שתף קטע נבחר

 
צילום: רויטרס

לא רק קרווילות: שמיכות ומעילים בדרך לטורקיה

הסיוע הישראלי לנפגעי רעידת האדמה במחוז ואן כולל חמישה מבנים ניידים, 2,000 מעילי פליז, 2,000 שמיכות פליז ו-100 מזרנים מתנפחים. מטוס בואינג אזרחי מעביר את הציוד לאנקרה, מטוס נוסף ימריא ביום שישי וישראל תשלח מכולות גם בספינה

חמישה מבנים ניידים, 2,000 מעילי פליז, 2,000 שמיכות פליז ו-100 מזרנים מתנפחים. כל אלו יגיעו היום (ג') דרך האוויר מישראל לטורקיה, במשלוח הסיוע הראשון מהארץ לנפגעי רעידת האדמה במחוז ואן. "אנחנו עם הרואה בעזרה הומניטרית ערך עליון", הסבירו במשרד הביטחון את ההחלטה להעביר את הסיוע לטורקים, כחלק מדיפלומטיית האסונות שאולי תביא לשינוי היחסים המעורערים בין המדינות.

 

מעמיסים מכולות בדרך לטורקיה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אסון בטורקיה - ידיעות אחרונות ב-ynet: 

 

ישראל היתה המדינה הראשונה שנענתה לבקשה הטורקית להעביר סיוע, לאחר שבתחילה דחו באנקרה את ההצעה לעזרה. מטוס בואינג 747 של חברת אל-על יעביר את הקרווילות ואת שאר הציוד לאנקרה, ומשם הוא ישונע במשאיות למחוז שנפגע מהרעש.

 

כחול-לבן בדרך לטורקיה (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
כחול-לבן בדרך לטורקיה(צילום: אוהד צויגנברג)

 

דובר משרד הביטחון לתקשורת הבינלאומית, ג'וש הנטמן, סיפר ל-ynet על מאמצי הסיוע: "הג'מבו הוא המטוס הגדול ביותר שניתן היה להשיג בזמן כל כך קצר. במבנים הניידים יש תשתיות חשמל ואנחנו גם שולחים מעילים, מזרנים, שמיכות וציוד נוסף".

 

סיוע לניצולי רעש האדמה בטורקיה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הוא סיפר כי בראיון לתקשורת הזרה נשאל "מה הטעם לסייע לטורקיה? הרי לא יהיה לזה תגמול פוליטי", ופירט את תשובתו: "כל האירוע הזה הוא מעבר לפוליטיקה, מפני שיש שם בני אדם הזקוקים לעזרה. אם אנחנו עם שכל כך התרגש בשבוע שעבר מחזרתו של חייל אחד הביתה, אזי אנחנו עם מוקיר חיים, ולכן אנחנו רואים בעזרה הומניטרית לכל אחד כערך עליון".

 

הסיוע לא מגיע לניצולים

שלומי עם-שלום, ראש אגף הסברה במערכת הביטחון, הרחיב על השלב הראשון במבצע הסיוע: "במטוס יש מבנים למגורים, וכיוון שבאתר האסון קר מאוד בשעות הלילה ציידנו אותו בשמיכות ובמעילים. ביום שישי לפנות בוקר ייצא מטוס נוסף, ואנחנו מתארגנים גם להשיט כמה מאות מכולות באמצעות ספינה".

 

הכנת משלחת הסיוע והוצאתה לטורקיה תוך כיממה, התאפשרו במשרד הביטחון, בין היתר, בזכות הניסיון מהמשלחת הקודמת שיצאה לפני 12 שנה למדינה כדי לסייע עם נזקי רעש האדמה שאירע אז.  גם הפעם בחרו במשרד הביטחון מבנים קשיחים המתאימים למגורים לזמן ממושך וכוללים תשתיות מים וחשמל.

 

מחר צפויים חברי המשלחת להקים את מחנה הקרוואנים לטובת הניצולים הטורקים שאיבדו את בתיהם. אולם הפעם, בניגוד לאירוע בשנת 1999, ראש הממשלה נתניהו ומקבילו רג'פ טאיפ ארדואן לא יחנכו יחד את המחנה. "הוצפנו אז בתשואות של המקומיים וממש הרימו אותנו על הכתפיים", סיפר ל-ynet יהודה מעייני מנהל פרויקטי מעבר צה"ל לנגב במשרד הביטחון ומבכירי המשלחת ההיא, "הוצאנו בזמנו משלחת גדולה של פיקוד העורף ובנינו כפר של ממש ל-3,000 טורקים, 312 יחידות דיור, מרכז מסחרי, מרפאה, בית ספר ל-420 ילדים, מגרשי משחקים ועוד. משלחות אחרות, בהן גרמניות, אמריקאיות ויפניות ניסו ללמוד

מאיתנו".

 

בינתיים, טורקיה עצמה לא מצליחה להתגבר על הקשיים בהעברת הסיוע לניצולים עצמם. היום תועדו בטלוויזיה הטורקית בשידור חי בוזזים עוצרים משאית וגונבים סיוע לניצולי רעש האדמה העז. על פי הכתבת, הביזה נמשכת כבר יומיים. בנוסף, פקידים ומתנדבים התלוננו כי קיימות בעיות רבות בהעברת הסיוע. גם ראש הממשלה ארדואן, הודה בכישלון ניהול משבר רעידת האדמה והאשים את הבנייה הגרועה.

 

במקביל, צוותי החילוץ וההצלה ממשיכים לעבוד ללא הפסקה. היום הוצאו בחיים שלושה נוספים - סטודנט בן 18 ושתי מורות, ששרדו את רעידת האדמה, למרות ששהו יותר מ-60 שעות מתחת להריסות. מספר הקורבנות ברעידה עלה ל-471, ורבים נוספים עדיין נעדרים.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המכולות, לפני שהועלו על המטוס
צילום: אוהד צויגנברג
בוזזים את הסיוע
בניינים רבים קרסו
צילום: AP
מומלצים