מחר: שביתה בת יום בלשכות התעסוקה
השביתה - במחאה על פתיחת מרכזים בהם יועסקו עובדי קבלן אך ההערכה היא שהשיבושים יימשכו מעבר ליום אחד. התמ"ת: "בכוונתינו לפנות לבית הדין לעבודה ולהוציא צו מניעה לעובדים"
עובדי שירות התעסוקה פותחים מחר (ב') ב"אסיפות הסברה לעובדים", כלומר, שיבושים בעבודה. מחר לא תתקיים קבלת קהל בכל לשכות התעסוקה בארץ. לפי שעה, שירות הלקוחות יושבת ליום אחד בלבד, אך ההערכה היא שהשיבושים יימשכו גם לאחר מכן.
מובטלים שפוטרו או השתחררו והיו אמורים להגיע מחר לראשונה לשירות התעסוקה, לא יקבלו דמי אבטלה עבור מחר. מובטלים שכבר החלו לחתום, לעומת זאת, יקבלו דמי אבטלה כרגיל מאחר והביטוח הלאומי אמור להחשיב להם את מחר כיום אבטלה רגיל למרות שלא יוכלו לחתום בלשכות.
ועד העובדים של שירות התעסוקה הכריז על סכסוך עבודה ביוני. הרקע להחלטה הוא יוזמה של משרד התמ"ת, במסגרת החלטת ממשלה ובאמצעות ארגון הג'וינט, לפתוח 20 מרכזי תעסוקה חדשים למגזר הערבי. בוועד טוען כי המדינה מנסה לפתוח ולהפעיל את המרכזים החדשים באמצעות חברות קבלן פרטיות, ומתנגדים לכך בחריפות.
יו"ר הוועד, אהרון חוטובלי, אומר: "אנחנו מברכים על ההחלטה להקים 20 מרכזי תעסוקה חדשים, אבל מתנגד לניסיון להעביר אותן לידי חברות קבלן. שר התמ"ת, שלום שמחון, פוגע בעובדים המקצועיים והמיומנים של שירות התעסוקה. נעשה כאן ניסיון נוסף להפריט את שירות התעסוקה ולהחיות את תוכנית ויסקונסין, בניגוד להחלטה של הכנסת".
ממשרד התמ"ת נמסר בתגובה: שר התמ"ת, שלום שמחון, רואה חשיבות אדירה בהגדלת שיעור התעסוקה במגזר המיעוטים והוא משקיע בכך משאבים רבים. ההחלטה להפעיל מרכזי רשות מקדמת תעסוקה באמצעות הגוינט ב- 20 ישובים ערבים, תביא להגדלת שיעור התעסוקה והיא יישום של שלוש החלטות ממשלה לקידום מגזר המיעוטים בישראל. (תכנית לקידום המגזר הבדואי בדרום התקבלה בספטמבר2011 תכניות למגזרים הדרוזי והצ'רקסי – התקבלו בפברואר 2011)
לאחר שהתקבלה החלטת הממשלה הנושא סוכם והוסכם בפגישה בין שר התמ"ת, מנכ"ל שירות התעסוקה ויו"ר ועד העובדים בשירות התעסוקה. יישום ההחלטה החשובה הזו עולה בקנה אחד עם מדיניות משרד התמת והשר להגדיל את שיעור המועסקים במגזר המיעוטים, נושא שיש לו השלכות על הצמיחה הכלכלית בישראל.
התמ"ת: לא נפריט ולא נפגע בעובדים
ממשרד התמ"ת נמסר בתגובה: "20 המרכזים שיקומו ביישובים ערביים ישפרו את מצב התעסוקה. אין בהם כדי להחליף את שירות התעסוקה ואין בהם הפרטת השירות. מדובר בכלים משלימים. כל הפעילויות מתוכננות להעשות בשיתוף גם עם שירות התעסוקה, והכל נעשה כדי לקדם את סיכויי האוכלוסיות האמורות להשתלב בעולם העבודה באופן הטוב ביותר שהמדינה בכללותה יכולה לספק".
"אנו מקווים ומאמינים ששיפור מצב התעסוקה, בעיקר באוכלוסיות מודרות, עומד לנגד עיני עובדי שירות התעסוקה. הנסיון לתקוע מקלות בגלגלי הממשלה, במאמציה לשפר את מצב התעסוקה אינו משרת את טובת הציבור. בכוונת התמ"ת לפנות לבית הדין לעבודה ולהוציא צו מניעה לעובדים".
מהנהלת שירות התעסוקה נמסר בתגובה: "אנו מתנגדים לעיצומים וקוראים לוועד העובדים לחזור לשולחן הדיונים".
ועם זאת, ההנהלה אומרת כי: "החלטות ממשלה יש לכבד (אבל) החלטת הממשלה להקים מרכזי תעסוקה התקבלו שלא בשיתוף שירות התעסוקה וללא התייעצות מקצועית עימו. למרות ששירות התעסוקה ע"פ חוק מופקד על הטיפול בכלל דורשי העבודה במדינה. אילו היינו מתבקשים לתת את חוות דעתנו המקצועית קודם ההחלטה, היינו מביעים את התנגדותנו כיוון שהיא מפצלת את הכוחות המקצועיים ומקצה משאבים למקומות שבהם לא קיים ידע מקצועי, ומכיוון שיש בה כדי להנציח את האבטלה במגזר הבדואי על אף הכוונה הטובה של הממשלה"
עוד נמסר כי מנכ"ל השירות, יוסי פרחי, מתכוון לבקש משר התמ"ת דיון חוזר בממשלה על מנת לשנות את ההחלטה.