שת"פ עם טורקיה: הוחזרו "מסתננים" מאפריקה
ברשות ההגירה מתגאים בסיכול כניסת 97 אזרחי חוף השנהב במסווה של צליינים. הם לא הורשו לעלות על טיסה בטורקיה
גם בימים של קרע הולך ומעמיק , שיתוף פעולה חריג בין ישראל לטורקיה - כדי למנוע מה שמוגדר כהסתננות לארץ. לפי הודעת רשות האוכלוסין וההגירה במשרד הפנים, פעולתה סיכלה כניסה לארץ של 97 אזרחי חוף השנהב, שנשלחו בחזרה בטיסה דרך טורקיה.
הקרע עם טורקיה - עוד כותרות:
עוד בערוץ החדשות :
מידע מודיעיני שהגיע לרשות הצביע על כך שאזרחי המדינה האפרקינית ביקשו להיכנס לישראל ולהשתקע בה במסווה של צליינים. הם טסו דרך טורקיה.
שיתוף הפעולה עם שלטונות ההגירה בטורקיה אפשר את מניעת עלייתם לטיסה לארץ, וברשות האוכלוסין וההגירה אומרים כי משם הם ישובו לארצם.
"מידע מודיעיני טוב ושיתוף פעולה עם הטורקים מנע אי נעימות גדולה", אמר מנהל אשכול נתב"ג ברשות האוכלוסין וההגירה, אמנון שמואלי. ברשות ציינו גם שיתוף פעולה עם סוכנות הנסיעות.
המקרה מתרחש על רקע המשך ההתבטאויות החריפות של ראש הממשלה הטורקי, רג'פ טאיפ ארדואן, אחרי שגירש את השגריר הישראלי מאנקרה על רקע סירוב ישראל להתנצל על אירועי המשט לעזה במאי 2010.
רק היום פורסם ראיון עם ארדואן שבו השווה בין משטרו של אחמדינג'אד לממשלת נתניהו: "איראן נמצאת במוקד, מטילים עליה סנקציות, וכך גם במקרה של סודן. אז מה שונה לגבי ישראל? אם סנקציות כאלה היו מוטלות עליה,
הסכסוך הישראלי-פלסטיני היה נגמר מזמן".
ניסיונם של המסתננים להיכנס לישראל מגיע על רקע האלימות הקשה בחוף השנהב, שהחלה בשנה שעברה מיד עם סיום הבחירות לנשיאות, כשהנשיא לורן גבאגבו סירב להכיר בהפסדו אלאסן אואטרה, שזכה לגיבוי מיידי הן מוועדת הבחירות המרכזית והן מהקהילה הבינלאומית והאיחוד האפריקני. מאז פרוץ המשבר הפוליטי, הגיע מניין ההרוגים במדינה האפריקנית לכ-1,500.
גם לאחר מעצרו של הנשיא גבאגבו והשבעתו של אלאסן לנשיא, ממשיכים לזרום דיווחים רבים על אלימות קשה בחוף השנהב והתנגשויות קשות בין נאמני שני הצדדים.