איך בחרתי מקצוע עם לקות הלמידה שלי?
לאנשים כמונו יש נטייה להשתעמם ולאבד ריכוז בנושאים לא מעניינים. אנחנו זקוקים להכוונה, לכן חשוב להתייעץ עם אנשים שונים, חברים או מכרים שלמדו את המקצוע. טור אישי
בטור הקודם הסברתי כמה היה לי חשוב למצוא עבודה מתאימה. הפעם אתאר איך בחרתי מקצוע מתאים.
השנה התחלתי ללמוד מידענות ויש לציין שהבחירה במקצוע לקחה לי זמן. לאדם עם בעיות למידה כמוני יש כמה דברים שצריך לקחת בחשבון בכדי להגיע להחלטה משמעותית כזאת.
כשאדם עושה בחירה של מקצוע ומסלול לימודים הוא צריך להסתכל על עצמו ולראות כמה פרמטרים: במה הוא חזק, במה הוא פחות חזק, מה הן התכונות המרכזיות שלו ומה הוא עשה בעבר. לדוגמא, מדריך בתנועת נוער כנראה אוהב לעבוד עם אנשים, יש לו ניסיון בכך ולכן אולי יתאים לו מקצוע טיפולי שכולל עבודה עם אנשים.
במקרה שלי, לא הסתדרתי עם עבודה מלחיצה עם ומול קהל ותמיד נמשכתי יותר לסביבה הנוחה ליד המחשב. לכן היה לי ברור שהכיוון הוא עבודה בסביבה ממוחשבת. הגעתי למידענות כי היה לי ברור שזה עניין חזק אצלי. מי שלא מכיר ויודע, מידענות (לא קשור למדע) זה מקצוע חדש יחסית. כמו שספרן עוזר למצוא ספר אז המידען עוזר למצוא מידע.
בימינו, עולם האינטרנט גדל ויש עומס מידע, אז לא מדובר רק על כניסה לגוגל. צריך לדעת למצוא מידע אמין ומדויק בשלל מנועי החיפוש ולהכיר טוב את עולם האינטרנט. וכן, אני יודעת שזה מעורר קנאה ששיעורי הבית הם להיכנס לפייסבוק ולהקים אתר.
הרעיון הוא שהרבה מקומות עבודה רוצים מישהו שייתן להם מידע על נושאים מסוימים בלי לבזבז הרבה זמן ומשאבים (משרדי עורכי דין, בתי חולים וכו' ) וצריך אדם מקצועי שיודע איפה לחפש ועושה זאת ביעילות.
אם צריכים משהו - אני התשובה
המידענות התאימה לי משתי סיבות: אני מבלה באופן קבוע בעולם האינטרנט ותמיד ידעתי למצוא מידע רלוונטי. אמא שלי יודעת שאם היא צריכה משהו, החל מקו אוטובוס ועד מידע על מחלות ותרופות אני הכתובת. אני מכירה הרבה אתרים מתחומים שונים והכול מניסיון החיים. זה מאתגר אותי כשנותנים לי לחפש משהו.
אני מניחה שכל אדם יוכל להזדהות עם הרגע הזה בו הוא מבין במה הוא טוב ובוחר כך מקצוע, אבל יש כמה אלמנטים שמייחדים את הסיפור בהיותי לקוית למידה. לא ללמוד מה שמצפים מכם, או ללמוד משהו רק כי הוא מכניס כסף. למצוא מקצוע שמתאים ומעניין.
לאנשים כמונו יש נטייה להשתעמם ולאבד ריכוז בנושאים לא מעניינים. אנשים כמונו זקוקים להכוונה, לכן חשוב להתייעץ עם אנשים שונים, חברים או מכרים שלמדו את המקצוע או שלמדו באותו מקום. אפשר גם ללכת לייעוץ מקצועי שיעזור לכם לעשות סדר ולהחליט מה המקצוע המתאים עבורכם.
היה לי ניסיון טוב בלימודים במכינת מהו"ת בסמינר הקיבוצים, ודרכם הבנתי שלא רק שחשוב לדעת מה ללמוד, לפעמים יותר חשוב איפה. לא התאים לי מוסד גדול כמו אוניברסיטה, העדפתי מקום עם יחס יותר אישי ולכן בחרתי במכללת בית ברל שם מצאתי אוזן קשבת וסבלנות לבעיות הייחודיות שלי.
לפני שמחליטים על מקום הלימוד, כדאי ללכת להתרשם מכל המקומות הרלוונטיים. יש ימים פתוחים וכדאי גם לקבוע פגישה אישית עם נציג המקום כדי להתרשם מהיחס בחוג או בפקולטה ולבדוק האם יש מרכז תמיכה עם עזרה, ליווי וסדנאות. כדאי גם לשים לב שהאבחונים שיש לכם מתאימים למקום.
בנוסף היה לי חשוב שהלימודים יתנו לי מקצוע ולא רק תואר כללי. משהו שיאפשר לי למצוא עבודה מסוימת בתחום מסוים וממוקד. במקרה שלי הרווחתי תואר ותעודה ביחד .
לימודים, ובמיוחד באקדמיה, יכולים לגרום לתסכול. זה לא מתאים לכל אחד אבל זה חשוב, מעניין ומאתגר ואני מאמינה שאם מוצאים את התנאים המתאימים, לפחות את רובם, זה יכול להבטיח הצלחה. בעתיד אני מקווה למצוא עבודה במקצוע שאני לומדת בתקווה שגם בהמשך אצליח להתברג במקום שייתן לי את תנאי העבודה המתאימים לי ממש כמו בעבודתי הנוכחית בסמינר הקיבוצים.
הכותבת היא בעלת הבלוג "לקות בקלות" - הפרעת קשב מנקודת מבט אישית http://www.lekutbekalut.co.il