שתף קטע נבחר

 
צילום: אוהד צויגנברג

שטייניץ למתמחים: די לאנרכיה, תחזרו לדבר

המדינה לא קיבלה בינתיים צווי מניעה כפי שביקשה, ושר האוצר השיב למתמחים שמאות מהם התפטרו ועזבו את המחלקות: "אל תשברו את הכלים ואת החולים". הרופאים דרשו מנתניהו להתערב, הוא זימן את שטייניץ וליצמן לפגישה דחופה

האם קריאות העזרה הנואשות מכל קצוות מערכת הבריאות הקורסת העירו את ראש הממשלה ושר הבריאות? בנימין נתניהו זימן בצהריים (יום ב') ללשכתו בירושלים את סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, ואת שר האוצר, יובל שטייניץ, לישיבה דחופה בנושא משבר המתמחים. מוקדם יותר הגיע המצב לשפל, כאשר מאות מתמחים שהתפטרו עזבו את המחלקות. ושר האוצר טוען שהם מפרים חוק ודורש מהם לשוב מיד לעבודה.

 

מאבק המתמחים - כותרות נוספות ב-ynet

  

המתמחים מודיעים על מימוש מכתבי ההתפטרות

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

במסיבת עיתונאים בירושלים שבה הוצגו נתוני השכר במגזר הציבורי, שטייניץ הזכיר שההסכם עם ההסתדרות הרפואית אושר על-ידי בית המשפט העליון ואמר שלא ייפרץ. "אנו קוראים לרופאים לא לשבור את הכלים, את החוק ואת החולים אלא לחזור להידברות שחבל שהופסקה אתמול בצורה כזו".

 

עוד בערוץ החדשות:

 

למרות שהתפטרות המתמחים לא הוכרזה בלתי חוקית, שר האוצר טען ש"כולנו מחויבים בשמירת החוק ושלטון החוק ובכיבוד צווים והחלטות חוקיות של בתי המשפט בישראל,

 ולכן אני קורא לרופאים לא לאיים בשבירת המסגרות החוקיות של מדינת ישראל ובאנרכיה, אלא לחזור להידברות עם האוצר. ההנחיה שלי היא להידבר עם הרופאים בנפש חפצה ולנסות למצוא פתרונות למשבר שנוצר כאן לאחר ההסכם שהושג".

 

הרופאים והמתמחים קיבלו בהסכם שנחתם "תוספות מאוד משמעותיות" ושטייניץ ציין ש"אם מתמחה בפריפריה עולה מ-17 אלף שקל בחודש ל-20 אלף, אלה תוספות משמעותיות. אני לא חושב שתמצאו רופא מעל גיל 50 עם ותק של יותר מ-20 שנה שמרוויח פחות מראש ממשלת ישראל".

 

המתמחים נטשו מחלקות. "שכר ברמה של עשירון עליון" (צילום: אבישג שאר ישוב) (צילום: אבישג שאר ישוב)
המתמחים נטשו מחלקות. "שכר ברמה של עשירון עליון"(צילום: אבישג שאר ישוב)
 

בהמשך מתח שר האוצר ביקורת על מנהלי בתי החולים שתומכים במתמחים ולקחו חלק בהפגנות. "זו תופעה חמורה", אמר, "עובד מדינה הוא עובד מדינה ואינו יכול לנהוג כך". לגבי החשש מהמשבר החמור, אמר שטייניץ: "מערכת הבריאות מנהלת את בתי החולים והיא תדע מה לעשות. אנחנו נסייע למשרד הבריאות להיערך לכל אפשרות שלא תהיה. אני עדיין מקווה שהאפשרות הזו לא תתממש. אי אפשר לצפצף ולהפר צווים של בית המשפט".

 

חדר המצב של משרד הבריאות, היום (צילום: נועם מושקוביץ) (צילום: נועם מושקוביץ)
חדר המצב של משרד הבריאות, היום(צילום: נועם מושקוביץ)

 

במהלך מסיבת העיתונאים אמר הממונה על השכר באוצר, אילן לוין, כי מגיע לרופאים משכורות ראויות, אך הדגיש: "לא יעלה על הדעת שהרגע חתמנו את ההסכם ותבוא קבוצת לחץ כדי שהממשלה תרד על הברכיים ותיכנע".

  

הבכירים, הסטאז'רים והסטודנטים מתייצבים לצד המתמחים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בהמשך הוסיף הממונה על התקציבים באוצר, גל הרשקוביץ, כי "בסופו של יום כל אחד רוצה להבין עם כמה רופא מתמחה בסופו של יום הולך הביתה לפני ההסכם ואחרי ההסכם. רופא מתמחה במרכז הולך עם 17 אלף ברוטו, בפריפריה כ-21 אלף ברוטו. אותו רופא במרכז יגיע לאחר ההסכם במרכז לכ-22 אלף ברוטו. לעומתו, עמיתו בפריפריה יגיע למעל 31 אלף שקלים. זה שכר ראוי - זה שכר ברמה של עשירון עליון".

 

לפני הצהריים הגישה הפרקליטות בקשה דחופה לבית הדין הארצי לעבודה בירושלים, למתן צווי מניעה נגד כל הרופאים "המתפטרים", כהגדרת המדינה. דיון נקבע ל-17:00, עד אז לא יתקבלו כל החלטות והמתמחים שנטשו לא צפויים לשוב

לעבודה.

 

בשיבא מתחילים להרגיש את העומס (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
בשיבא מתחילים להרגיש את העומס(צילום: עופר עמרם)
 

קודם לכן הבוקר, עוד לפני ההכרזה על מימוש מכתבי ההתפטרות, מאות מתמחים במספר בתי חולים בארץ לא הגיעו לעבודה. מחדר המצב של משרד הבריאות נמסר כי באיכילוב לא התייצבו כל המתמחים שמכתבי ההתפטרות שלהם נכנסו לתוקף (105), ברמב"ם 77, מאיר 71, שיבא 42, וולפסון 20, בני ציון 18 ואסף הרופא 7. מהנהלת בית החולים רמב"ם בחיפה נמסר כי "חדר המיון יקלוט מעתה רק מקרים דחופים בלבד ואילו מיון הנשים נסגר".

 

בהמשך, בעקבות הודעת המתמחים, הרופאים הבכירים, הסטאז'רים והסטודנטים לרפואה קיימו מסיבת עיתונאים, בה הודיעו על תמיכתם במאבקם ועל הצעדים שבכוונתם לנקוט. ד"ר צבי קליין, יו"ר ועד הרופאים בבית חולים מאיר בכפר סבא הבהיר שהמומחים אינם מתכוונים להיות "כלי שרת בידי שר האוצר וראש הממשלה. לא נאפשר את הפעולה הסדירה בבתי החולים, נאפשר פעולת חירום בלבד. בעת שהמתמחים נדחקים לפינה אנחנו נשתדל לשמור על חיי החולים ולדאוג שאיש לא ייפגע בנפשו, אבל בתי החולים לא יעבדו בשו אופן בצורה סדירה".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שר האוצר שטייניץ
צילום: גיל יוחנן
הפניה באיכילוב: פנו לממונה על השכר
צילום: בועז פיילר
לוין. "לא יעלה על הדעת"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים