שתף קטע נבחר
 

מגה מיקס: מרק כל טוב בצ'יק צ'ק

למי יש כוח לבשל ולאכול שוב אחרי כל החמין של סוף השבוע? בטח שלא לנו. הפתרון: מרק כל טוב, מיקס כיפי של עגבניות, שעועית ומנגולד, מחוזקים בחיטה וקוביות תפוחי אדמה. ארוחת בזק שלמה שמתבשלת בסיר אחד, מהסוג שממלא בצהריים ומחזיק עד למחרת

למרבה הצער הוא הגיע ובגדול - רעב תחילת החורף תקף כבר בתחילת השבוע הקודם את המועדים לנפילה ומזג האוויר הסוער שחל בסוף השבוע רק חיזק את הבולמוס. כיצד שומרים על הגזרה ונשמרים מעלייה במשקל בחורף? שלוש מילים - מרקים ודגנים מלאים.

 

עוד מרקים בערוץ האוכל:

 

העלינו, כספתח לתחילת השבוע, מתכון למרק "כל טוב", מתכון משביע ומנה שהיא ארוחה שלמה, שמכילה שפע קטניות המכילות כמות גבוהה של סיבים תזונתיים שתורמים לתחושה של שובע. נסו ולא תתאכזבו

 

מרק עגבניות ושעועית

 

קיצור דרך וטיפ: במקרה של הגזרים, תפוחי האדמה והשעועית - אפשר להחליף את הירקות הטריים בקפואים

 

המרכיבים:

1/2 ק"ג עגבניות בשלות, קצוצות

2 בצלים לבנים, פרוסים לפרוסות דקות

3 גזרים, פרוסים לפרוסות

3 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות

2 כוסות שעועית לבנה, לאחר השרייה במים למשך הלילה

1 כוס חיטה

1 קופסה (100 גרם) רסק עגבניות

1/2 כוס עלי מנגולד קצוצים - לא חובה

מעט שמן זית לטיגון

מים

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. בתוך סיר גדול דיו למרק מטגנים במעט שמן זית את פרוסות הבצל עד לשקיפות.
  2. מוסיפים את עלי המנגולד, הגזרים ותפוחי האדמה ומטגנים למשך כ-5 דקות. מוסיפים את העגבניות וממשיכים לבשל למשך כ-5 דקות, עד שהעגבניות מתחילות להתפרק.
  3. מוסיפים את השעועית והחיטה, מערבבים, מוסיפים מים עד לגובה של 3 ס"מ מעל לירקות. מביאים לרתיחה.
  4. מורידים את גובה האש, מתבלים במלח ופלפל ומניחים להתבשל שעה לפחות על אש קטנה בסיר מכוסה. מוסיפים מים במידת הצורך, מתבלים ומגישים חם-חם.

 

מרק קטניות וירקות (צילום: MCT) (צילום: MCT)
מרק קטניות וירקות(צילום: MCT)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ירקות וקטניות - גם בריא וגם מחמם
צילום: MCT
מומלצים