הרבצ"ר: פחות שיקול דעת למפקדים בשירת נשים
הרב הצבאי הראשי, רפי פרץ, מתנגד להמלצת הוועדה הצבאית לאפשר "שיקול דעת נרחב" למפקדים בכל הנוגע לשחרור חיילים מטקסים עם שירת נשים. לדבריו, הדחת הצוערים מקורס קצינים הוכיחה שהדרג הפיקודי מתקשה לקבל החלטות נכונות
הוועדה המיוחדת שהקים הרמטכ"ל בני גנץ, לבחינת סוגיית "השילוב הראוי", צפויה להמליץ שלא לפטור חיילים דתיים מטקסים רשמיים שבהם יש שירת נשים, אך לתת מקום נרחב לשיקול דעת של המפקד בשטח בכל הנוגע לאירועי הווי וטקסים לא רשמיים. הרב הצבאי הראשי רפי פרץ מתנגד לתפיסה - ודורש לקבוע כללים ברורים יותר בעניין.
עוד בערוץ היהדות - קראו:
גורמים בצה"ל, המעורבים בנושא, סיפרו ל-ynet על עמדת הרבצ"ר, כפי שבאה לידי ביטוי בדיוני הוועדה המיוחדת, שעל המלצותיה דווח ב"ידיעות אחרונות". הרב פרץ סבור כי יש לצמצם ככל הניתן את שיקול דעתם של המפקדים, שכן לדבריו, האירועים האחרונים - ששיאם בהדחת צוערי קורס
קצינים על הימנעות משמיעת שירת נשים - הוכיחו כי הדרג הפיקודי בשטח מתקשה לעיתים לקבל החלטה נכונה.
על פי תא"ל הרב פרץ, במשך עשרות שנים שירתו חיילים דתיים בצה"ל, וכמעט שלא הייתה התנגשות בין נאמנותם להלכה לבין מחויבותם לפקודות – זאת בזכות תבונת המפקדים, אך באחרונה נתגלעו קשיים ומחלוקות סביב העניין.
הרב הצבאי הדגיש כי בכל מקרה הוא מתנגד באופן נחרץ לסירוב פקודה, וכך ינהג גם אם דעתו לא תתקבל.
לשיטת פרץ, המשך שירת נשים בצה"ל כלל אינו מוטל בספק והפסקתו אינה עומדת על הפרק, אלא הניסיון הוא רק לתת מענה הולם לחייל שעל-פי צו מצפונו אינו מסוגל לשמוע אותה.
הרבצ"ר סבור כי התחושה כאילו גורמים דתיים מבקשים השתיק את קול הנשים בצבא הוא מצג שווא של
גורמים אינטרסנטים הפועלים משיקולים זרים ולא ענייניים.
מדובר צה"ל נמסר בתגובה כי "חובת השירות בצה"ל והמחויבות לשוויון בנטל יוצרות, מטבע הדברים, דילמות הנוגעות לשירות המשותף ולשילוב כלל האוכלוסיות בחברה הישראלית המשרתות בצה"ל. דילמות אלה מחייבות שיח פנימי ושיקול דעת של המפקדים, שבסיסם הקפדה על כבודם של כל חייל וחיילת.
"בימים אלה מתקיים באגף כוח האדם תהליך רחב שנועד להסדיר סוגיות שונות הנוגעות לשירות המשותף. עם השלמתו של התהליך, יינתן ביטוי לתוצריו".