שתף קטע נבחר

צילום: ירון ברנר

מפונים דפקו על דלת נשיא העברית: נזרקנו לרחוב

מחוסרי הדיור שפונו מבניין המעונות הנטוש הפגינו בכיכר פריז, כמה נכנסו לחצר בית נשיא האוניברסיטה העברית. "במקום לתמוך בנו, הוא העדיף להצטרף לדיכוי", אמר אחד מהם

מחאת מחוסרי הדיור הגיעה עד לביתו של נשיא האוניברסיטה העברית. עשרות צעירים ומחוסרי דיור, שפונו הבוקר (יום ג') מבניין המעונות של האוניברסיטה העברית אליו פלשו לפני כשבועיים, הפגינו הערב בכיכר פריז מול ביתו של נשיא האוניברסיטה העברית, פרופסור מנחם בן ששון. בבניין התגוררו 33 משפחות, עם ילדיהם. בעקבות הפינוי, הוקם מאהל במרכז המסחרי בשכונה.

 

כמה מהמפגינים נכנסו לחצר ביתו של פרופ' בן ששון, בו הם רואים כאחראי לפינוי, דפקו על דלתות הבית וקראו לו לצאת. מאוחר יותר חסמו עשרות את צומת הרחובות קרן היסוד ורמב"ם, תוך שהם קוראים "הון, שלטון - עולם תחתון", "רוצים צדק, לא רוצים צדקה". המשטרה פינתה אותם מהצומת ועיכבה ארבעה מפגנים לחקירה.

 

ראובן אברג'יל, שבשנות ה-70 היה ממנהיגי "הפנתרים השחורים" אמר ל-ynet: "אני מכריז על פרוספר בן ששון כאויב החברה. לאנשים שהוא פינה אין בית, אין לאן ללכת והם ייזרקו לרחוב. הוא היה יכול להעמיד מראה אמיתית מול פשיטת הרגל של משרד השיכון בכל הנוגע לדיור ציבורי, אבל העדיף להצטרף לדיכוי ולזרוק אנשים לרחוב".

 

הקימו מאהל: "הקור מקפיא, ואנחנו עם התינוקות"

לדברי אברג'יל, "חלק מהאנשים מחזיקים בתעודות זכאות לדירה, אבל הם מחכים שנים בתור שאיננו נגמר. קוראים להם עבריינים, אבל האלימות הכי קשה היא של המדינה שפועלת בחסות החוק". מיכאל סולברי שנעצר טען כי "השיטה רקובה מבפנים". עידן אוחיון, שעוכב אף הוא לחקירה, האשים את המדינה: "מבחינתה האנשים האלו שקופים".

 

מאהל במקום בניין. הפינוי מהמעונות (צילום: נועם מושקוביץ) (צילום: נועם מושקוביץ)
מאהל במקום בניין. הפינוי מהמעונות(צילום: נועם מושקוביץ)

 

בין המפגינים מול ביתו של הנשיא בן ששון היו גם סטודנטים שלומדים באוניברסיטה העברית. יהודה, סטודנט לתואר שני, אמר כי "האוניברסיטה העברית הייתה הבית האקדמי שלי במשך שנים, אבל ההתנהגות האלימה שלהם בפינוי משפחות של מחוסרי דיור מבניינים נטושים גורמת לי לרצות לסיים את לימודי שם".

 

חמש מהמשפחות שהתגוררו בבניין שפונה הקימו מאהל במרכז המסחרי בשכונה. דרור מזרחי, זכאי לדיור ציבורי ואב ל-6 ילדים שעובד בעיריית ירושלים, סיפר: "אנחנו כבר אחרי הייאוש, פינו אותנו ולא היה לנו לאן ללכת, אז פשוט עברנו לרחוב. האוניברסיטה הוכיחה את צביעותה. אני לא יודע איך לשרוד עכשיו. הקור הירושלמי מקפיא ואנחנו כאן עם התינוקות שלנו".

 

רק לפני כמה ימים קראו עשרות המשפחות, שפלשו לבניין שבבעלות האוניברסיטה העברית, לשר השיכון אריאל אטיאס ולכמה חברי כנסת להפוך את הבניין לדיור ציבורי בר-השגה. בין המשפחות שפלשו לבניין נמצאים גם כאלו הזכאים לדירה בדיור הציבורי, אמהות חד הוריות וגם משפחות בהם שני בני הזוג עובדים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המחאה בכיכר פריז, הערב
צילום: גיל יוחנן
4 עוכבו לחקירה
צילום: גיל יוחנן
הפינוי מהבניין הבוקר
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים