שתף קטע נבחר

 

פוטין מאשים: ארה"ב עודדה המחאה נגד הקרמלין

מזכירת המדינה האמריקנית מתחה ביקורת על הבחירות ברוסיה וקראה לחקור את הדיווחים הרבים על אי סדרים וזיופים. ראש הממשלה הרוסי לא נשאר חייב: "קלינטון שלחה אות לאופוזיציה, הם שמעו אותו והתחילו לפעול". וגם: "גורמים זרים השקיעו מאות מיליוני דולרים כדי להשפיע על הליך הבחירות"

הדוב הרוסי יצא מכליו: ראש ממשלת רוסיה, ולדימיר פוטין, האשים היום (יום ה') את ארצות הברית בעידוד הפגנות המחאה נגד תוצאות הבחירות לפרלמנט. פוטין גם טען כי כי תקצוב זר בשווי מאות מיליוני דולרים השפיע על הליך הבחירות, ושחלק מהמפגינים נגדו מונעים ממטרות פוליטיות אנוכיות.

 

המחאה ברוסיה - הכותרות האחרונות:

ליברמן נפגש עם פוטין: "הבחירות ברוסיה הוגנות"

בשן ועין: פוטין שמר על רוב דחוק בפרלמנט

  

פוטין נגד קלינטון: "המפגינים פעלו לפי אות אמריקני"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בהתייחסות ראשונה להפגנות המחאה שפרצו לאחר הבחירות אמר פוטין כי מזכירת המדינה האמריקנית הילרי קלינטון "נתנה סימן" למתנגדי הקרמלין. "היא קבעה את הטון עבור כמה פעילי אופוזיציה ונתנה להם אות. הם שמעו את האות והתחילו לעבוד בצורה פעילה", אמר ראש הממשלה הרוסי.

 

"רוצים רוסיה נטולת פוטין". מעצר מפגין בסנט פטרבורג (צילום: AP) (צילום: AP)
"רוצים רוסיה נטולת פוטין". מעצר מפגין בסנט פטרבורג(צילום: AP)

 

לדברי פוטין, רוב הרוסים לא רוצים במהומות. "כולנו מבוגרים ומבינים כי כמה מהמארגנים פועלים בהתאם לתסריט מוכר היטב ולמען האינטרסים הפוליטיים שלהם".

 

גורבצ'וב: לבטל את תוצאות הבחירות

קלינטון מתחה ביקורת על הבחירות ברוסיה, בהן ניצחה מפלגת השלטון של פוטין, וקראה לחקור את הדיווחים הרבים על זיוף הבחירות ועל אי סדרים. היא רמזה כי הבחירות ברוסיה לא היו חופשיות והוגנות.

 

שליט ברית המועצות לשעבר, מיכאיל גורבצ'וב, קרא לבטל את תוצאות הבחירות לפרלמנט הרוסי הטענות על אי סדרים. בראיון לסוכנות הידיעות "אינטרפקס" אמר גורבצ'וב, מבקר חריף של פוטין, כי יש לקיים הצבעה חוזרת על רקע הזעם הציבורי.

 

ליברמן דווקא חשב שהבחירות היו הוגנות. שר החוץ ופוטין (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ליברמן דווקא חשב שהבחירות היו הוגנות. שר החוץ ופוטין(צילום: AFP)

 

פוטין אמר מוקדם יותר כי הוא מרוצה מתוצאות הבחירות לבית התחתון של הפרלמנט (הדומה) ואמר כי הוא יתאים את עצמו לדרישות של הציבור הרוסי למודרניזציה. ראש הממשלה הרוסי אמר כי ממשלתו צריכה לעבור שינויים אחרי הבחירות לנשיאות ב-4 במרס, שבהן הוא יתמודד וצפוי גם לנצח בקלות.

 

למרות הדיכוי: המפגינים לא מוותרים

עם זאת, מי שלא היה מרוצה מתוצאות הבחירות שנערכו ביום ראשון היו אלפי מפגינים ששטפו ביום שני את רחובות רוסיה בדרישה לסיום שלטונו בן 12 השנים של פוטין. המפגינים קראו למהפכה ונשאו שלטים שהביעו תקווה ל"רוסיה נטולת פוטין". 300 בני אדם עוכבו על ידי המשטרה במהלך הפגנת האלפים במוסקבה.

 

אתמול יצאו פעילי האופוזיציה הרוסית להפגין זה היום השלישי ברציפות. בניגוד למחאות הקודמות, בהן מספר העצורים הגיע למאות, הפעם עיכבו הרשויות "רק" כ-90 בני אדם. 

 

הכול כשר? פוטין ומדבדב (צילום: MCT) (צילום: MCT)
הכול כשר? פוטין ומדבדב(צילום: MCT)

 

ההפגנות במוסקבה ובסנט פטרבורג משכו אליהן בסך הכול כ-600 איש. בערבים קודם לכן אמנם יצאו לרחובות אלפי בני אדם, אולם גורמי אופוזיציה מציינים כי עצם העובדה שהמפגינים מוכנים להסתכן במעצר ובעימותים עם השוטרים, מעידה כי המחאה לא עומדת להיעלם. לראיה, יותר מ-17,000 הצטרפו לעמוד הפייסבוק הקורא להמונים להצטרף במוצאי שבת להפגנת ענק בכיכר המהפכה במוסקבה. המשטרה הודיעה בתגובה כי תתיר התכנסות של 300 איש בלבד, וכבר נערכת לעימותים.

 

המשקיפים הישראלים בבחירות: "לא נתקלנו בבעיות"

בעקבות גל המעצרים הנוסף, הודיע דובר מחלקת המדינה האמריקנית, מארק טונר, כי "אנו מודאגים מהטיפול במפגינים, שנעצרו לאחר שמימשו את זכותם להפגנה שקטה, אנו תומכים בזכותו של כל אדם להפגין בכל מקום ברחבי העולם", הוא הוסיף, "ורוסיה אינה יוצאת מן הכלל".

 

שר החוץ הישראלי, אביגדור ליברמן, בחר דווקא להביע תמיכה בפוטין לאחר פגישה עמו, והסביר אתמול כי הבחירות ברוסיה היו חופשיות ודמוקרטיות. בדבריו הסתמך ליברמן על דיווחי חברי הכנסת הישראלים שסיירו בקלפיות והשקיפו על הליך הבחירות: ח"כ רוברט אילטוב (ישראל ביתנו) ונציגת האופוזיציה ח"כ רוחמה אברהם (קדימה). השניים היו חלק מ-700 משקיפים מכל רחבי העולם שהגיעו לפקח על הבחירות ברוסיה.  


הבחירות לדומה 2011

הבחירות לדומה 2011
מפלגה מושבים
רוסיה המאוחדת 238
המפלגה הקומוניסטית 92
רוסיה הצודקת 64
המפלגה הליברל-דמוקרטית 56

 

"17 מדינות שונות שלחו משקיפים", אמרה חברת הכנסת אברהם. "בצוות שלי היו נציגים מצ'כיה, בולגריה ובריטניה, ופיקחנו על אזור מוסקבה. במשך יום שלם הסתובבנו בשלוש קלפיות גדולות. שוחחנו עם מנהלי הקלפיות, ראינו את הבוחרים ואף ביקשנו לעיין בטפסים ולבדוק את המיספור שלהם".

  

אברהם סיפרה עוד כי באשר לטענות לזיופים, "לפחות במקומות שסיירתי בהם, לא נתקלתי בבעיות או תקלות. להיפך, התרשמנו שזה מאורגן מאוד. קיבלנו תשובות על כל שאלה". לקראת ערב הגיעו המשקיפים אל מטה הבחירות המרכזי במסקבה, שם לדברי אברהם פעל מרכז הפיקוח של הבחירות. "באמצעות מיילים, הודעות טוויטר וטלפונים זרמו מדי פעם תלונות על עיכובים, תקלות ועוד. התרשמנו שנעשו נסיונות יעילים לפתור את התקלות והדברים טופלו".

 

ח"כ אילטוב, שסייר באזור סנט פטרבורג יחד עם משקיף מטעם האיחוד האירופי, נציג של ועדת הבחירות המרכזית ופרופסור מאוניברסיטת מוסקווה, התרשם כי "הבחירות היו ערות מאוד, היתה זרימה של מצביעים וכמובן שאלנו בקלפיות אם נתקלו בעבירות או דברים פסולים. לא שמענו דברים מהסוג הזה. ביציאה מהקלפי, הבוחרים שלשלו את טפסי ההצבעה לתוך תיבה אלקטרונית שסופרת אוטומטית את הקול. אי אפשר לדעת באיזו מפלגה הצבעת, אבל הקול נספר. קשה לי להאמין שעם מערכת כזאת ניתן לזייף". 

 

מורן אזולאי השתתפה בהכנת הידיעה

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האשמה חריפה נגד ארה"ב. פוטין
צילום: AFP
התסיסה את האופוזיציה הרוסית? קלינטון
צילום: רויטרס
קרא לבחירות חדשות. גורבצ'וב
צילום: רויטרס
"לא שמענו על דברים פסולים בקלפיות". חבר הכנסת אילטוב
צילום: נמרוד גליקמן
קיבלה תשובה לכל שאלה. חברת הכנסת רוחמה אברהם
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים