שתף קטע נבחר

 
צילום: אוהד צויגנברג

א' מבית הנשיא: עונשו של קצב צריך להיות כפול

המתלוננת שפוצצה את פרשת קצב אמרה, אחרי שבית המשפט דחה את ערעורו של הנשיא לשעבר - שנידון לשבע שנות מאסר: "עונשו של קצב היה צריך להיות כפול ומכופל, לו כל הנפגעות ממנו היו נכללות בכתב האישום". היא ביקרה את התנהלותם של קצב ואנשיו וגם של מזוז ובכירים בפרקליטות

האשה שפוצצה את "פרשת קצב" מרוצה מהחלטת בית המשפט העליון, אך עדיין מאוכזבת מכך שלא נכללה בכתב האישום נגד הנשיא לשעבר, משה קצב. א' מבית הנשיא אמרה היום (ה') למקורביה, לאחר שבית המשפט העליון דחה את ערעורו של הנשיא האנס שנידון לשבע שנות מאסר, כי האמת יצאה לאור "והיום הוכח מעל לכל ספק כי נשיאה לשעבר של מדינת ישראל הוא אנס", כפי שטענה מתחילת הפרשה.

 

יום הדין של משה קצב - כל הדיווחים והתגובות:

א' למקורביה: "חשה הקלה, הצדק ניצח"

העליון מתח ביקורת על מזוז: הראיון - תקלה קשה

פרקליט קצב: אונס בוונוס? השופטים היו מאמינים

לקריאת הכרעת הדין במלואה 

 

א' מבית הנשיא, שלא הוזמנה להעיד בבית המשפט, אמרה כי היא מצרה על כך שלא הוכנסה לכתב האישום. היא הוסיפה שלדעתה "עונשו של קצב היה צריך להיות כפול ומכופל, לו כל הנפגעות ממנו היו נכללות בכתב האישום".

 

הכרעת הדין בבית המשפט העליון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מקורביה אמרו כי היא שוב יצאה נגד "מסע השקרים וההכפשות שניהלו נגדה קצב ואנשיו, לרבות דברים שנאמרו על-ידי אביגדור פלדמן ביציאה מבית המשפט". עוד אמרה א' לחבריה כי הפרקליטות והיועץ המשפטי לממשלה לשעבר, מני מזוז, כבר הורידו את קצב מהעץ בהסדר הטיעון, שבעקבותיו יצאה במסיבת העיתונאים, ואת עו"ד אלי אברבנל, שסבר כי מדובר בתיק זיכוי, וכי המתלוננות לא אמינות.

 

במקביל, בירכו במרכז נגה לנפגעי פשיעה, הקריה האקדמית אונו על החלטת בית המשפט. החלטת בית המשפט סותמת סוף סוף את הגולל על פרשת קצב. בית המשפט נתן אמון מלא בהחלטת המחוזי, מחזק את קביעותיו ביחס לאמינות המתלוננת ושולח מסר ברור לנפגעי עבירה בכלל ונפגעי עבירות מין בפרט: אל תחששו להתלונן! בסוף המסע, מפרך ככל שיהיה הצדק ייצא לאור", אמרה עו"ד דקלה טוטיאן, מנכ"לית מרכז נגה.

 

הערעור של קצב נדחה; "המתלוננת שיקרה"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

השופטים מרים נאור, עדנה ארבל וסלים ג'ובראן הסכימו פה אחד שקצב שיקר לאורך כל הדרך ודחו את כל טענותיו וחיזקו את מהימנותה של א' שעבדה תחתיו במשרד התיירות ונאנסה. "לא נמצאה כל חריגה ממדיניות הענישה הראויה", הסבירו וציינו שהוא ראוי לעונש בעל אפקט הרתעתי. הצדדים הסכימו על מועד ביצוע העונש ועל כניסת קצב לכלא, בעוד כחודש.

 

קצב "נפל מאיגרא רמא לבירא עמיקתא", נכתב בפסיקה המהדהדת. "כגובה התפקיד כך גובה הנפילה. דווקא דמות ציבורית כה בכירה ראוי כי תשמש דוגמה לכפופים ולכפופות לו. לכל אישה זכות על גופה. זכות לכבוד. זכות לחירות. אין לאף אחד את הזכות ליטול כל אלה ממנה. עבירת האונס מחללת את כבודו של האדם ומבזה אותו".

 

"היה ברור שייאלץ לשבת במאסר"

יועץ התקשורת של משה קצב, אמנון שומרון, אמר כי לא הופתע מהחלטת בית המשפט. "זה היה צפוי, מאכזב ופופוליסטי. בית המשפט ציין סתירה אחר סתירה בעדויות של המתלוננת, אבל לבסוף החליט שהוא מאמין לה, בלי להסביר למה ומדוע, בלי להסביר לאן נעלמות כל הסתירות שהוא עצמו ציין. לעומת זאת, בית המשפט קבע באופן שרירותי שהוא לא מאמין לקצב. וגם לגביו לא נתן נימוקים לחוסר האמון".

 

"נפל מאיגרא רמא לבירא עמיקתא" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"נפל מאיגרא רמא לבירא עמיקתא"(צילום: רויטרס)
 

שומרון, חברו הוותיק של קצב שליווה אותו לאורך הפרשה כולה, סיפר כי דיבר עמו לפני הדיון וזה הביע אופטימיות. "היה לו את התמימות לחשוב שאולי בית המשפט יעשה עמו צדק ויהפוך את ההחלטה, אבל לי היה ברור כי עם שופטים שידעו לכל מה העמדות שלו, שהוא ייאלץ לשבת במאסר".

 

פרשת קצב התפוצצה ביולי 2006, כשהנשיא דאז פנה ליועץ המשפטי לממשלה מזוז, והתלונן כי א' מבית הנשיא מאיימת עליו וסוחטת אותו. תיק החקירה בעניינה של א' נסגר, אך בחקירתו נשאל קצב על מתלוננות נוספות שלפי החשד תקף. הכנסת אישרה להוציאו ל"נבצרות זמנית", ובתחילת 2007 המליץ מזוז להגיש נגדו כתב אישום בגין מעשים שביצע בשלוש המתלוננות האחרות.

 

קצב סירב להתפטר, ובמסיבת עיתונאים מתוקשרת האשים את המשטרה, הפרקליטות והתקשורת במסע ציד נגדו. במאי 2007 הוארכה נבצרות קצב עד לתום כהונתו. בעקבות בקיעים בתשתית הראייתית בידי הפרקליטות, היא חתמה עמו ביוני 2007 על הסדר טיעון שבמסגרתו אמור היה קצב להישלח למאסר על-תנאי, אך באפריל 2008 הוא חזר בו מהעסקה כדי "לשים סוף

לרדיפה".

 

במרס 2009 החליטה המשטרה להאשים סופית את קצב באונס א' ממשרד התיירות, והוא כינס שוב מסיבת עיתונאים שבה הטיח האשמות קשות בתקשורת. "חבל התלייה שלי הוא חבל ההצלה של מזוז", אמר אז על היועץ המשפטי לממשלה. באותו חודש הוגש נגדו כתב האישום החמור, ובמאי 2009 נפתח משפטו, שנערך בדלתיים סגורות. לאורך המשפט הכחיש קצב את כל המיוחס לו.

 

ב-30 בדצמבר 2010 הרשיע בית המשפט המחוזי בתל-אביב את קצב בארבע עבירות. ראש הרכב השופטים, ג'ורג' קרא, מוטט בזו אחר זו את טענותיו של קצב וקבע שהוא שיקר: "אין להאשים את א' בעלילה, היעדר ההסכמה הוכח. הוא הפגין אלימות, עדי ההגנה שלו התגלו כמשענת קנה רצוץ", קבע אז. שלושה חודשים אחר-כך שלח בית המשפט את קצב לשבע שנות מאסר. העליון נענה לבקשת קצב לעכב את ביצוע העונש עד להכרעה בערעורו - שניתנה היום, וחתמה פרשה בת יותר מחמש שנים.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משה קצב. 7 שנות מאסר
צילום: רויטרס
א' מבית הנשיא
צילום: נועם מושקוביץ'
מומלצים