הגודל כן קובע: הליגות הביזאריות בכדורגל העולמי
על נפאל וצ'אד שמעתם, אבל מה לגבי ראוניון, ואונטו ואיי סילי? אורי קופר לוקח אתכם למסע מסביב לגלובוס. על שיאים כאלה עוד לא שמעתם. "מסביב לכדור", כתבה אחרונה בסדרה
הליגה האנגלית היא הטובה בעולם. בעבר, המשפט הזה היה שגור בפי כל אוהד כדורגל. עברו שנים והליגה הספרדית נכנסה להתמודדות על התואר. לאחרונה אפשר לשמוע קולות המצדדים דווקא בבונדסליגה הגרמנית, לפחות מבחינת איכות המשחק עצמו. מדי פעם אנו נוהגים להכתיר כתרים למדינות שונות, אבל תמיד מדובר באותן ליגות - האיטלקית טקטית, הרוסית עשירה ועוד אינסוף קלישאות.
עוד ב-ynet ספורט:
אבל יש מקומות בהן משחקים כדורגל שמציג שיאים מסוג אחר. ליגות שבשביל התושבים המקומיים הן לפעמים המרכז, אבל כשהעולם מסתכל עליהן מבחוץ הוא בעיקר שם לב לאיזה נתון משונה שמבדיל את אותה ליגה ממקומות אחרים. לכבוד סיכום סדרת הכתבות "מסביב לכדור" ריכזנו עבורכם כמה מהן.
הליגה עם האצטדיון העמוס בעולם - נפאל
איפה זה: דרום אסיה, גובלת עם סין והודו
תושבים: 27 מיליון
אלופה: משטרת נפאל
כתבות נבחרות בסדרת "מסביב לכדור":
תכירו בבקשה את אצטדיון דסראת רנגסאלה בקטמנדו, נפאל. 25,000 אלף מקומות ועומס משחקים עצום, כנראה יותר מכל מקום אחר. הליגה הנפאלית שוחקה השנה על-פני חודש וחצי בלבד - מאי וחצי יוני - ו-18 קבוצות התחרו ביניהן על תואר האליפות. 153 משחקים, 47 ימים, אותו אצטדיון.
כתבות המגזין של ynet ספורט:
הליגה הנפאלית חזרה לפעילות בשנת 2010 אחרי 3 שנים ללא משחקים וזאת בעקבות קרבות פנימיים בין עסקי איגוד הכדורגל הנפאלי. העונה האחרונה לוותה בשמועות קשות על מכירת משחקים ובעיקר על שוחד לשופטים. התוצאה: קבוצת המשטרה זכתה באליפות. לא מפתיע.
הליגה השייכת להכי הרבה יבשות - ראוניון
איפה זה: אי באוקינוס ההודי, מזרחית למדגסקר
תושבים: קרוב ל-800 אלף
אלופה: סיינט פולויז
ראוניון היא מושבה צרפתית הנמצאת באפריקה. היא לא היחידה, אבל לפחות בכדורגל היא כן מיוחדת. הסיבה: הקבוצות משחקות גם תחת ההתאחדות האירופית
אופ"א וגם תחת ההתאחדות האפריקאית קא"פ. כך שייכת הליגה בעצם לשתי יבשות שונות.
וזה עובד בצורה הבאה. בליגה של ראוניון שייכת לפירמידת הכדורגל הצרפתית והיא בעצם גם הליגה השישית בחשיבותה בצרפת. הקבוצות גם משחקות בגביע הצרפתי. אבל האלופה וסגניתה משחקות במפעלים הבינלאומיים של אפריקה. זה אמנם לא יקרה אבל מבחינה תיאורטית יכולה קבוצה מראוניון להיות אלופת אפריקה ומחזיקת הגביע הצרפתי באותה עונה.
הליגה הקטנה בעולם - איי סילי
איפה זה: קבוצת איים מדרום-מערב לבריטניה
תושבים: קצת יותר מ-2,000
אלופה: גריסון גאנרס
אף ליגה לא יכולה להיות קטנה יותר משתי קבוצות וזה בדיוק מספר התמודדות על תואר האליפות של איי סילי. וולפק וונדררס וגריסון גאנרס הן שתי הקבוצות היחידות ובנוסף לשני טורנירי גביע בהם הן מתמודדות (משחק אחד על התואר) השתיים נאבקות גם על אליפות במתכונת של ליגה. בכל יום ראשון, ובמשך 17 שבועות בשנה, משחקות הוונדקקס והגאנרס. יש טבלה והפרש שערים כן קובע.
הליגה של איי סילי עלתה לכותרות לפני כשלוש שנים כשהיתה מרכז פרסומת של אדידס בה לקחו חלק שחקנים מפורסמים באנגליה כדוגמת דייויד בקהאם, פטריק ויירה וסטיבן ג'רארד. בימים אלה מחכים באיי סילי לאישור כניסת הליגה לשיאי גינס כליגה הקטנה בעולם. יש גם אתר אינטרנט, שווה להיכנס.
הליגה הכי פחות תחרותית - ואונטו
איפה זה: מדינת איים בדרום מערב האוקינוס השקט
תושבים: 224,000
אלופה: אמיקייל
אין דבר יותר חשוב הספורט מתחרות אמיתית. כזאת שאתה לא יודע מראש מי תפרוץ העונה קדימה ותפתיע את כולם ומי תתרסק בניגוד לציפיות. ב-ואונטו אין ממש תחרות כזאת. מאז עצמאות המדינה, לפני 31 שנים, זכו באליפות רק שתי קבוצות - אמיקייל וטאפאה - מתוך השמונה המרכיבות את הליגה הבכירה.
אז תחרותיות אין, אבל לפחות שיאים יש. טאפאה, שזכתה באליפות במשך 16 שנים ברציפות, מ-1994 ועד 2009, היא הקבוצה שזכתה בהכי הרבה אליפויות ברצף בהיסטוריה של הכדורגל העולמי. במקום השני: סקונטו ריגה מלטביה עם 14 זכיות רצופות (1991-2004).
הליגה הכי בעייתית להחתמת זרים - מלזיה
איפה זה: דרום מזרח אסיה, גובלת עם תאילנד ואינדונזיה
תושבים: 29 מיליון
אלופה: קלנטאן
במשך שנים רבות נחשבת הליגה במלזיה לאחת המושחתות ביותר בעולם, אולי אפילו למושחתת ולמכורה ביותר מכולן. פעמים רבות היו מעורבים במהלכים הלא חוקיים בכדורגל שחקנים ומאמנים זרים, בעיקר ממדינות יוגוסלביה לשעבר. במשך כמה שנים היה איסור על החתמת שחקנים זרים. כיום, כל קבוצה רשאית להחתים שניים כאלה, אבל החוקים נוקשים.
הסיפורים החמים בספורט מחכים לכם ב"בועטת":
- איזה ספורטאי זוכה לכבוד מעיריית חיפה?
- קרן לייבוביץ' הרצתה בפני תלמידי בית ספר "מרום"
- ואיפה מסתובב שון מקייטן?
לא נלאה אתכם בכל הפרטים הבירוקרטים, רק חשוב לציין ששחקן זר במלזיה חייב לעבור בדיקת איידס ומחלות מדבקות אחרות כל מספר חודשים, שהקבוצה יכולה לחתוך אותו כמעט בכל זמן נתון מבלי שיהיה לשחקן מה לעשות ושלפעמים נדרש השחקן להציג את כישורי הכדורגל שלו בפני ועדה של ההתאחדות לכדורגל שיושבת על הדשא ומתבוננת בו מקפיץ כדור. מוזר.
הליגה עם הכי הרבה משחקי דרבי - צ'אד
איפה זה: מרכז אפריקה, גובלת עם לוב וסודאן
תושבים: 11 מיליון
אלופה: פולה אדיפיסה
נג'מנה היא עיר הבירה של צ'אד ומתגוררים בה 750,000 אלף איש, פחות משבעה אחוזים מסך אוכלוסית המדינה, אבל לפחות לפי הכדורגל נג'מנה היא המקום היחיד הקיים בצ'אד. הליגה, שהוקמה ב-1988, מכילה 10 קבוצות וכולן מגיעות מעיר הבירה. אין ביטוי לפריפרייה. 90 משחקים בעונה, מתוכם 90 דרבים. כל משחק חשוב.