שתף קטע נבחר
 
צילום: דודו אזולאי

חנוכה מקסיקני: מתכונים שמחים

מאסתם בלטקעס וסופגניות שמנמנות? כנסו לקצב הסלסה של חנוכה בניחוח מקסיקני, עם חלילוני טורטייה ושום, לביבות חלפניו עם גואקמולי וסופפיאס, קינוח מתוק ברוח החג

פלאוטאס (Flautas) - חלילי טורטיה ושום

ילד האהבה המקסיקני והשומי של הלביבה והסופגניה. הפלאוטה הוא חליל עשוי מטורטיית תירס מגולגלת ומטוגנת, שעליה מפזרים קונפי עוף מפורק לשערות דקיקות או גבינה מגוררת.

 

עוד בערוץ האוכל:

סופגילייט: שמו בגרסת דיאט לחג

באלה הידיים: 5 לביבות גורמה

בימואלוס, בורקס ולוקמאס: זכרונות מחג החנוכה

חנוכה בערוץ האוכל: כל המתכונים והסיפורים

 

המרכיבים (ל-5 מנות):

5 טורטיות קמח חיטה או תירס

2 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

קורט מלח

1/2 כוס גבינת מוצרלה מגוררת או עוף מבושל, מפורק ל"שערות" - לא חובה

 

לחלל בחליל. פלאוטס (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
לחלל בחליל. פלאוטס(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים שום כתוש עם שמן ומלח.
  2. מורחים את ממרח השום על הטורטיה. אם משתמשים בגבינה מפזרים 2 כפות.
  3. מגלגלים את הטורטיות לצורת גליל - חליל צר וארוך. מהדקים בעזרת קיסם ומניחים על צד התפר.
  4. מחממים שמן בסיר רחב. מטגנים את החליל מכל צדדיו עד שזהוב. מוצאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.
  5. מפזרים מעל גבינה מגוררת או עוף מבושל ומגישים. 

 

לביבות תפוחי אדמה וחלפניו

לביבה פיקנטית שמגישים עם סלסה בלנקה וגואקמולי.

 

המרכיבים (לכ-10 לביבות):

500 גרם תפוחי אדמה

1 בצל קטן קצוץ (לא הכרחי)

2 כפות קמח תופח או קמח רגיל

1-2 ביצים טרופות

מלח

1 כף חלפניו כבוש, קצוץ דק

שמן לטיגון

 

זהירות, חריף! לביבות חלפניו (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
זהירות, חריף! לביבות חלפניו(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:
  1. מקלפים ומגררים את תפוחי האדמה. מוסיפים מלח ומערבבים וסוחטים היטב מכל הנוזלים שניגרו מהם.
  2. מערבבים עם בצל הקצוץ, קמח וביצה, ומתבלים במעט מלח ובחלפניו.
  3. יוצקים שמן למחבת ומחממים היטב. ממלאים כף גדולה מהתערובת, משטחים ומחליקים לשמן החם.
  4. מכינים לביבות נוספות באותה צורה. מטגנים כמה דקות עד שהן פריכות וזהובות. מספיגים על מגבות נייר. מגישים מיד.

 

גוואקמולי

2 אבוקדו בשלים מזן האס

1 עגבנייה בשלה קצוצה

1/2 כפית מלח

1/3 כוס מיץ לימון או ליים סחוט טרי

2-4 כפות עלי כוסברה קצוצים גס, ללא הגבעולים הקשים

1-2 כפות צ'ילי חלפניו טרי או כבוש קצוץ לקוביות קטנות

1/2 בצל קצוץ דק

1 שן שום קטנה וכתושה

 

אופן ההכנה: 

  1. מעבירים את העגבנייה הקצוצה למסננת ומפזרים עליה את המלח. מניחים במקרר לחצי שעה לניקוז הנוזלים.
  2. מוציאים את תוכן האבוקדו בכף, לקערה בינונית. מתבלים מייד במיץ הלימון או הליים. מועכים מעט בעזרת מזלג או מולקחטה (מכתש ועלי מקסיקניים) אם יש ברשותכם.
  3. מוסיפים את העגבניות, החלפניו והכוסברה לקערה עם האבוקדו. מערבבים.
  4. מוסיפים בצל ו/או השום. מערבבים ומניחים לחצי שעה לספיגת טעמים ומגישים בטמפרטורת החדר.

 

אוהבות גואקמולי. לביבות חלפניו (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
אוהבות גואקמולי. לביבות חלפניו(צילום: ירון ברנר)

 

סלסת עגבניות חרוכות

5 עגבניות בשלות, חצויות ומרוקנות ממיץ

2 בצלים מקולפים וחצויים

5 שיני שום גדולות, בקליפתן

1/4 כוס שמן זית

1 כפית רסק עגבניות

1 פלפל צ'יפוטלה

2 כפות מיץ לימון

קורט סוכר

מלח

2 כפות כוסברה קצוצה

2 כפות בזיליקום קצוץ

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 270 מעלות, או מחממים מחבת עד שהיא לוהטת. ניתן להכין שלב זה גם על גריל פחמים. משמנים את העגבניות, הבצלים והשום בשמן זית ומניחים על תבנית אפייה או על הגריל או המחבת. צולים עד שהירקות חרוכים (כמעט שרופים) ומקררים.
  2. קוצצים את הבצל והעגבניות דק. ניתן גם לרסק בבלנדר, אבל לא עד למצב חלק לגמרי. סוחטים את השום מתוך הקליפה ומוסיפים עם שאר המרכיבים לסלסה.
  3. ניתן להגיש את הסלסה מיד. היא נשמרת במקרר יומיים.

 

לסלסה בלנקה: מוסיפים לשמנת חמוצה עירית קצוצה וכף חלפניו כבוש, קצוץ דק.

 

סופפיאס

הסופפיאס הם מעין בסקוויט מקסיקני פריך ומעט מתוק שבעיני מתאים בול לחנוכה

 

המרכיבים:

4 טורטיות קמח טריות או קפואות (במתכון הזה חשוב לא להשתמש בטורטיות יבשות)

שמן לטיגון

אבקת סוכר

סוכר וניל או כמה טיפות מי פריחת הדרים

 

מתוק ומקסיקני. סופפיאס (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מתוק ומקסיקני. סופפיאס(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את אבקת הסוכר עם סוכר הווניל או מי ההדרים.
  2. חותכים את הטורטיות למשולשים, רצוי בסכין לא חדה, כדי שהם יוכלו להתנפח בזמן הטיגון.
  3. מחממים את השמן בסיר רחב. כשהשמן חם אך לא חם מידי, מטגנים את משולשי הטורטיה משני הצדדים עד שהם מתנפחים ומזהיבים. מוציאים למסננת ועליה נייר סופג.
  4. בעזרת מסננת בוזקים את אבקת הסוכר המתובלת בעוד הסופפיאס חמים.

 

איתמר דוידוב הוא השף והבעלים של טרז פזוס

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ממולא בכל טוב. חליל
צילום: ירון ברנר
חנוכה קצת אחרת. איתמר דוידוב
צילום: חגית גורן
מומלצים