מושחתים, פינקתם: 10 בראנצ'ים מומלצים
לידיעת חובבי השחיתויות, הקוקטיילים המפנקים ואגז הבנדיקט נוטפות ההולנדייז: רועי ירושלמי ממליץ על 10 אופציות, עשירות יותר ופחות, לפתוח את סוף השבוע בצהריים, עם בראנצ'ים מפנקים ברחבי הארץ
יועזר | יפו
שחיתות, ולא יעזרו כל זעקות השבר של חובבי הכוסמין ומיצי העשבים, היא הדבר הכי טעים שיש. על הבראנץ' הדקנדטי של יועזר אפשר להקים ועדת חקירה מרוב שהוא עמוס בחמאה, אלכוהול וכל הדברים הטובים שיש לחיים להציע. אם אתם עושים כן - זכרו לשמור לנו מקום בצוות הוועדה.
עוד בערוץ האוכל:
עוד בבית: מועדון ארוחת הבוקר: רעיונות לברקפסט
קלאסי לסופ"ש: פותחים שולחים טריפוליטאי
התפריט לא זול (110 שקלים לאדם), אבל מקיים את ההבטחה ומכיל קוקטייל בוקר (לכו על הבלאדי מרי החריף, עם החזרת ולא תצטערו), 4 מנות פתיחה משתנות כסלט תפוחי אדמה נהדר, תירס בחמאה, סלט עגבניות כרובית מטוגנת וספיישלים משתנים.
בעיקריות מככבות כמה ממנות הביצים הטובות בארץ, לא פחות ולא יותר: נקניקיית-דם לצד עין, ביצים עם פטריות כמהין טריות וכמובן – אגז בנדיקט ללא רבב על בסיס חלת שבת.
יועזר בר יין. כיכר השעון, יפו. 03-6839115
זוני | ירושלים
בעיר שמצויה בסימפוניה משלה, "זוני" היא חוליה מקשרת לעולם שבחוץ. זוהי אחת ממסעדות הבראסרי הטובות מסוגה בארץ, שזוכה לפופולריות גם בזכות המיקום המרכזי ושעות הפתיחה הגמישות במיוחד: 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע.
תפריט הבראנצ'ים כאן מורכב ממנות בוקר עמוסות בכל טוב: קרוק מדאם קלאסי (לחם קלוי עם גבינת אמנטל מותכת, ביצת עין והאם, 43 שקלים), קרוק מסייה לא-שגרתי עם גרבדלקס וגבינת שמנת (43 שקלים) ולמושחתים באמת מוצע אנטרקוט עם ביצת עין (59 שקלים).
מומלץ בחום, גם בזכות שעות הפתיחה הנוחות – הבראנץ' מוגש לשולחנות עד השעה 16:00 בסופי השבוע.
זוני. יואל משה סלומון 15, ירושלים. 02-6257776
קפה כרכור | כרכור
בצמוד לַ"-אורגניה", חנות טבע במרכז פרדס חנה-כרכור, התמקם לאחרונה "קפה כרכור", בית קפה המתבסס על חומרי הגלם שבחנות האורגנית. פינת החמד שבמושבה הפכה במהרה לפופולרית בזכות מנות הבריאות בתפריט וכן בזכות ארוחת הבוקר פה שמוגשת לאורך כל היום ויכולה להיחשב בנקל גם כבוהריים.
בתפריט: שקשוקה מביצי חופש, סלטים ותבשילים צמחוניים (למרות שיש דגים). חמוד וכיפי, כאלטרנטיבה קלילה לבראנצ'ים המושחתים והמוכרים.
קפה כרכור. המייסדים 54 כרכור, 04-6275451
רפאל | תל אביב
את זה שרפי כהן הוא אחד השפים המוכשרים בישראל אתם כבר יודעים. מאחורי הבראנץ' המוגש במסעדתו, "רפאל" עמד הרעיון להכין ארוחה משפחתית של סוף שבוע, עם חלות של שבת ופתיחים שמגיעים למרכז השולחן ושאפשר לחלוק.
הפורמט של האורחה לא השתנה גם אחרי השיפוץ הרחב שנעשה במקום, והוא כולל 14 פתיחים ומנה עיקרית לבחירה.
בין הפתיחים ניתן למנות סיגרים מרוקאים עם חלקי פנים, כרוב ממולא בטלה עם לבנה עזים, דג קוד מומלח עם ביצים חצי קשות ונימוחות וסלט נפלא של תרד ערבי בשמנת חמוצה סלט, שמגיעים עם חלה ופוקא'צה שאופים במקום.
בין העיקרית האישית המומלצות: שיפוד נתח קצבים, קוסקוס ירקות וכתף טלה וטאג'ין קציצות הדגים הנהדר. שווה את 115 השקלים שלכם? בהחלט.
רפאל. מלון דן תל אביב, תל אביב. 03-5226464
מסעדת "עדנה" ו-"רביבה וסיליה" | רמת השרון
בשקט-בשקט, רמת השרון הפכה לאחד המקומות שהכי טעים להעביר בהם את הזמן, עם שלל בתי קפה מעולים, מסעדות ודוכני רחוב מצוינות ("פלאפל הפעמונים", למשל).
"רביבה וסיליה" שבנווה רסקו מתחרה קבוע על מקום בטופ ברשימת בתי הקפה הטובים בישראל. מוגש כאן בראנץ' מושקע, בין אם כבופה עשיר (64 שקלים ללא הגבלה) או בתפריט א-לה קארט.
ואם כבר מדברים על בופטים: קצת יותר בעומק המושבה, ממוקמת מסעדת "עדנה". הסוד שהיה ידוע למקומיים בלבד – בופה בוקר מופתי ומושקע מאין כמותו - הפך בשנים האחרונות לנחלת הכלל.
זהו אמנם לא בוהריים במובן הקלאסי של המילה, אך ההיצע המגוון של גבינות, נקניקים, יחד עם לחם הבצל הממכר ועוגת גבינה עשירה ומפנקת – שווה ביקור.
רביבה וסיליה. המייסדים 1, רמת השרון. 03-5400179
עדנה. טרומפלדור 3, רמת השרון. 03-5494976
קימל בגלבוע | אתר סקי הגלבוע
השולחן שפותחים לארוחת הבראנץ' בקימל יכול להשביע 2 סועדים לכל סוף השבוע, באחריות.
בין הפתיחים השווים שמגיעים לשולחן אפשר למנות את פטה הכבד המיתולוגי של קימל, עלי גפן חמימים, פלטת גבינות וסלט סלק טרי ומענג.
חובבי התרד מתבקשים שלא לפספס את שקשוקת התרד המופתית כאן, עמוסה בתוספות של שמנת וגבינה.
קימל בגלבוע. צומת התענכים (דרך הגלבוע). 04-6895566
מאנטה ריי | תל אביב
החלטתם לפתוח את הבוקר באיחור? מצוין. פלטת המזטים של מאנטה ריי, לצד מימוזה וקצף גלים, היא הדרך הכי קלילה וכיפית להתחיל צהרי שבת חורפית, שמשית או סוערת.
סביצ'ה הבורי והסומק (19 שקלים) ומוס החצילים לא היו יכולים לחשוב על חברים טובים יותר מהלחם היווני, עמוס שמן הזית, שמגיע עימם בפלטה.
מי שמגיע מוקדם, מוזמן כמובן להתענג על ארוחת הבוקר המוגשת במקום ובפרט על מנות כבנדיקט השרימפס ומר קראנצ'י, שילוב קסום של חצילים, לחם קלוי עם האם וגבינה.
מאנטה ריי. עלמה ביץ' (ליד גן צ'רלס קלור). 03-5174773
גופרמן | רשפון
ריח האדמה הלחה הוא אחד הניחוחות המשכרים שיש ובחורף - גופרמן, הממוקמת בין השדות ברשפון (לא רחוק מכביש החוף), מוקפת כולה בבושם הכפרי הזה.
בבראנץ' הבוקר פותחים כאן שולחן עם שלל מנות שיקסמו במיוחד לחובבי הסלטים והגבינות. מוגש כבופה עשיר, עמוס בשלל סלטים ממרחים, שקשוקה וביצים מקושקות. טיפ: חשוב להזמין מקום לפחות יומיים-שלושה מראש.
גופרמן. הפרחים 12, רשפון. 09-9550555
ברדו | נתניה
בברדו מוגשים לחמים ושלל מנות שהן פשוט טובות. בית הקפה שבפולג נעים, במיוחד לאור שלל המפעלים וחנויות הענק שמסביב, והלחמים כאן נאפים במקום וראויים לציון לשבח.
חובבי הדגים המעושנים והכבושים, קהל מקופח שסובל מדימוי לא סקסי בעליל, ימצאו פה ארוחה שמוגשת כל היום וכוללת, מלבד ביצים, גבינות לחם נהדר וסלט גם מטיאס, פלמידה בשמן, הרינג, סלמון וטונה מעושנים וממרח איקרה.