א' למקורביה: "חשה הקלה, הצדק ניצח"
א' נאנסה פעמיים על-ידי משה קצב, בזמן שעבדה תחתיו כשכיהן כשר התיירות. הבוקר, 13 שנה אחרי, בית המשפט העליון הכריע סופית כי עדותה מהימנה ושלח את הנשיא לשעבר לכלא, ל-7 שנים. מקורביה: "היא שמחה שהפרשה מאחוריה והחיים לפניה"
"הקלה רבה". כך הגדירה הבוקר (יום ה') א' ממשרד התיירות את תחושותיה, לאחר שבית המשפט העליון החליט לדחות את ערעורו של הנשיא לשעבר משה קצב, שנידון לשבע שנות מאסר לאחר שהורשע בכך שאנס אותה פעמיים ובעבירות מין נוספות.
משה קצב הולך לכלא - כל הכתבות:
פרקליט קצב: אונס בוונוס? השופטים היו מאמינים
קצב ייכנס לכלא ב-7 בדצמבר: "יחס כמו כל אסיר"
יום דינו של הנשיא האנס: משה קצב יצא מביתו
"חלפו 13 שנים מאז השתנו חייה של א', וחמש שנים וחצי מאז שכלל הציבור נחשף לפרשה שהסעירה את כל המדינה", אמר עו"ד דני סרור, "א', אשר נחשפה למסע הכפשות ממושך, שמה את מבטחה בבית המשפט לאורך כל הדרך. כעת ההליך הפלילי בא סוף סוף לסיומו, בית המשפט אמר את דברו, והאדם שפגע בה קיבל את העונש הראוי לו".
למקורביה אמרה א' כי היא "חשה הקלה רבה שהצדק ניצח והאמת יצאה לאור". לדברי עו"ד סרור, "חומרת העונש אותו פסק בית המשפט מעולם לא הייתה חשובה עבור א' כמו עצם ההרשעה והאמון שנתן בה בית המשפט". הוא הוסיף כי המתלוננת המרכזית נגד הנשיא לשעבר "שמחה שהפרשה מאחוריה והחיים לפניה, והיא תשמח לשוב לאנונימיות המבורכת ולשגרת חייה". הוא הוסיף כי היא "שבה ומביעה את קורת רוחה ממערכת הצדק ומקווה שנשים החוות ניצול מיני לא תחשושנה להתלונן".
מקורבה של א', ירון אורמוזה, אמר ל-ynet: "מצד אחד זהו רגע קשה כאשר האזרח מספר 1, סמל המדינה, נכנס לכלא בעקבות עבירות מין שביצע. אולם, מצד שני, זהו יום שמח למערכת המשפט והצדק, וזהו מסר חשוב לקורבנות עבירות מין שיידעו שיש מערכת משפטית שנותנת להם רוח גבית והם לא לבד".
בדצמבר 2010 קבע בית המשפט המחוזי בתל אביב כי א', שעבדה בסוף
שנות התשעים בלשכתו של משה קצב שכיהן אז כשר התיירות, נאנסה על-ידו פעמיים, בלשכתו בתל אביב ובחדר מלון. קצב, שהורשע בנוסף בעבירות מין כלפי שתי עובדות בבית הנשיא, נידון לשבע שנות מאסר.
הבוקר דחה בית המשפט העליון את ערעורו של קצב וקבע כי עדותה של א' מהימנה. "הסתירות לכאורה של א' אינם מעידים כי גרסתה אינה גרסת אמת", נקבע, וכן שהראיות "אינן יוצרות ספק סביר לשאלת היעדר הסכמה או שימוש בכוח". השופטים דחו את טענות קצב על "כבישת עדותה של א'", לגבי העובדה שלא דיווחה על האירועים בזמן אמת. לגבי מכתב השנה טובה שכביכול העיד על חיבה שחשה כלפיו, טענו השופטים כי העיסוק בו "חרג מפרופורציה".
גם בתנועת ויצו בירכו על "ההחלטה האמיצה והנחושה של בית המשפט, אשר הוכיח כי הצדק בישראל הוא צדק שווה לכל עבריין ללא קשר למעמדו. מדובר ביום היסטורי ובמסר חשוב לכל אישה שנפלה קורבן לתקיפה מינית. אנו גאות במתלוננות, שספגו באומץ רב את מסכת ההשפלות שהיה עליהן לעבור. אין ספק שהכרעת בית המשפט תוציא את הקורבנות מ'הכלא' שבו הן חיו ותכניס אליו את האיש שפגע בהן".