שתף קטע נבחר

 

100 מנהלי מחלקות: ד"ר אידלמן, התפטר

מנהיג הרופאים מותקף מכל עבר: כ-100 רופאים בכירים קראו להתפטרותו, והביעו תמיכה במתמחים. "ההסכם רע, ראשי ההסתדרות לא מייצגים אותנו", אמרו - ופירטו רשימת הדרישות

יו"ר ההסתדרות הרפואית לא זוכה לגיבוי: כ-100 מנהלי מחלקות מ-11 בתי חולים, שהתכנסו אמש (יום ג') בבית החולים איכילוב, קראו להתפטרותו של ד"ר ליאוניד אידלמן. "ראשי ההסתדרות לא מייצגים אותנו, ההסכם שחתמו עליו הוא הסכם רע", אמרו מנהלי המחלקות, והציגו את דרישותיהם החדשות-ישנות. גם השינויים בהסכם, אליהם הגיעו משרדי הבריאות והאוצר, לא סיפקו אותם. בינתיים, מספר המתמחים המתפטרים בגל השני של המחאה הגיע כבר ל-485.

 

מחפשים תרופה - הכתבות האחרונות:

 

מנהלי המחלקות דנו במאבק המתמחים, שמסרבים לחתום על ההסכם אליו הגיעו ההסתדרות הרפואית והאוצר. הרופאים הבכירים - מבתי החולים רמב"ם, תל-השומר, איכילוב, בני ציון, כרמל, מאיר, וולפסון, אסף הרופא, אברבנאל, שער מנשה והעמק - פירטו בתום הכנס את רשימת הדרישות שלהם: הורדת תורנויות והענקת "שכר הוגן" למתמחים, וביטול שעון הנוכחות.

 

הרופאים, בכנס באיכילוב (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
הרופאים, בכנס באיכילוב(צילום: ירון ברנר)

 

פרופ' יהודה אולמן, מנהל מחלקת כירורגיה פלסטית בבית חולים רמב"ם, אמר בסוף הכנס: "כל הנוכחים באסיפה חושבים שההסכם הוא הסכם רע. אנחנו דורשים להוריד את תורנויות המומחים ולהעניק להם שכר הוגן, וכן לבטל את שעון הנוכחות. אנחנו קוראים לראשי ההסתדרות הרפואית להתפטר בעקבות ההסכם עליו חתמו. אין לנו בעיה שהם יתפטרו וינסו להגיש מועמדות שוב לראשות ההסתדרות, ואפילו אם ייבחרו שוב נקבל אותם בברכה, אך נכון לעכשיו הם לא מייצגים אותנו".

 

המנהל מבית החולים החיפאי הבהיר כי הרופאים הבכירים יתפטרו, אם יראו שאין ביכולתם לתפקד בלי המתמחים - לאחר התפטרות עתידית: "כל אחד מאיתנו הצהיר כי הוא מאמץ את המתמחים במאבקם ומודע לאחריות העומדת לפניו כלפי החולים במחלקתו הוא. אם אותו מנהל מחלקה יראה שאין ביכולתו לתפקד ללא המתמחים, או שיישא באחריות על חיי החולים, או שגם הוא ייאלץ להתפטר".

 

בית חולים וולפסון מנתק מגע עם ההסתדרות הרפואית

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

המומחים שוב איימו בהקמת ארגון מתחרה, "שיאגד וידאג לאינטרסים של

הרופאים בבתי החולים". בתשובה לשאלה האם דרישות הרופאים הבכירים ריאליות, ענה פרופ' אולמן:  "אם רוצים הכול אפשרי. כל דבר שנעשה פה והוחלט פה הוא חוקי. לכל הסכם אפשר להוסיף סעיפים ואפילו לשנותם".

 

משרד הבריאות הגיע אתמול להסכמה עם האוצר על הקדמת העברת תקציבים - כדי לזרז מימוש של חלק מהסעיפים בהסכם. הרופאים הבכירים אמנם בירכו על התקדמות זו, אבל היא לא שכנעה אותם לתמוך בהסכם - וגם המתמחים לא צפויים לשנות את דעתם בעקבותיה.

 

אתמול התפטרו 200 מתמחים נוספים, ומספר המתפטרים בשנית עלה ל-485. רק אחד מהם עדיין שובת רעב, ד"ר איתן בן-עמי מבית החולים שיבא בתל השומר, שאמר כי הוא "סובל למען המאבק". שאר המתמחים מאותו בית חולים הפסיקו את השביתה בה החלו לאחר שבית הדין הארצי לעבודה הכריז על ההתפטרות הקולקטיבית כ"לא חוקית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר אידלמן. מותקף מכל הכיוונים
צילום: גיל יוחנן
"כולם חושבים שההסכם רע". פרופ' אולמן בכנס
צילום: ירון ברנר
מומלצים