מבדק הסופגניות
איזו קונדיטוריה מציעה את המבחר המעניין של סופגניות לחג ומי הפתיעה לטובה? פאנל הטועמים של ynet מכתיר את הסופגניות הטובות (והפחות טובות) לתשע"ב
עוד בערוץ האוכל:
סופגניות לייט: סופגניות אפויות, לביבות ללא גלוטן וסופגניות ללא סוכר
בריוש בראש: סופגניות הבריוש של בנדיקט
מירי צל דונטי ממליצה על אביזרי מטבח ומתכונים לחנוכה
חנוכה בערוץ האוכל: כל המתכונים והסיפורים
עליית המחירים גרמה לרכישה סופגניות גם להיות מעשה שבראשו מחשבה – ככה זה כשמחיר סופגנייה סטנדרטית מאמיר לעיתים למספר דו ספרתי.
בדקנו וטעמנו עבורכם את סופגניות הגורמה שמציעים במאפיות ובקונדיטוריות השונות. התוצאות וההמלצות לפניכם (לכל הכתובות – לחצו כאן ):
ביסקוטי
מאפיית הגורמה בבני ברק מציעה שלל טעמים של סופגניות מעוצבות. הבצק בכולן היה לא-שמנוני והעיצוב – מלהיב ממש.
עם זאת, לא כל הטעמים קסמו לכולם: מילוי הקרם, למשל, נעם לחלק מהטועמים והאחרים מצאו אותו כבד ואנמי
מחיר: 7.5 שקלים
טעם מומלץ: סופגניה במעטה שוקולד וקוקוס, עם מילוי בוטנים
טאטי
הסופגניות של טאטי נבחרו בטעימה לאלו בעלות הבצק הטוב ביותר- עשיר, לא שמנוני וטרי, אפילו בטעימה חוזרת, לאחר שנחו זמן מה בצד.
גם האריזה זכתה למחמאות מצד הטועמים, שהמליצו עליה כעל אחד המארזים שהכי כדאי להביא כאורחים או כמתנה בחג.
מחיר: 6.5-7.5 שקלים
טעם מומלץ: מילוי קרם הווניל – קלאסי ומנצח
רביבה וסיליה
הסופגניות הרמת-שרוניות של רביבה אפל קטנות, טריות ובאופן מפתיע – קלילות ואווריריות. הנקודה המבאסת – בניגוד למצופה, אין כאן קרנבל של טעמים מושקעים והגיוון היחיד שמוצע לסופגניית הריבה הוא סופגנייה ריקה, ללא ריבה
מחיר: 6 שקלים
טעם מומלץ: ריבה
בנדיקט
ההפתעה של הטעימה: במקום סופגניות הגיעו מרשת מסעדות ארוחות הבוקר בריושים אפויים, ממולאים בריבת תות. רוב הטועמים התלהבו מהבצק העשיר והחמאתי (ביקשנו מהר את המתכון), אך חלקם התאוננו על היעדר דימיון מספיק לסופגניה המקורית. עוד טענה שעלתה בטעימה היא שהבריוש גדול מדי. "טוב היה לו היו מציעים גודל מיני נשנושי", אמרה אחת הטועמות, שזכתה להנהונים מסכימים.
מחיר: 7 שקלים
שני
הסופגניות של קונדיטוריה שני קסמו לטועמים בשל יופיים והטעמים הנגישים והלא מפונפנים מדי. אך למרבה הצער, במבחן הטעם אכזבו הסופגניות ובפרט גבינת הפירורים, שכולם רצו לטעום וכולם - ללא יוצא מן הכלל - התאכזבו, בשל מרקם המילוי הלא אטרקטיבי והטעם שמנוני.
טעם מומלץ: קרן האור היחידה של "שני" היה טעם המוקה, שזכה לפרגון גורף של חובבי הז'אנר
ליליות
הסופגניות של ליליות ניחנו בטיגון לא אחיד וחלק, שהקנה להן מראה מחוספס משהו. גם בטעימה הן לא הזהירו: הבצק סבל מטעם שמנוני בטופן מורגש והטעמים היו כבדים למדי, בפרט גנאש השוקולד.
מחיר: 6-7 שקלים
מתוקה
היו הרבה ויכוחים ומתחרים על התואר, אבל לבסוף הסופגניות של מתוקה נבחרו ליפות במבדק וגם לאחת מהחבילות הטעימות שבהן.
הבצק מצוין ואוורירי והסופגניות בטעמי שוקולד והפררו רושה גרמו לחלק מהאוכלים להשמיע אנחות מרוב הנאה.
הטעם המומלץ: מרנג לימון
מחיר: 7.5 שקלים
רולדין
האריזה לה ציפו רוב הטועמים נשמרה לסוף. למרבה השמחה, הסופגניות עמדו בציפיות. הבצק יחסית כבד אך קלאסי בטעמו. הגימיק, שכלל מזרקים קטנים עם מילוי הסופגניה, הלהיב את הנוכחים והטועמים, שציינו לטובה גם את המבחר המעניין של הטעמים. במשפט אחד: חובבי הגימיקים, רולדין היא הבחירה שלכם.
טעם מומלץ: שערות כנאפה וחלבה
מחיר: 6-7 שקלים
שמו
מה נאמר ומה נגיד - הסופגניות המנצחות של הטעימה שלנו. הקרב היה צמוד, אך שמו ניצחו בכמעט כל הפרמטרים - אריזה, עיצוב, מקוריות (למשל: טעם מרשמלו וספינג') וגימיקים מעניינים. בקיצור: דוז פואה.
טעם מומלץ: היה קשה למנוע מהטועמים להתאפק ולא להתנפל מיד על סופגניית קיפוד השוקולד של שמו, שזכתה למחמאות גם אחרי הטעימה. ללא ספק, סופגניית השנה שלנו.
מחיר: 5-7 שקלים