תיקונים קוסמטיים: הליכוד 'ירכך' את חוק העמותות
בעקבות פניית נתניהו, תשונה ההצעה שאמורה להגביל את כמות התרומות שמקבלים ארגוני השמאל מגופים בינלאומיים, כדי להבדיל בין עמותות פוליטיות לעמותות סיוע. מוקדם יותר הורה ראש הממשלה לשנות את חוק השימוע לשופטים
אחרי שהתנגדותו הובילה לשינוי המתכונת של חוק השימוע לשופטים, הבהיר ראש הממשלה בנימין נתניהו היום (ג') כי הוא מתנגד להצעת החוק שאמורה להגביל את התרומות שיכולים ארגוני השמאל לקבל מגופים בינלאומיים. בעקבות זאת, נוסח ההצעה צפוי להשתנות.
חוקי הימין שעוררו סערה - הכתבות האחרונות:
הנשיא פרס נגד חוקי הימין: "סטייה מהדמוקרטיה"
נתניהו: מתנגד לחוק השימוע במתכונת הנוכחית
מרידור ל-ynet: זה ליכוד אחר, אנחנו במאבק
ההצעה, שתגביל את התרומות ל-20 אלף שקלים בשנה לארגון, אושרה בתחילת בתחילת השבוע על-ידי ועדת השרים לענייני חקיקה, לצד הצעה שמבקשת לשלול מארגונים ועמותות את הפטור ממס ולגבות 45 אחוז מהסכום.
היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, הביע התנגדות חריפה להצעת החוק, ובעקבות זאת פנתה לשכת ראש הממשלה ליוזם ההצעה, ח"כ אופיר אקוניס (ליכוד), על מנת שישנה את הנוסח.
השינוי הצפוי, לפי שעה, הוא בהגדרת הארגונים המקבלים סיוע ממדינות זרות.
בהצעה החדשה צפויה להיות הבדלה מפורשת יותר בין עמותות פוליטיות לבין עמותות סיוע. עם זאת, ח"כ אקוניס ביקש להבהיר בשיחה עם ynet כי "אין שינוי בעיקרון - עמותות פוליטיות תהיינה מוגבלות בתרומה ממדינות זרות, כפי שאושר בוועדת השרים לחקיקה".
ועדת השרים לענייני חקיקה ביקשה לאחד בין הצעתו של אקוניס לבין ההצעה השנייה, של ח"כ פאינה קירשנבאום (ישראל ביתנו). היא קיבלה בימים האחרונים פנייה מגורמים בקואליציה להגיע לנוסח מוסכם לאיחוד ההצעות, ובאחרונה הוסכם כי החוקים יעברו בנפרד הצבעה בקריאה טרומית ורק אז יתנהלו המשך הדיונים על איחוד ההצעות. נכון לעכשיו, הצעת החוק שלה לא תשונה.
מוקדם יותר היום, מתח הנשיא שמעון פרס ביקורת על החוקים שנועדו לפגוע במקורות המימון של ארגוני השמאל. "מה רע שאנשים תורמים לגופים כאלה או אחרים?", תהה בכנס ישראל לצעירים וקרא לכל הנוכחים: "תעמדו כסלע על עקרונות אלו. אין כאן שלטון של דיקטטורה. שירות זה דמוקרטיה".
בתוך כך, גורמים בכירים בקואליציה הודו כי המטרה בניסיון להעלות את חוק השימוע לשופטים לדיון ביום ראשון בוועדת השרים לחקיקה נבעה בין היתר מרצון לרכך את הביקורת כלפי הנוסח הסופי של החוק.
לדברי בכירים בליכוד, "זאב אלקין ויריב לוין, יוזמי החוק, ידעו כי הסיכויים להעביר את החוק במתכונת הנוכחית נמוכה, והכירו היטב את התנגדותו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לחוק. היה גם ברור כי הסיכוי שהחוק יעבור באותו היום שבו מאושר חוק עמותות השמאל הוא אפסי. עם זאת, הוחלט להעלות את החוק על מנת לאפשר הגעה לפשרה מרוככת בעניין השופטים".