תושבי בית שמש נגד בניית 1,800 דירות לחרדים
מלחמת הדת בעיר מתחממת: התושבים טוענים שהוועדה המחוזית התעלמה מ-7,400 התנגדויות שהוגשו לתוכנית והגישו נגדה בקשת ערר. לדבריהם, תשתית התחבורה בעיר אינה מתאימה לתוספת של 14 אלף תושבים
מלחמת הדת בבית שמש עולה מדרגה. הבוקר (ב') הגישה קבוצת תושבי בית שמש והסביבה בקשת רשות ערר למועצה הארצית לתכנון ובנייה של משרד הפנים נגד החלטת הוועדה המחוזית ירושלים, המבקשת לאשר את תוכנית "רמת בית שמש ג-2". מדובר בתוכנית שאושרה בוועדה המחוזית ירושלים באוגוסט השנה, ותאפשר בניית 1,800 יחידות דיור לציבור החרדי באזור שמוגדר בתוכנית כ"גבעה ייחודית מבחינה טופוגרפית ונופית עם ממצאים ארכיאולוגיים בעלי ערך אותם יש לשמר".
עוד בערוץ הנדל"ן :
- הכירו את שכונת "פסגת השבע" בבית שמש
- מחקר: שכר הדירה זינק ב-34% בתוך שש שנים
4,000 יחידות דיור אושרו בצפון; 800 על החוף
התושבים טוענים, באמצעות עו"ד רפי אטינגר ממשרד עורכי הדין אזולאי, אפיק, אטינגר ושות', כי הוועדה המחוזית התעלמה מן הטיעונים ב-7,400 התנגדויות שהוגשו לתוכנית.
"נוסף על ההתעלמות מהרגישות הסביבתית של האזור, בין היתר, הוועדה הודתה, כי השכונה מיועדת לציבור החרדי בלבד, התעלמה מכך שהשכונה תוסיף עוד כ-14,000 תושבים לבית שמש, בעוד שתשתיות התחבורה בעיר ובכביש 38 הסמוך לוקות בחסר וחלק מן הכביש אף מוגדר כ"כביש אדום", ואף דחתה כלאחר יד הצעות חלופיות לתכנון השכונה, שהיו מביאות לפגיעה פחותה בערכי סביבה, ארכיאולוגיה ונוף", טוען אטינגר.
הממשלה תכריע: פינוי בינוי בקריית ביאליק?
במקביל, פרסם הבוקר שר הבינוי והשיכון אריאל אטיאס מש"ס את החלטתו להביא לאישור הממשלה תוכנית לפינוי-בינוי במתחם ביאליק שבמרכז בית שמש שיוסיף למעלה מאלף יחידות דיור חדשות לעיר. ההחלטה קובעת כי במקום יוקמו מבנים גבוהים.
בכך רומז אטיאס כי הוא מעריך שהאוכלוסיה במקום תהיה בסופו של דבר דתית-לאומית ולא חילונית, מאחר שהאכולוסייה החרדית נמנעת לרוב מלגור במבנים גבוהים בשל הרצון שלא להשתמש במעליות בשבתות. משרד הבינוי והשיכון יממן את עלות שינוי התב"ע והתכנון מחדש למתחם ב-2.5 מיליון שקל.
מתחם ביאליק נמצא באזור הוותיק של בית שמש ובו כיום 333 יחידות דיור קיימות בבנייני מגורים נמוכים מרובי כניסות, שנבנו בתקופת קום המדינה במסגרת השיכון הציבורי. פרויקט הפינוי-בינוי צפוי להוסיף למתחם למעלה מ-1,000 יחידות דיור, כך שמספר יחידות הדיור במתחם המחודש והמודרני יעמוד על 1,350 יחידות דיור.
הפרויקט החדש שייבנה במקום כולל בנייה רוויה לגובה. גובה הבניינים אשר עתידים להיבנות במתחם במצב המוצע נע בין 8 ל-12 קומות. משרד הבינוי והשיכון עתיד להשקיע בהליך שינוי התב"ע (תוכנית בניין עיר) והתכנון במתחם סכום של 2.53 מיליון שקל.
על מנת להוציא לפועל את הפרויקט בהקדם, כל מקבץ דירות מתוך 330 הדירות במתחם בו תהיה התארגנות דיירים, יוכל לצאת לדרך מבלי להיות תלוי בשאר המקבצים. מטרת מהלך זה היא לזרז את תהליך התארגנות הדיירים בשאר המקבצים מתוך חשיבה שעצם הצפייה בהתקדמות הפרויקט החדשני והמודרני, תביא לזירוז הסכמת דיירים מתלבטים.
אטיאס, אמר היום, כי "המשרד משקיע כ־12 מיליון שקל בבניית היכל התרבות בבית שמש שעלות הקמתו נאמדת בכ-32 מיליון שקל. כדי לשמור ולחדש את מרכז בית שמש המשרד השקיע מאמצים רבים בחידוש העיר הוותיקה, הצערתה ובתוכנית זו שתביא לבנייה גבוהה במרכז העיר המאופיינת באוכלוסייה חילונית ומסורתית.
"תנופת הבנייה בד בבד עם בניית למעלה מ-1,300 יחידות דיור בעיר הוותיקה, תחדש את פניה, תיתן תנופה לעיר ותיצור אזורי תעסוקה בעיר. להתחדשות העירונית חשיבות רבה בהיבט החברתי משום שהיא מאפשרת שינוי חברתי וכלכלי של אזורים ישנים במרכזי הערים הוותיקות".