצאו אמש (יום ג') בצעדה מהיכל התרבות באור עקיבא עד שהגיעו סמוך לביתו של בנימין נתניהו, והפגינו לראשונה ברחובות קיסריה. "גם לנו קשה", הבהירו תושבי העיר שהשתתפו במחאה, "גם אותנו דופקים במחירים, ושלא יחשבו שבקיסריה אין אנשים במצוקה כלכלית".

 

מחאת האוהלים - הכותרות האחרונות ב-ynet:

 

עוד בערוץ החדשות:

 

בסיום האירוע ניסו כ-15 מפגינים להתקרב לביתו של ראש הממשלה. שוטרים שהיו במקום מנעו מהם להגיע אל הבית וחלקם עוכבו לחקירה. "בסך הכל ביקשנו לבוא לדבר עם ביבי", אמר איתי ברק, אחד המפגינים. "אנחנו יודעים שהוא לא בביתו. כמה סימבולי שהוא לא בבית ואין עם מי לדבר".

 

הצעדה בקיסריה. חלק עוכבו (צילום: נמרוד גליקמן) (צילום: נמרוד גליקמן)
הצעדה בקיסריה. חלק עוכבו(צילום: נמרוד גליקמן)

 

בהפגנה השתתפו פעילים מהמאהלים באור עקיבא, חדרה, פרדס חנה, חריש, באקה אל-גרבייה ועוד. המשטרה העריכה מספרם בכ-250, אולם המפגינים טוענים כי יותר מ-400 איש השתתפו במפגן המחאה. הם נשאו שלטים על-גביהם נכתב: "הון ושלטון - עולם תחתון" ו"עלי ביבי ו-120 השודדים". בהפגנה נכחו גם ילדים שקראו "הילדים דורשים צדק חברתי".

 

"לראשונה הגענו למקום של ההון והשלטון ואנחנו דורשים צדק חברתי", ציינו הנואמים בעצרת. רבים מהם גם פתחו את דבריהם בקריאה "ערב טוב קיסריה", שנשמעת לעתים קרובות באמפי הסמוך. השחקן שי אביבי פנה בדבריו לנתניהו: "אדוני ראש הממשלה, שכחתם מה חשוב ומה נכון. שנים לא טוב לנו, באנו להראות לך את מה שאתה לא רואה - אותנו".

 

בעצרת השתתפו גם הזמרים שגיב כהן ודורי בן זאב. שלומי אבני, חבר מועצת העיר אור עקיבא וממובילי המאבק בעיר, קרא לראש הממשלה להגיע למאהל. "כל שנה אתה נוסע לאור עקיבא ומתארח במימונה, והשנה אנחנו נקבל אותך ואנחנו נארח אותך באוהל", הוסיף.  

 

"קשה להתחלק בין שלושת בתי נתניהו"

במפגן המחאה בקיסריה השתתפה גם סתיו שפיר, ממובילי המאבק החברתי, שהמחאה חייבת להתקיים מול ביתו של נתניהו, "אבל זה קשה, כי נצטרך להתחלק בין שלושת הבתים שלו. המאבק נמשך כבר חודש, אנחנו חיים ברחובות והם הולכים לישון בשקט במיטות. הם לובשים חליפות ומשתמשים בכספנו, ולנו אומרים - אין כסף".

 

"יש סטיגמה כאילו שבקיסריה לאנשים לא חסר דבר, אבל זה לא נכון", הבהירה אחת מתושבות העיר שהגיעה להפגנה. "גם פה יש אנשים שפעם שילמו על מוצרים מחיר זול יותר, והיום משלמים יקר. אין פה רק אנשים עשירים, גם כאן יש משפחות בהן שני בני הזוג עובדים ולא גומרים את החודש. מחיר המטפלות והגנים גבוה מדי גם עבורנו. נכון, אנחנו לא שכונת מצוקה אבל יש פה אנשים שעובדים קשה ומשלמים יקר כמו כל אזרחי מדינת ישראל".

 

"הגענו למקום של ההון והשלטון" (צילום: נמרוד גליקמן) (צילום: נמרוד גליקמן)
"הגענו למקום של ההון והשלטון"(צילום: נמרוד גליקמן)
  

במקביל, התקיימה בבית שאן הפגנה בהשתתפות כ-200 איש, מחיצתם תושבי המקום והיתר פעילים מהמאהלים באזור. המפגינים צעדו בשעות הערב לאורך הרחוב הראשי של בית שאן וקראו לתושבי העיר לבוא ולהפגין עמם.

 

מארגני המחאה בעיר ציינו כי עצם קיום ההפגנה הוא מבחינתם הגשמת חלום, אך אחרים הצביעו על מספרם המועט של המפגינים מקרב תושבי המקום. לטענתם, הסיבה לכך היא התחושה שהמאבק מכוון באופן ספציפי נגד הרשות המקומית.

 

במאהל בבית שאן מתגוררות מספר משפחות, שאחדות מהן מצאו עצמן ברחוב עוד בטרם פשטה המחאה ברחבי הארץ, בשל סכסוכים עם חברת עמידר. בתחילת המאבק הוקם המאהל מול בית העירייה, אולם ברשות המקומית ביקשו לפרקו והוא הועתק לפארק בעיר.

 

בעצרת אמש נשא דברים ראובן אברג'יל, מראשי הפנתרים השחורים. "לפני 40 שנה רצינו את אותם דברים שאתם רוצים עכשיו, אבל אז לא הייתה התקשורת שחיבקה אותנו", ציין. "אני עובר בין המאהלים בארץ ואני שומע שפה של סולידריות, ואין דבר שמפחיד את השלטון יותר מסולידריות, משום שהוא שולט בהמונים באמצעות החלוקה והפילוג לסקטורים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"הון ושלטון - עולם תחתון"
צילום: נמרוד גליקמן
"שנים לא טוב לנו"
צילום: נמרוד גליקמן
מומלצים