שתף קטע נבחר

 

דיווח: אפגניסטן תסכים לנוכחות ארה"ב עד 2024

לפי ההסכם המתגבש, יישארו באפגניסטן מדריכים ויחידות מיוחדות. איראן מתנגדת, רוסיה עקצה: "אם יש שלום, למה צריך בסיסים?"

ארצות הברית ואפגניסטן קרובות לחתימה על הסכם אסטרטגי שיאפשר לאלפי חיילים אמריקנים להישאר עד לפחות 2024 - כך מדווח הבוקר (שבת) העיתון הבריטי "הדיילי טלגרף". שכנותיה של אפגניסטן כבר הביעו את מורת רוחן מאפשרות של הסכם שכזה, איראן בפומבי ופקיסטן בחשאי.

 

ארה"ב בבוץ האפגני - כתבות אחרונות ב-ynet:

 

עוד בערוץ החדשות:

 

לפי המסמך המתגבש, לא רק מדריכי כוחות הביטחון המקומיים יוכלו להישאר כדי להשלים את עבודתם, אלא גם הכוחות המיוחדים של ארצות הברית ומערך הסיוע הכולל שלהם. אחד הסיכונים הוא שהטליבאן ידחה את הסיכום הזה, ובכך יטורפד כל המהלך להביא את הקיצונים האיסלאמיים לשולחן המשא ומתן.

 

חיילי ארה"ב באפגניסטן (צילום: AP) (צילום: AP)
חיילי ארה"ב באפגניסטן(צילום: AP)

 

צבא ארצות הברית החל כבר בהסגת הכוחות מאפגניסטן, לפי ההסכם שקובע כי האחריות הביטחונית תועבר לידי הממשל בקאבול בסוף 2014, אך נראה כי לשני הצדדים יש אינטרס משותף להארכת הקשר. האפגנים חוששים מכך שיינטשו בידי האמריקנים, ובוושינגטון רוצים לשמור על בסיס קדמי בקרבת פקיסטן, איראן וסין.

 

בכירים אפגנים ואמריקנים שדיברו עם כתב העיתון הביעו תקווה כי ההסכם החדש ייחתם לפני כינוס בון בנושא אפגניסטן בדצמבר. כמו כן, דווח כי נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, ועמיתו האפגני, חמיד קרזאי, הורו להאיץ את קצב השיחות בין הצדדים, וכי היועצים לביטחון לאומי של שתי המדינות ייפגשו בוושינגטון בחודש הבא.

 

היועץ הביטחוני הבכיר של קרזאי הדגיש כי עד כה, הושגה התקדמות יוצאת דופן בנושא, וכי נוכחות אמריקנית באזור קריטית לא רק לבניית כוחה הצבאי המחודש של ארצו, אלא גם למלחמה האזורית בטרור. "2014 אינה השנה האחרונה שבה הטרור ינסה להכות", הדגיש. במקביל, הבהירו גורמים אמריקנים רשמיים כי מרבית הפרטים כבר

סוכמו, ויהיה זה מאכזב אם לא יושג לבסוף הסכם בין הצדדים.

 

מלבד איראן ופקיסטן, כוללת ההתנגדות למהלך גם את רוסיה. "אפגניסטן זקוקה להרבה דברים אחרים מלבד נוכחות צבאית של מדינה מסויימת בשטחה", אמר שגריר רוסיה בקאבול. "היא צריכה סיוע כלכלי ושלום. בסיסים צבאיים אינם כלים המקדמים שלום", הדגיש, "אם העבודה בוצעה, אם הטרור הובס והשלום והיציבות חזרו לאזור, אז למה צריך בסיסים?", עקץ השגריר את ארצות הברית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נשיא אפגניסטן קרזאי
צילום: AP
חייל אמריקני באפגניסטן
צילום: AFP
אובמה. אינטרס משותף
צילום: MCT
מומלצים