אחמדינג'אד תקף את הציונים באו"ם, נציגים נטשו
נשיא איראן הגיע בפעם השישית לעצרת והאשים את המערב והציונים. נציגי ארה"ב ואירופה נטשו את האולם במהלך הנאום, שבו כינה אותם "בעלי עבדים", רמז לקנוניה מאחורי פיגועי ה-11 בספטמבר ותקף את ישראל: "כבר 60 שנה שהציונים אחראים לרצח המוני ולטרור נגד הפלסטינים ובאזור כולו"
נשיא איראן, מחמוד אחמדינג'אד, נואם הערב (יום ה') שוב בעצרת הכללית של האו"ם. הוא פתח את נאומו בסקירת המצב הכלכלי והחברתי העגום בעולם, ובסדרה ארוכה של שאלות רטוריות, תקף את המערב והציונות והאשימם בשעבוד העולם לצרכיהן. משלחות ישראל וקנדה החרימו את נאומו מראש, ודקות ספורות לאחר תחילת הנאום יצאו מהאולם עשרות נציגים נוספים. ynet העביר בשידור חי את הנאומים בעצרת האו"ם.
עוד מעצרת האו"ם:
- הישראלי שקיבל כרטיס ביקור מאחמדינג'אד
- ארה"ב על הנאום: "אנטישמי ומתועב"
- ארדואן באו"ם: די לשתוק מול פשעי ישראל
"מי חטף עשרות מיליונים מבתיהם באפריקה בתקופת העבדות ושעבד אותם בארה"ב ובאירופה? מי כפה קולוניאליזם? מי הביא לשתי מלחמות העולם? מי יצר את המלחמות בוויאטנם ובקוריאה?", תהה נשיא איראן. "מי תמך במשטרים טוטליטריים וניהל איתם יחסי ידידות? מי השתמש בנשק גרעיני? הכלכלה של מי תלויה במלחמות וסחר בכלי נשק? מי השתמש ב-11 בספטמבר המסתורי כדי לתקוף את אפגניסטן ועיראק, להרוג, לפצוע, ולעקור מיליונים מבתיהם, כשמטרתו הסופית להשתלט על המזה"ת ומשאבי הנפט שלו?".
"האם לשליטים היהירים האלה יש את היכולת באמת לשלוט ולקבוע עובדות בעניינים של זכויות אנוש?", שאל אחמדינג'אד, תוך שהוא מתעלם מהתרוקנות האולם.
כבשנים עברו, מקומה של הציונות לא נפקד מהנאום. לדברי אחמדינג'אד, ארה"ב ובעלות בריתה "רואות בציונות רעיון קדוש ואידיאולוגיה". מבלי לציין את שמה של ישראל, אמר אחמדינג'אד כי "כבר 60 שנה שהציונים אחראים למעשי רצח המוניים ומפעילים טרור נגד אזרחים פלסטינים ובאזור כולו".
"תוך שימוש ברשתות תקשורת אימפריאליסטיות שנמצאות תחת השפעת קולוניאליזם, המעצמות היהירות מאיימות בסנקציות ובפעילות צבאית נגד כל מי שמטיל ספק בשואה ובאירועי 11 בספטמבר", אמר אחמדינג'אד והצהיר כי מדינות רבות "עדיין משתמשות בשואה כתירוץ לשלם לציונים". אחמדינג'אד לא התייחס כמעט לפנייה הפלסטינית לאו"ם ולהתקוממויות העממיות בעולם הערבי.
"אדם מושלם - הבטחתו של אללה"
אך נשיא איראן לא הסתפק בתיאור העגום של העולם ובהפניית אצבע מאשימה כלפי "מחריביו" לשיטתו. במילים נרגשות, הוא שטח בפני הנציגים שנותרו בעולם את תוכניתו לעולם אידיאלי, מלא אהבה, שעיקרה ניהול משותף של העולם בידי כל מדינותיו.
"אני בטוח שבשיתוף פעולה בינלאומי ותוך התעקשות על צדק ותמיכה בכל המדינות האחרות אנחנו נוכל להקים את העתיד הוורוד", אמר אחמדינג'אד. "יצירת האו"ם היא הישג גדול של האנושות. החוק הבינלאומי חייב להיות הבסיס לכל פעולה או החלטה של כל מדינות העולם. האו"ם הוקם על מנת ליצור שיתוף פעולה בין המדינות. המטרה הזו עדיין לא התממשה".
בסוף דבריו תיאר אחמדינג'אד את חזון אחרית הימים הדתי שלו, שיתממש עם הופעתו של המהדי, האימאם שעל פי האיסלאם יופיע לקראת סוף העולם ויגאל את המאמינים.
"חברה אידיאלית והופעת אדם מושלם, שאוהב באמת את כל בני האדם – זו הבטחתו של אללה. הוא (המהדי) יגיע עם ישו כדי להנהיג את החופש ואת אוהבי הצדק כדי להילחם באי שוויון ולקדם ידע, חופש, אהבה ושלום בעולם. הוא יציג בפני כל אדם את היופי ואת הטעם המתוק של האהבה".
היסטוריה של פרובוקציות
מאז שנבחר ב-2005 הקפיד אחמדינג'אד להגיע לעצרת האו"ם כל שנה, ועורר זעם מצד ארגונים יהודיים וארגונים המתנגדים להתחמשות הגרעינית של איראן. בנאומיו הציג נשיא איראן את תפישתו לגבי ניהול ענייני העולם, תקף את מדינות המערב, ובראשן את ארה"ב, ולא שכח לתקוף גם את מדינת ישראל, בכל הנוגע ליחסה לפלסטינים. אולם בראיון שהעניק אתמול ל"ניו יורק טיימס" אמר אחמדינג'אד: "אנחנו באמת אוהבים את העם בארה"ב".
כל נאומי אחמדינג'אד באו"ם:
2010 - אחמדינג'אד באו"ם: "11/9 - מזימה למען הציונים"
2009 - אחמדינג'אד תקף את ישראל באו"ם, נציגים נטשו
2008 - נשיא איראן באו"ם: בריונים ציוניים שולטים בעולם
2007 - נשיא איראן: פלסטין עוד תשוחרר
2006 - אחמדינג'אד: איראן מבקשת צדק עולמי
מדי שנה נוהגים אנשי המשלחת הישראלית לנטוש את האולם בנאומו של אחמדינג'אד, שחזר לא פעם על האמרה כי "צריך למחוק את ישראל מהמפה". השנה הודיעה קנדה מראש כי תחרים את נאומו של אחמדינג'אד, "אנחנו מסרבים להיות קהל שלו", אמר גורם קנדי בכיר לעיתון "טורונטו סאן",
"זה לא מגיע לו".
נאומו של אחמדינג'אד מגיע יום לאחר שחרור שני האמריקנים שהורשעו בריגול באיראן. בניסיון לקבל קרדיט על סיום הפרשה, בישר אחמדינג'אד בראיון בלעדי ל-NBC בשבוע שעבר כי הם ישוחררו, אולם משטר האייטוללות באיראן לא אהב את זה ודאג לדחות את זה קצת בתירוץ כי השופט "יצא לחופש".
השנה מגיע נשיא איראן לאו"ם כאשר הוא סובל מפופולריות נמוכה ביותר בבית. בין היתר, על רקע המאבק במחנה השמרני לקראת הבחירות הקרובות לפרלמנט, וכן על רקע פרשת השחיתות שפורסמה לאחרונה באיראן, בה מעורב לכאורה מקורבו, אספנדיאר רחים משאי.
Read this article in English