מכה לפוטין: עלול לאבד הרוב המוחלט בפרלמנט
לפי מדגמים ברוסיה, מפלגתו של ראש הממשלה זכתה רק ב-220 מושבים בבחירות לבית התחתון של הפרלמנט, הדוּמה. מדובר בצניחה של כמעט 16% מהבחירות הקודמות. ההצבעה נתפשת כמבחן לפוטין, שצפוי להיבחר לנשיא בעוד 3 חודשים
מפלגתו של ראש ממשלת רוסיה, ולדימיר פוטין, ספגה מכה קשה בבחירות לבית התחתון של הפרלמנט, עד שייתכן כי היא לא תחזיק עוד ברוב המושבים בו. כך עולה ממדגמים שפורסמו הערב (יום ה') ברוסיה. לפי המדגמים, אם בפרלמנט היוצא, שנבחר בשנת 2007, היו למפלגת "רוסיה המאוחדת" של פוטין 315 מושבים בבית התחתון - "הדוּמה", בפרלמנט החדש יהיו לה 220 מושבים בלבד.
אם התוצאות יתבררו כנכונות, מדובר במכה גם לשאיפותיו האישיות של פוטין, שמעוניין להיבחר מחדש לנשיא בעוד שלושה חודשים. הבחירות ל"דומה" נתפשות כמבחן לסמכותו של פוטין עצמו. מפלגת "רוסיה המאוחדת" איבדה לפי המדגמים לא פחות מ-15.8% מהקולות: בבחירות הקודמות לבית התחתון של הפרלמנט הצביעו לה 64.3% מהבוחרים, אך הפעם היא זכתה בקולותיהם של 48.5% בלבד. לפי אחד המדגמים, רק 46% הצביעו לה.
לפי שני המדגמים הגדולים ביותר, למקום השני הגיעו הקומוניסטים עם 19.8%, לשלישי מפלגת LDPR הלאומנית-קיצונית עם 11.4%
ולרביעי מפלגת "רוסיה הצודקת" עם 12.8%. פוטין עדיין נראה כמנצח הוודאי של הבחירות לנשיאות שייערכו ב-4 במרס 2012, והוא עשוי להישאר הנשיא עד לשנת 2024, אם יזכה בשתי קדנציות רצופות נוספות, כפי שמאפשר החוק הרוסי.
מפלגת "רוסיה המאוחדת" שולטת בפוליטיקה הרוסית זה יותר מעשור, אולם בקרב הציבור הרוסי הסתמנה בשנים האחרונות מורת רוח הולכת וגוברת מאופן שלטונו של פוטין, שנראה כשלטון של איש אחד, מהשחיתות הפושה של גורמי ממשל ומהפער הכלכלי-חברתי בין הרוסי מהרחוב לבין עשירי המדינה.
שני המנהיגים החזקים ביותר במפלגה, פוטין והנשיא המכהן של רוסיה דמיטרי מדבדב, סיכמו ביניהם על חילופי
תפקידים שבמסגרתם מדבדב יהפוך לראש הממשלה הבא. פוטין כבר כיהן כנשיא רוסיה בשנים 2000-2008.
פוטין הזהיר כי פרלמנט שבו תהיה חלוקת כוח גדולה מדי בין מפלגות שונות יוביל לחוסר יציבות פוליטית, וטען כי
ממשלות המערב רוצות לפגוע בתהליך הבחירות. ארגון לפיקוח על הבחירות שאותו מממנים גורמים מערביים היה נתון לאחרונה ללחץ כבד מצד גורמים רשמיים ברוסיה, ואתר האינטרנט שלו אף נפרץ בשבת על-ידי האקרים.
רק שבע מפלגות הורשו להציג מועמדים לבחירות השנה, בעוד שרוב ארגוני האופוזיציה הקולניים ברוסיה לא קיבלו אישור להירשם ולנהל מסע בחירות. כמה מפלגות התלוננו היום על הפרות בקלפיות, שנועדו לחזק את "רוסיה המאוחדת". לדבריהן, באחד המקרים נמנע מקבוצה של משקיפים לבצע את תפקידה.
הנשיא מדבדב, שפורש מתפקידו כדי לאפשר לפוטין להתמודד על הנשיאות שאותה עזב לפני יותר משלוש שנים, דחה
היום את הטענות לשחיתות בבחירות. מדבדב, שיתמנה לראש הממשלה במקום פוטין, הוביל את קמפיין הבחירות הנוכחי, והתוצאה עשויה לפגוע אישית גם בו.
תומכיו של פוטין טוענים כי הוא הציל את רוסיה במהלך כהונתו כנשיא, כשהחזיר לקרמלין את השליטה על אזורים בדלניים והחיה את הכלכלה שדשדשה בתקופת הכאוס שאחרי פירוק ברית המועצות. השימוש שלו בכוח לדיכוי המרידה בחבל צ'צ'ניה שבדרום רוסיה הביא לו גם כן תמיכה רחבה. מפלגות האופוזיציה ברוסיה טוענים כי הבחירות היו לא-הוגנות למן ההתחלה, בשל תמיכתן של הרשויות ב"רוסיה המאוחדת" בכסף ובהקצאת זמן שידור בטלוויזיה.