ארדואן התנצל על הרג 14 אלף כורדים
בשנות ה-30 דיכאה טורקיה מרד כורדי בדרום-מזרח המדינה באמצעות הפצצות שגבו את חייהם של אלפים. לראשונה, בעקבות דרישותיו של ראש האופוזיציה, התנצל ראש הממשלה
מלחמה ישנה-חדשה. כתבות אחרונות ב-ynet:
האחות במחתרת הכורדית, האח בצבא הטורקי
טורקיה: כורדים חטפו מעבורת ועליה 19 אישפעילים טוענים: טורקיה תקפה כורדים בנשק כימי
כשטורקיה נלחמת בטרור: 160 כורדים נהרגו
חיסול המנהיג הכורדי בסוריה: 'אסד חצה קו אדום'
זוהי ההתנצלות הרשמית הראשונה של ממשלה טורקית על מותם של 13,806 בני אדם בעיר דרסים שבדרום-מזרח המדינה,
הידועה כיום בשם טונג'לי. ההפצצות הוצאו לפועל בשנים 1936-1939.
בהתנצלותו הגיב ארדואן למעשה לדרישות שהעלה ראש מפלגת האופוזיציה המרכזית, כמאל קיליצ'דראולו, שמוצא משפחתו בטונג'לי. ראש "מפלגת העם הרפובליקנית" החילונית אמר כי על טורקיה להתמודד עם עברה.
ארדואן אמר כי גם על קיליצ'דראולו להתנצל, שכן מפלגתו היא שהחזיקה בשלטון באותה עת.
טורקיה נלחמת גם כיום במחתרת הכורדית, או בשמה הרשמי "מפלגת פועלי כורדיסטן", הנכללת ברשימת ארגוני הטרור של ארצות הברית, האיחוד האירופי וטורקיה. הממשלה באנקרה טוענת שהמחתרת אחראית למותם של כ-40 אלף בני אדם מאז החלה את מאבקה המזוין נגד טורקיה ולמען מולדת למיעוט הכורדי ב-1984.
בתקופה האחרונה ביצעה המחתרת הכורדית שורה של התקפות נגד מטרות טורקיות, שגררו הפצצות מהאוויר ואש ארטילריה של צבא טורקיה נגד בסיסי המחתרת בצפון עיראק. שני הצדדים איבדו מאות בני אדם בתקריות אלה.
בעוד המלחמה בין טורקיה למורדים הכורדים מתנהלת בשטח, מלחמה נוספת - מילולית דווקא -
מתנהלת בניצוח ראש הממשלה הטורקי. ארדואן יצא ביום רביעי האחרון בהתקפה חריפה נגד "מפלגת השלום והדמוקרטיה" הפרו-כורדית (BDP) וטען שחבריה משמשים כלי לגיוס לוחמים עבור המחתרת הכורדית. "חברי ה-BDP מעודדים אנשים צעירים, אפילו ילדים בגיל 14, ללכת להרים, להפוך לטרוריסטים ולהרוג", אמר ארדואן בזעם.
"האנשים האכזרים האלה נושאים באחריות לשפיכות דמים ביחד עם הטרוריסטים בכך שהם מעלימים עין ממעשיהם", אמר ראש הממשלה הטורקי. דבריו הקשים היו רק המשך למסכת של התקפות מצדו במהלך השבוע האחרון נגד המפלגה הפרו-כורדית. ארדואן האשים את ה-BDP בתמיכה בטרור ואמר שפרישתה מהפרלמנט לא תהיה הפסד כה גדול.
קשה להאמין שארודאן יקבל בשמחה את פרישת ה-BDP מהפרלמנט. רק לפני חודשיים שבה המפלגה הפרו-כורדית להיות פעילה בפרלמנט הטורקי, ובכך סיימה חרם שאיים להכשיל את תוכניותיו של ראש הממשלה להסכמה חוצת-מפלגות על חוקה חדשה. ה-BDP מחזיקה ב-36 מושבים בפרלמנט, והחרם שלה נולד בעקבות פסיקה של בית המשפט, לפיה חלק ממועמדיה הכלואים אינם יכולים לאייש את כיסאותיהם.