שתף קטע נבחר
 

הבורסה ירדה בחדות; מדד ת"א 25 נפל ב-4.4%

שבוע המסחר נפתח במגמה שלילית במיוחד על רקע הירידות החדות בוול סטריט ביום שישי: מדד ת"א 100 ירד ב-4.05%, מדד בלו-טק 50 ירד ב-3.36% ומדד נדל"ן ירד ב-2.48%

המסחר בבורסה בתל-אביב הסתיים בירידות שערים חדות, לאחר שהבוקר (א') נדחתה פתיחת המסחר במספר דקות עקב ירידות השערים החדות בוול סטריט ביום ו'.

  

מדד תל-אביב 25 ירד ב-4.39% ל-1,082.47 נקודות; מדד תל-אביב 100 ירד ב-4.05% ל-976.28 נקודות; מדד בלו-טק 50 ירד ב-3.36% ל-241.88 נקודות ומדד נדל"ן ירד ב-2.48% ל-268.47 נקודות. 

 

ניב פגוט, אסטרטג ראשי בקבוצת איילון אמר היום ל"כלכליסט" כי "ניתן לראות היום בבורסה שלנו את התגובה למסחר בוול סטריט ביום שישי. חוסר הוודאות סביב הצמיחה וסביב המשבר באירופה נותן את אותותיו בשוקי ההון ברחבי העולם. ההסתברות למיתון כפול גדלה משמעותית לאחר נתוני התעסוקה ביום שישי. כרגע הכל מוטל על הכתפיים של אובמה וברננקי להציג תוכנית מגרה במהלך החודש הקרוב".

 

"בתוך כך אני סבור כי אירופה זו הצרה הגדולה של העולם, יותר מדי סימני שאלה שם, בעיות החוב עדיין מהוות איום רציני ביותר על שוקי ההון. מבחינת השוק המקומי עדיין ממתינים אצלנו לספטמבר. בארץ המשקיעים חוזרים להשקיע באג"ח הממשלתי לטווח ארוך - בדיוק כמו בארה"ב. בנוסף לכך מחזורי המסחר ממשיכים להיות נמוכים. אין פה קונים טבעיים בשוק וזה בעיה. אי אפשר לבנות על הציבור שהוא זה שיחזיק את השוק. המחאה לא תבוא לידי ביטוי בחריגות תקציביות אלא בריסון המחירים בסקטור הפרטי", הוסיף פגוט.

  

המסחר בוול סטריט ננעל ביום שישי בירידות שערים חדות לאחר פירסום דו"ח התעסוקה לחודש אוגוסט. בסיכום שבועי דאו ג'ונס ירד ב-0.4% ונאסד"ק איבד 0.3%. שיעור האבטלה באוגוסט נותר על כנו - 9.1% ולא נוספו כל משרות למעגל התעסוקה בארה"ב. האנליסטים ציפו לתוספת של 70 אלף משרות לשוק העבודה האמריקאי. מחר (ב') לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל הלייבור דיי.

 

ירידות גם באירופה 

באירופה גם כן ננעל המסחר ביום ו' בירידות שערים חדות. משבר החוב ממשיך להיות במרכז החששות שם והיום קרן המטבע הבינלאומית הודיעה כי היא מתנגדת לתוכניות שיאלצו את יוון להציב ערבות עבור חבילת החילוץ השנייה שתקבל, כך על פי ארבעה אנשים המקורבים לנושא שביקשו להישאר בעילום שם. לדבריהם, השימוש בערבות, שנועד לזכות בתמיכה של פינלנד להלוואות בגובה 109 מיליארד אירו (155 מיליארד דולר) שהתחייבו מנהיגי האיחוד

האירופי להעביר ביולי, ימנע מקרן המטבע מעמד של נושה מועדף ויפגע בזכויות של מחזיקי האג"ח היווניות.

  

משרד האוצר מתחיל להיערך לגירעון הגדול הצפוי בתקציב המדינה, כתוצאה מההיענות לדרישות תנועת המחאה ומהירידה המסתמנת בגביית המסים. בשלושת החודשים הקרובים (ספטמבר־נובמבר) ינפיק האוצר אג"ח סחירות בסכום כולל של 16.5 מיליארד שקל, לעומת 11.7 מיליארד שקל שהונפקו על ידו בשלושת החודשים הקודמים.

 

"תמונת המצב העולה מהנתונים הכלכליים בישראל נראית שלילית במידת מה, כשהדבר נכון הן במישור המאקרו כלכלי והן במישור המיקרו. עונת הדו"חות לרבעון השני הציגה רבעון שני ברציפות של ירידה ברווחיות המצרפית של 25 החברות הגדולות בבורסה, כשאנו מעריכים כי מגמה זו עלולה להימשך גם ברבעון השלישי" - כך ציינו כלכלני בנק הפועלים בסקירתם השבועית בסוף השבוע.

  

מניות במרכז

דלק אנרגיה הודיעה ביום ו' לבורסה כי תעמיד באופן מיידי הלוואה בסך של 10 מיליון דולר לדלק קידוחים ההלוואה תישא ריבית של 3.75% בנוסף לריבית הליבור. עוד נמסר מהחברה כי דלק אנרגיה תעמיד את ההלוואה ללא קבלת בטחונות כלשהם וכי למימון ההלוואה תיקח דלק אנרגיה הלוואה מתאגיד בנקאי באותם תנאים. מניית דלק אנרגיה ירדה בכ-2.3%.

 

חברת די מדיקל הודיעה ביום ו' כי הגישה בקשה לאישור תשקיף מדף במטרה לגייס 25 מיליון דולר. מהחברה נמסר כי תשקיף המדף שהוגש לרשות ניירות ערך בארה"ב יהיה בתוקף רק לאחר קבלת האישור מהרשות. מניית די מדיקל ירדה בכ-2.3%.

 

איש העסקים מורי ארקין, המכהן כדירקטור בפריגו, ממשיך לממש אחזקות. לפי ההודעה לבורסה מימש ארקין ביום האחרון של אוגוסט כ-80 אלף מניות של החברה במחיר ממוצע של 95 דולר למניה. יום לפני כן מימש ארקין כ-170 אלף מניות במחיר ממוצע של 96 דולר למניה. מניית פריגו ירדה בכ-5.5%.

 

כור הודיעה היום לבורסה כי תמכור את זכויותיה בבנין HSBC בניו יורק לחברת נכסים ובנין וזאת בתמורה לסכום של 138 מיליון דולר. מניית כור איבדה היום כ-3.9% מערכה.


פורסם לראשונה 04/09/2011 08:46

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים