שתף קטע נבחר

 

פסיכולוגים הפגינו: 'מטפלים ממלצרים למטופלים'

מומחים ומתמחים קראו להוספת תקנים ולהעלאה משמעותית בשכר. "המערכת חולה, זה אבסורד שמטופל צריך להמתין כמעט שנה לתור", אמרו על הפסיכולוגיה הציבורית

מחאת המתמחים עדיין בעיצומה, ועכשיו גם הפסיכולוגים יוצאים לרחובות. עשרות פסיכולוגים משירותי הפסיכולוגיה הציבורית הפגינו אחר הצהריים (יום ג') בתל-אביב, במחאה על "מערכת הפסיכולוגיה הציבורית החולה". הפסיכולוגים, מומחים ומתמחים, קראו להוספת תקנים שיביאו לקיצור זמן ההמתנה ולהעלאה משמעותית בשכרם.

 

על-פי נתונים שהציגו הפסיכולוגים, זמן ההמתנה הממוצע לטיפול הוא כשמונה חודשים. "זה אבסורד שמטופל צריך להמתין כמעט שנה לתור, כשיש הרבה פסיכולוגים שממתינים רק להיכנס למעגל העבודה במערכת הציבורית", אמר אבי שניבאום, בוגר תואר שני בפסיכולוגיה, שממתין להתמחות. כמתמחה, הוא יוכל לעבוד בהיקף של כחצי משרה, ובשכר של 2,500 שקלים בממוצע בלבד.

 

דורשים העלאת שכר וקיצור תורים ()
דורשים העלאת שכר וקיצור תורים
 

"כמו ברפואה, אזרח צריך להיות מלווה על ידי טיפול פסיכולוגי כל החיים, אם הוא נדרש לכך", טען שניבאום. "במצב של היום זה לא אפשרי, כי השכר של בוגרי ההתמחות גוזר עלינו להיות בעשירון התחתון. כולם נאלצים לעבוד בעבודה נוספת ובגלל שעות ההתמחות שלנו המשרה הנוספת צריכה להיות כמו מלצרות. זה לא ייתכן שאנשים בני 33 עובדים בעוד עבודה כדי להשלים הכנסה, ואני עוד לא מדבר על האפשרות שמטפל ימלצר מטופל שלו".

 

תהל פרוש, בוגרת תואר שני בפסיכולוגיה שממתינה להתמחות, השתתפה אף היא בהפגנה ברחוב המלך ג'ורג. "אנחנו מוחים נגד ייבוש המערכת הציבורית מתקציבים ומתקנים, ורוצים להבטיח שירות פסיכולוגי זמין לכלל האוכלוסייה". אמרה.

 

לדבריה, "חולי בריאות הנפש נפגעים הן בפן הכלכלי, כשהם פונים לקליניקות פרטיות ונאלצים לשלם על השירות באופן פרטי, והן בכך שטיפול שהיה יכול להסתיים בייעוץ פסיכולוגי בלבד, נגרר לטיפול תרופתי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים