לא פירטו שעות בתלוש - ונקנסו ב-36 אלף שקל
הנאשמים, בעלי גן אירועים בבנימינה, הודו בעובדות אך טענו כי מדובר בכשל טכני ואין פגיעה ממשית בתנאי העבודה של ששת העובדים להם לא נרשם פירוט השעות בתלוש המשכורת. נשיא בית הדין לעבודה בחיפה דחה טענותיהם
מחקירות שנוהלו במחוז חיפה של האגף לאכיפת חוקי עבודה בתמ"ת, עלה כי באולם אירועים בבנימינה הועסקו שישה עובדים אשר נמסרו לידיהם תלושי שכר בהם לא מפורטות שעות העבודה שלהם כפי הנדרש בחוק הגנת השכר.
בעקבות ממצאי החקירות, שנערכה על ידי המפקחת זהבית סבח בן חמו, הגישה המחלקה המשפטית במשרד התמ"ת כתב אישום כנגד "גני אליזה בע"מ", באמצעות עו"ד איריס דוהן.
הנאשמת הודתה בעובדות במסגרת הסדר טיעון, אך טענה כי מדובר בכשל טכני ואין פגיעה ממשית בתנאי העבודה של ששת העובדים ולכן אין המדובר בעבירה חמורה. על יסוד הודאתה, הורשעה בעבירות המיוחסות לה בכתב האישום.
במסגרת הטיעונים לעונש, טענה נציגת המחלקה המשפטית במשרד התמ"ת, עו"ד איריס דוהן, כי המדובר באי פירוט שיטתי וכי תיקון 24 לחוק הגנת השכר בא להבטיח שכר הוגן, פירוט השכר לכל עובד ועובדת במדינת ישראל.
נשיא בית הדין לעבודה בחיפה, השופט רמי כהן, קבע בהתייחס לחשיבות של תיקון 24 לחוק הגנת השכר והחיוב בפירוט המידע המלא על גבי תלוש השכר, כי אין מדובר בכשל טכני אלא בשקיפותו של תלוש השכר לעיני העובד כדי שרק כך יוכל ללמוד האם זכויותיו הלכה למעשה ניתנו לו ושולמו לו. נשיא בית הדין המשיך וקבע כי יש לדחות את הטענה שהמדובר בכשל טכני ואין פגיעה ממשית בתנאי העבודה של ששת העובדים ולכן אין המדובר בעבירה חמורה.
חובת הפירוט על המעסיק
עוד קבע נשיא בית הדין שהעבירה על החוק בעניין אי פירוט שכר היא עבירה שיש להתבונן בה בחומרה, היות שהמחוקק מטיל - בתיקון מפורש לחוק - על המעסיק את חובת הפירוט. בהמשך לכך גזר על הנאשמת קנס בסך 37,750 שקל.
כמו כן הורה בית הדין כי תיחתם ע"י הנאשמת התחייבות להימנע מעבירה על הוראות חוק הגנת השכר בתוך תקופה של שנתיים, על סך 86,070 שקל.
התובעת הראשית במשרד התמ"ת, עוה"ד גלי לוי: "פסיקה זו מהווה נדבך חשוב בהרתעת מעסיקים שאינם מקיימים את הוראות החוק ומסייעת בהובלת השינוי בפועל בשוק העבודה. המחוקק ובית הדין לעבודה קבעו כי על המעסיקים להתייחס במלוא הרצינות לחובת שקיפות הדיווח בתלושי השכר כלפי העובד לצורך הבטחת זכיותיו כדין" .
חזי אופיר, מנהל אגף האכיפה במשרד התמ"ת: "חוק הגנת השכר, כיתר חוקי העבודה הנאכפים ע"י האגף, נועד להגן ולשמור על זכויות העובדים באשר הם. במסגרת תכנית העבודה לשנת 2012, נפעל לקיים אכיפה מוגברת ובדיקות פתע כנגד מעסיקים פוגעניים – בדגש על אכיפה בתחום חוק הגנת השכר - וזאת על מנת לבדוק ולהבטיח כי הוראות החוק מקוימות וכי זכויות העובדים אינן הפקר."