שתף קטע נבחר
 
צילום: jupiter

תביעה: השכן לא הסכים לשלם על הגדר

בעל מגרש תבע את שכנו בטענה כי למרות שסוכם על בניית גדר שתחצוץ בין המגרשים, הוא סירב לשלם את חלקו לאחר שהושלמה הבנייה. מה קבע בית המשפט?

בעל מגרש תבע את בעל המגרש השכן בטענה, כי סיכם איתו על הקמת גדר באורך 22 מטר שתחצוץ בין המגרשים וכי עלות בנייתה תתחלק שווה בשווה ביניהם. לטענתו, הוא שילם עבור הבטון וההקמה 16,800 שקל, אולם לאחר שהושלמה הגדר, סירב השכן לשאת במחצית הסכום.

 

לפסקי דין נוספים בנושא סכסוכי שכנים:

 

בעל המגרש הגיש נגדו תביעה לבית משפט לתביעות קטנות ברחובות, בה דרש 12,400 שקל הכוללים את התשלום עבור מחצית עלות הגדר, ו-4,000 שקל נוספים בגין עגמת הנפש שגרם לו לטענתו השכן.

 

השכן טען בכתב ההגנה, כי מדובר בתביעה קנטרנית וקטנונית. לטענתו, הוא נתן אמנם את הסכמתו לשלם מחצית מעלות הגדר, אולם על פי חשבונית שהציג התובע, עלות הגדר הסתכמה ב-3,690.92 שקל בלבד ולפיכך עליו לשלם רק מחצית מסכום זה.

 

עוד טען השכן, כי התובע הוא שיזם את הקמת הגדר ומבקש כעת לנקום בו על צו מניעה שהוציא כנגד בנייתה, לאחר שסירב לבקשתו להזמין מודד מוסמך, וכי צו המניעה הוסר ובניית הגדר הושלמה רק לאחר שהתובע הסכים בסופו של דבר להתאימה לקביעת המודד. בניגוד לטענות אלה, השכן טען בעדותו בבית המשפט כי מעולם לא הסכים לבניית הגדר.

 

לא די בצירוף הצעת מחיר

השופט גדעון ברק קיבל את התביעה באופן חלקי בלבד לאחר שקבע, כי אין לאפשר לשכן ליהנות מהשוני שבין גרסתו בכתב ההגנה לעדותו בבית המשפט, ולכן אין לפטור אותו מתשלום חלקו בבניית הגדר, גם אם הסכום שנוי במחלוקת.

 

לעניין הסכום לו זכאי התובע נפסק, כי התובע לא הוכיח כי שילם 16,800 שקל עבור בניית הגדר, שכן הוא אמנם צירף את הצעת המחיר בגין העבודה, אך לא הוכיח כי שילם את סכומה בפועל. 

 

"בין הצעת המחיר ובין הוצאת החשבונית עבר חודש ואם באמת העבודה בוצעה סמוך לאחר הגשת הצעת המחיר ואם באמת שילם התובע הסכום על פי הצעת המחיר, מה קושי היה לו לתובע לספק לבית המשפט חשבונית? ", תהה השופט.

 

לבסוף נקבע, כי שהציג התובע חשבונית של 3,609.92 שקל בלבד, יש לחייב את השכן להשתתף במחצית מסכום זה ולפיכך הוא חויב לשלם לתובע 1,805 שקל בלבד. עוד נקבע, כי בהתחשב בכך שהשכן הסכים לשלם סכום זה עוד טרם הגשת התביעה, אין הצדקה לחייבו בהוצאות.

 

עיון בפסק הדין

 

לאתר המשפט הישראלי פסק דין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים