שתף קטע נבחר

אימת הראיונות: מה מטריד את מחפשי העבודה?

מהשאלה "למה עזבת את מקום העבודה הקודם?" ועד להצגת מגבלה בשעות העבודה - אילו סוגיות נתפשות כמסובכות בעיניהם של מחפשי העבודה?

אנשים רבים מציגים בפני שאלות וסוגיות שמטרידות אותם במיוחד בראיונות עבודה, שאלות שהם לא בטוחים כיצד כדאי לענות עליהן, או מגבלות שלא ברור איך להציג בפני המראיין ואם בכלל כדאי.

 

עוד בערוץ קריירה :

 

לפניכם השאלות הפופולריות בקרב מחפשי העבודה. אם הן מעסיקות גם אתכם, אז יש דרכים מומלצות להתמודד עימן:

 

מה לענות כששואלים אותי "למה עזבת את העבודה הקודמת?"

 

לא כולם מסיימים את התפקיד הקודם בפרידה מרגשת המלווה בכיבוד ואיחולים של דרך צלחה מכל העמיתים. רבים עוזבים

מקום עבודה "לא בטוב", אם זה מרצונם או בעקבות פיטורים. מכיוון שמדובר בנושא טעון מאוד מבחינה רגשית, רבים מתקשים להסביר. מצד אחד הם יודעים שאי אפשר "ללכלך" על הבוס הקודם. מצד שני, קשה להסביר מה קרה שם מבלי להסתכן באמירות שהן לא ממש פוליטיקלי-קורקט.

 

האמת נמצאת באמצע הדרך: לדעת לומר את האמת אך גם לדעת איך להציג אותה. בכל מצב, חשוב מאוד להתחיל בכמה מלים טובות על מקום העבודה או על הבוס הקודם, כמו למשל חופש פעולה שקיבלתם או ידע מקצועי שרכשתם שם.

 

את נסיבות העזיבה אני מציעה להציג כשהפוקוס עליכם ולא על המנהל או העמיתים. הצגה כזו תעזור לכם להימנע ממרירות, לכלוכים והאשמות. במקום לומר: "השקעתי את הנשמה ולא קיבלתי אפילו תוספת שכר אחת לשכר שהוא מהנמוכים בתחום", נסו לומר: "אחרי שנתיים בתחום התמקצעתי ואני מרגיש שהגיע הזמן להמשיך הלאה ולשדרג עצמי מקצועית וכלכלית כאחד".

 

גם אם פוטרתם, נסו להסביר את העובדות ולהימנע ככל האפשר מהבעת כעס וסגירת חשבונות עם מי שפיטר אתכם. אם זה קשה לכם, נסו להתאמן על הצגת הדברים מול חברים ולערוך מעין סימולציה לתשובה שלכם.

 

מה רוצים לדעת כששואלים אותי "למה לקחת דווקא אותך לתפקיד?"

 

רבים לא תמיד מבינים מה רוצים מהם ובאיזו חזית כדאי להשקיע את המאמץ, כשלמעשה מדובר בשאלה שמטרתה להבין אילו תכונות אתם מביאים איתכם לתפקיד מעבר לניסיון המקצועי שכבר ידוע למראיין.

 

התכוננו מראש: הבינו קודם מה התפקיד דורש וחשבו אלו תכונות יש לכם שיעזרו לכם להצליח בו. בתוך כך תוכלו לספר גם על הניסיון, אך לא כשזה בא על חשבון תכונות אופי. אני ממליצה להביא דוגמאות מתפקידים קודמים שממחישות תכונה זו או אחרת. קחו בחשבון שגם אם לא תביאו דוגמאות מיוזמתכם, יכול להיות שתתבקשו לעשות זאת, אז כדאי להתכונן.

 

אני הורה לילדים קטנים, ועלי לצאת מוקדם, איך להציג זאת?

 

זו שאלה שעולה בעיקר מהורים לילדים צעירים, ולא רק אמהות, שצריכים לצאת בשעה מסוימת כדי לאסוף את הילדים מהגן. איך להציג את הצורך לצאת בשעות מוקדמות מהמקובל במקום העבודה, נאמר ב-16:00 במקום ב-18:00?

 

הגיעו כשאתם רואים את התמונה הכללית: הטעות הראשונה היא להציג את העניין כבעיה. עם זאת, חשוב להכין שיעורי בית ולהגיע לראיון כשאתם יודעים מתי אתם יכולים להגיע בבוקר, מתי לצאת ואם מדובר בהיקף של משרה מלאה, לדעת איך אתם משלימים את השעות: ביום ארוך אחד או שניים בשבוע או בעבודה מהבית?

 

חשוב להבין שהמעסיק זקוק לבהירות בנוגע לזמינות שלכם לעבודה. תפקידכם הוא להציג את התמונה המלאה בבהירות ולתת לו את הביטחון שהעבודה תתבצע כמו שצריך. יש לקחת בחשבון כי מציאת עבודה המאפשרת גמישות בשעות ומכילה בתוכה סיפוק מקצועי, עשויה לקחת יותר זמן.

 

כשאני מתלבט לגבי תפקיד מסוים, האם להגיע לראיון? וכשהגעתי, האם לשתף בהתלבטות?

 

למה לסגור דלת עוד לפני שנפתחה? הגיעו לראיון ואחר כך תחליטו אם אתם רוצים את התפקיד או לא. במהלך הראיון הגיוני שתקבלו עוד מידע שיעזור לכם להחליט לגבי אותה משרה, מה שהופך את ההגעה לכדאית. בכל מקרה, אם כבר הגעתם, עדיף להשאיר רושם טוב על המראיין ולהביע התלהבות מהתפקיד. אם לא כך, לא בטוח שתעברו אותו ואז בעצם, לא חבל שהגעתם?

 

יעל פרימק היא מאמנת אישית ומנחת סדנאות לניהול קריירה ב-AllJobs דרושים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אני צריך לצאת לאסוף את הילד. להגיד את זה בראיון?
צילום: shutterstock
צילום: אילן בשור
יעל פרימק
צילום: אילן בשור
מומלצים