סיירת אקדמיה: סטודנטים להסברה בחו"ל
אל מול התאים הפרו-פלסטינים הוחלט בסוכנות היהודית להגדיל את מספר הסטודנטים שיישלחו לאוניברסיטאות בחו"ל. "הסטודנטים הם הפרצוף החדש של ישראל", אומרים שם
מלחמת תאים: עשרות סטודנטים שעומדים לסיים את לימודיהם, יוכשרו השנה להיות נציגי הסברה מטעם ישראל - ויצאו לקמפוסים ברחבי העולם כדי להציף את העמדה הישראלית מול התאים הפרו-פלסטיניים. בסוכנות היהודית החליטו לשים דגש על ההסברה באוניברסיטאות בחו"ל, נוכח השפעתן והרוח האנטי-ישראלית שנושבת מחלקן.
עוד בערוץ היהדות - קראו:
- כנראה שנגד חרדים מותר להסית/ ירח טוקר 39%: סיכוי גבוה לרצח פוליטי נוסף בישראל
- סדרה חדשה ב-ynet: משחק השבת
בעבר כבר נשלחו סטודנטים לקמפוסים ברחבי תבל, אך זה לא הספיק. אל הסוכנות היהודית הגיעו בקשות מסטודנטים ושליחים בעולם לתגבר אותם במאבק נגד הפעילות האנטי-ישראלית. כדי לגייס כמות גדולה כל-כך של שליחים, הוחלט בסוכנות לשתף פעולה עם התאחדות הסטודנטים - וכבר השבוע יחל גיוס נציגים בקמפוסים של אוניברסיטאות תל-אביב, העברית, חיפה וכן במכללת ספיר.
על-פי התכנון, כבר בשנה הקרובה תגדל המכסה ב-60% (ל-55 סטודנטים), כשהכוונה להגדיל שוב את התקנים בשנה שלאחר מכן. עד סוף שנת הלימודים הנוכחית יספיקו השליחים לעבור קורס מיוחד שנבנה עבורם, הכולל קבלת כלים להסברה יעילה, דרכי התמודדות עם פעילות שמטרתה יצירת דה-לגיטימציה של ישראל ולימודים על יהדות התפוצות.
"ממשלת ישראל פנתה לסוכנות היהודית בבקשה להגדיל את מספר השליחים לקמפוסים", מסביר אלון פוטרמן, הממונה על עתודות לשליחות צעירה בסוכנות היהודית. "לצורך כך היה לנו ברור שכבר לא נוכל לגייס שליחים כמו שעשינו בעבר, באמצעות מודעה בעיתון, ולכן חברנו להתאחדות הסטודנטים.
"מדובר במפנה גדול, שכן כעת מתאפשר לנו לשלוח את הנציגים לפחות לשנה שלמה, כך שהם יהיו חלק מהחיים בקמפוס ויציגו את הצד הישראל לא במפגש קצר, אלא באמצעות חיים משותפים עם הסטודנטים המקומיים. זו תהיה הסברה שונה לחלוטין. הסטודנטים שלנו יהיו הפרצוף החדש של מדינת ישראל"
הזירה החדשה
לדברי פוטרמן, האוניברסיטאות נחשבות לאחת הזירות החשובות, והקיץ האחרון הוכיח שמהפכות נוצרות שם. הוא הזכיר כי לפני כשלוש שנים קבוצת מפגינים פרו-פלסטינים קטעה את נאומו של שמעון פרס באוניברסיטת אוקספורד, ולפני כחמש שנים הושק שבוע האפרטהייד הישראלי שבמסגרתו 40 קמפוסים מקיימים מידי שנה הרצאות נגד ישראל. השנה הגישה סטודנטית יהודיה מברקלי תביעה פדרלית נגד האוניברסיטה, בשל פעילות אנטישמית.
"באמצעות השליחים אנחנו מאמינים שיווצר רושם אחר על ישראל", אומר פוטרמן. "הם יארגנו פעילויות במטרה לשבור את התדמית של ישראל אותה, כפי שהיא מוצגת בתקשרות העולמית. הם יארגנו אירועי תרבות, ערבים של קולנוע
ישראלי, ויצרו הזדמנויות לסטודנטים לא-יהודים לשמוע על ישראל מכלי ראשון.
"צריך גם לזכור שלא כל יהודי שנמצא בקמפוס הוא בהכרח בעד ישראל. היום יש לנו אתגר הסברתי לא רק כלפי הלא-יהודים, אלא גם מול יהודים שאין להם קשר לארץ. אם כשהשליחים יעזבו את הקמפוס הם יצליחו לגרום לאנשים לחשוב עלינו ועל מדינת ישראל - זו תהיה הצלחה".
מתעניינים? דרישות התפקיד הן חברות בהתאחדות הסטודנטים, שנת לימודים אחרונה לתואר ראשון, גיל צעיר עד-32, יכולת גבוהה ליצור קשרים, יכולת דיפלומטית ועבודה בצוות. סטודנטים שיתקבלו לתוכנית יקבלו במהלך השתתפותם בקורס מלגת לימודים בסך 5,000 שקל.