שתף קטע נבחר
 

מישל המרושל: סלופי ג'ו, הגרסה העברית

למי יש זמן או כוח להכין מדי ערב ארוחה לילדים? בטח שלא למישל דור, אבא במשרה מלאה ובעל לאישה עסוקה. הפתרון: סלופי מישל, מתכון בסיסי ומהיר שיזין את הילדים כל השבוע

הילדים שלנו התמכרו לאוכל תעשייתי, החל משניצלים המזנקים מהטוסטר דרך פיצות ושאר מאכלים המיוצרים בפס ייצור מסחרי במפעל כשאל המרכיבים מתווספים שלל תוספים שלא תורמים לבריאותם.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

המזון המוכן הפך למפלט מבורך עבור הורים רבים שלא מוצאים את הזמן להכין ארוחה ראויה באמצע היום, לכן החלטתי להציע פשרה: מתכון ל"סלופי מישל" על בסיס אביו האמריקאי, הלא הוא "סלופי ג'ו". המתכון בנוי, בחלקו, ממרכיבים מוכנים, אך רובם נועדו כדי לחסוך המון זמן, המרכיב העיקרי של המנה הוא בשר טרי ואיכותי.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

סלופי מישל

כמויות הבצל והשום תלויות יותר בכם - אצלנו אוהבים הרבה, אתם יכולים להשתמש בפחות.

 

המרכיבים (ל-8 מנות):  

קילו בשר בקר איכותי, טחון

6 בצלים קצוצים - אפשר להתפשר על אריזות בצל קצוץ מוכנות, הנמכרות בסופר וכוללות בצל לא קפוא

ראש שום, כתוש

6 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

2 כפות שטוחות ג'ינגר טרי, כתוש

לרוטב:

כוס קטשופ סמיך ואיכותי

כוס רוטב היקרי סוס או ברביקיו

3 כפות רוטב סויה

1/4-1/2 כס מיונז

מלח, פלפל

לנועזים: כף עמבה (משדרגת את המנה ואינה מורגשת)

להגשה: 

בגט או ג'בטה, או כל דבר מאפה היכול להכיל את המנה בגאווה

 

אופן ההכנה: 

  1. מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה גדולה עד שהוא מקבל גוון אחיד.
  2. משמנים בשכבה דקה ווק או מחבת. מקפיצים את הבצל, הג'ינג'ר, השום והבצל הירוק עד לשקיפות של הבצל הלבן ולא מעבר לזה. מוציאים את המרכיבים המטוגנים לכלי חיצוני ומנקים היטב את המחבת עם נייר מגבת לשימוש חוזר מיידי.
  3. מעלים את הטמפרטורה במחבת או בווק עד שהוא מעשן וזורקים פנימה את הבשר. יש לפעול מהר מאוד, מבשלים את הבשר לגוון אדמדם-אפרפר, למשך כ-2 דקות בלבד.
  4. מוסיפים מהכלי החיצוני את הבצל שלנו לבשר ומערבבים היטב. לאחר כדקה, עוד לפני שהבשר מקבל גוון אפור, מוסיפים חצי מכמות הרוטב שלנו ומערבבים בעדינות יחד עם הבשר עד לכיסוי הבשר ברוטב.
  5. קולים את הבגט בטוסטר אובן או תנור שחומם מראש לטמפ' של 230 מעלות.
  6. מקפידים להוציא את הבגט כאשר הוא הופך לטוסט ומניחים על צלחת ההגשה ומורחים אותו בנדיבות עם החצי השני של הרוטב.
  7. מניחים שכבה, עבה ככל האפשר, של בשר על הבגט ומגישים מיד.

 

  • את הבשר הנותר ניתן לשמור בכלי פלסטיק אטומים במקרר להגשה ביום שלמחרת, או במקפיא להגשה מאוחרת יותר. הרוטב נשמר במקרר עד שלושה ימים, וכמובן שאפשר להכין עוד מתי שרוצים.
  • מומלץ לאכול את הסלופי עם חצי לחם ובשום פנים ואופן לא לסגור אותו כמו המבוגר משום שהאדים של הבשר הופכים את החלק העליון של הלחם לספוג.

 

בתיאבון!

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי דקל
טעים יותר ממה שזה נראה. סלופי מישל
צילום: חגי דקל
מומלצים