פעילי הדיור הציבורי פרצו בלילה למנכ"ל עמידר
במשרדי עמידר, עמיגור וחלמיש נתלו "צווי פינוי" בעקבות טענות לאוזלת ידן בטיפול בנזקקים. לשכתו של המנכ"ל נפרצה, ועל שולחנו הושאר צו אישי. עמידר: יש צילומים, אך לא נתלונן
עוד בנושא מחאת הדיור הציבורי:
בין היתר נתלו צווים על משרדי חברות עמידר, עמיגור וחלמיש בקרית שמונה, חיפה, חדרה, נהריה, פתח תקווה, הרצליה, תל אביב, יפו, לוד, נס ציונה, ראשון לציון, חולון, בת ים, ירושלים, באר שבע, שדרות ואשקלון.
במשרדיה הראשיים של עמידר ברחוב שאול המלך בתל אביב, נפרצה לשכתו של המנכ"ל וצו פינוי אישי הושאר על שולחנו. בצו תובעים הפעילים את פינוי הסניף הראשי של עמידר בעקבות חוב על סך 2.7 מיליארד שקלים, שלטענת הפעילים, צברה המדינה כתוצאה ממכירת דירות הדיור הציבורי מאז 1999.
עוד בערוץ החדשות :
דו"ח של מרכז המחקר של הכנסת שהתפרסם בשבוע שעבר קבע כי 93% מהסכום לא הועבר לבניית דירות חדשות בניגוד לחוק. הפעילים למען הדיור הציבורי מוחים על תהליך חיסולו של מנגנון הדיור הציבורי ב-20 השנים האחרונות.
לדבריהם, "חברת עמידר הפכה מחברה שתכליתה שירות האוכלוסיות המוחלשות בישראל למנגנון למטרת רווח כשעמידר מתעמרת באופן שיטתי בדייריה: הזנחה פושעת של מבנים ודירות עד כי סכנה לבריאות, גביית שכר דירה במחירי השוק ממקבלי קצבאות, שימוש בשיטות של הפחדה ואיומים, הדבקת חובות ענק פיקטיביים לדיירים ופינוי מאות משפחות לרחוב בכל שנה".
הפעילים דורשים להפשיר את חוק הדיור הציבורי המוקפא מדי שנה בחוק ההסדרים, להעביר מיידית את הכספים שנצברו בידי המדינה לטובת בנייה לדיור ציבורי ולמצוא פתרונות מיידים לאלפי הזכאים הממתינים לדירות. בנוסף, דורשים הפעילים להקפיא את כל צווי הפינוי שהוצאו בידי החברה. לדבריהם, "אין לזרוק משפחות מבית ללא פתרונות דיור".
מעמידר נמסר בתגובה כי בידיהם צילומי אבטחה "של העבריינים אשר פרצו בשעות הלילה למשרדי החברה. למרות זאת, עמידר כחברה שטובת הדיור הציבורי עומד לנגד עיניה,
אינה מתכוונת בשלב זה להגיש תלונה במשטרה ולהציג את הממצאים שבידיה, אשר עשויים לחשוף ולפגוע בפורצים. אותם פורעי חוק מוסתים ומוזנים בדיס-אינפורמציה אשר גורמים להם לפעול באלימות ובניגוד לחוק".
סמנכ"ל עמידר ערן כהן, אמר ל-ynet שהטענות הן "מיחזור של טענות שביניהן למציאות אין כל קשר. הכסף ממכירת הדירות הולך לאוצר ולא הגיעו אלינו". לדבריו, "עמידר קיימת עבור הדיור הציבור היינו שמחים עם מכירת הדירות הייתה נפסקת. בעניין האחזקה אנחנו נלחמים עם הממשלה כדי שיוקצו כספים נוספים. רק החודש חתמנו על חוזה שמגדיל את הסל ל-10 השנים".