ספר הג'ונגל: אוזני פיל מלוחות עם תימין וגבינה
אנחנו אוהבים אותן מתוקות ליד הקפה, אבל לרוני ונציה יש יעוד אחר בעבור אוזני הפיל: מלוחות, בטעם עז של גבינה ותימין, כנשנוש אלגנטי לאירוח או סתם בבית
עוגיות צרפתיות קלאסיות הנקראות במקור "עלי תמר" בגלל צורתן. בדרך כלל הן מתוקות, אבל הפעם נכין אותן בגרסה מלוחה עם גבינת פרמזן וגבינת פקורינו, מה שהופך אותן מושלמות להגשה כחטיף מעודן למסיבות או סתם לנשנוש קטן וחמוד.
עוד בערוץ האוכל:
- אנטי דכאוני: ארוחת בוקר מתוקה
איטליה על האש: סיפורים ומתכונים מהגריל
שניים סינים: דים סאם ולחמניות באו
אוזני פיל עם תימין וגבינה
המרכיבים:
500 גרם בצק עלים משובח על בסיס חמאה (נמכר בסופרים ובקונדיטוריות)
60 גרם גבינת פרמזן משובחת, מגוררת דק
40 גרם גבינת פקורינו מגוררת דק
1 כף עלי תימין טריים, קצוצים דק
1/3 כפית מלח ים גס
פלפל שחור גרוס טרי
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה:
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן באורך 35 ס"מ, ברוחב 30 ס"מ ובעובי 3 מ"מ. מפזרים את הגבינות מעל למלבן, מהדקים היטב לבצק בידיים ומפזרים מעל את התימין, המלח והפלפל.
- מקפלים את הבצק ל,3- מסובבים אותו סיבוב של 90 מעלות ומקפלים שוב באותה צורה.
- מרדדים שוב למלבן ברוחב 34 ס"מ ובעובי 1 ו1/2- מ"מ (לאורך המלבן אין חשיבות.( אם הבצק רך מדי, מעבירים למקרר עד שהוא יציב. מיישרים את המלבן בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה.
- מסמנים עם האצבע קו לאורך המלבן ומקפלים כל מחצית כלפי האמצע (מהשוליים פנימה.(
- מגלגלים את שני הצדדים הארוכים כלפי האמצע, כמו ספר תורה פתוח, מברישים ביצה טרופה על כל צד של הגליל, ומהדקים את שני הצדדים אחד על השני לעיצוב גליל אחד.
- מהדקים שוב את המערוך מלמעלה בקלילות כדי להצמיד את השכבות (מעגלים מעט בחזרה את הגליל לצורת עלה בידיים,( חוצים לשני גלילים, עוטפים ומניחים כשעה במקפיא.
- בעזרת סכין גדולה, חדה ומקומחת חותכים את הגליל לפרוסות בעובי 6 מ"מ.
- מניחים את הפרוסות, במרחק אחת מהשנייה, בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה ואופים כ6- דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה 190) מעלות.(
- מנמיכים את הטמפרטורה לחום נמוך 160) מעלות) וממשיכים לאפות עוד כ4- דקות, עד שהמאפים זהובים (זהירות, הם נשרפים מהר.( מעבירים מיד, באמצעות מרית, לצינון מלא מעל לרשת.
אוזני פיל למאכל
צילום: גיא בלומנשטיין
מומלצים