ההפגנות הגיעו לוושינגטון: "אובמה, צא לבירה"
כ-100 מפגינים הגיעו לשערי הבית הלבן וקראו לנשיא, שלא היה במקום, לצאת. בינתיים הרפובליקנים מאשימים את הדמוקרטים בניסיון להסיט את תשומת הלב מאובמה
בעוד שבישראל ראשי מחאת האוהלים לא מרוצים מדו"ח טרכטנברג , שאושר בממשלה, בארצות-הברית עדיין קוראים ההמונים ברחובות ל"צדק חברתי". ההפגנות שהחלו לפני 24 ימים מול הבורסה בניו-יורק, בשם "לכבוש את וול סטריט", נגד החמדנות של התאגידים הגדולים ודרישה לצדק חברתי, הגיעה אתמול (יום א') לפתח הבית הלבן, שם הפגינו 100 איש.
מחאת וול סטריט - הפגנות בניו-יורק:
- מחאת וול סטריט: מאות עצורים על גשר ברוקלין
השירות החשאי עצר מפגין שהתכוון לדבריו להשליך נעל מעבר לגדר הבית הלבן לעבר שוטר, אך הוא לא פגע בו. כמה מפגינים קראו לנשיא אובמה לצאת לשתות איתם בירה. אובמה עצמו היה באותה שעה בקמפ דייויד. הפגנות נמשכו בכל רחבי ארה"ב, כל זאת יום אחרי ש-200 מפגינים ניסו לחדור למוזיאון התעופה והחלל ונבלמו על ידי המשטרה בגז מדמיע. ההפגנות בוושינגטון התמקדו בהתנגדות להמשך המלחמה באפגניסטן ודאגה לאיכות הסביבה.
הנשיא אובמה ופוליטיקאים דמוקרטים מבינים לרוחם של המפגינים, הסובלים ממצוקה כלכלית ואילו שני מועמדים רפובליקנים לנשיאות טוענים שמדובר ב"מלחמת מעמדות". בעיני רפובליקנים רבים "לכבוש את וול סטריט" היא הפגנה של השמאל, המהווה משקל נגד להפגנות של תנועת "מסיבת התה". הדמוקרטים בקונגרס מנסים לגייס את המפגינים נגד "ההתנהגות הנמהרת של הרפובליקנים בקונגרס".
ננסי פלוסי, מנהיגת המיעוט הדמוקרטי בבית הנבחרים, מנסה להפוך את ההפגנות נגד הממסד הרפובליקני. היא הביעה תמיכה ב"מסר לממסד, בין אם זה וול סטריט או הממסד הפוליטי וכל השאר שצריך להיות שינוי".
פלוסי אמרה לרשת ABC ש"אי אפשר להמשיך ככה. האנשים כועסים" ונראה היה שהיא והדמוקרטים מנסים בעצם לתפוס בעלות על ההפגנות. מנהיג הרוב הרפובליקני בבית הנבחרים, אריק קנטור, הגדיר בראיון את המפגינים כ"אספסוף המתרבה".
המועמד הרפובליקני, הרמן קיין, טען ב-CBS ש"המפגינים מנסים להסיט את תשומת הלב מהנשיא אובמה. ההוכחה לכך היא מאוד פשוטה: הבנקאים והאנשים בוול סטריט לא אחראים למדיניות הכושלת של ממשל אובמה".