סילבסטר בזול: אביב משה בארוחה ביתית וחגיגית
עזבו אתכם מקוויאר ופואה גרא, השף אביב משה ("מסה") מפשיל שרוולים ומכין עבור כל הבליינים הביתיים ארוחת סילבסטר חגיגית עם מתכונים קלילים ומרכיבים נגישים. בתפריט: תותים בקרם מסקרפונה, לברק בקרם שום וסילאן וסלט חסה עם גבינת עזים וסינטה כבושה
מבחינה קולינרית, הסילבסטר הוא שם נרדף למנות מתוחכמות שמכילות מרכיבים יקרים כפואה גרא, קוויאר ושמפניה.
עוד בערוץ האוכל:
אביב משה בעוד מתכונים לא שגרתיים
יין חם: המדריך השלם, טיפים ו-3 מתכונים מנצחים
בַּעבוע בועה: מבחן המבעבעים של ערוץ האוכל
מי שיוצא בערב החג יחגוג כמובן בהוד והדר, אך גם מי שחוגג בבית יכול ומוזמן לשמור על שיק ופאסון. עבור כל הזוגות הרומנטיים והבליינים הביתיים הכנתי תפריט סילבסטר חגיגי, שמורכב כולו ממתכונים מרשימים וקלים להכנה המכילים מרכיבים שנגישים ומצויים בכל סופר.
פילה לברק בקרם שום וסילאן
מנה קלאסית ויוקרתית, שמקבלת טוויסט מורכב עם קרם שום מרשים, שמכינים בקלי קלות. אל תוותרו כאן על הסילאן, שמשדרג את טעמי הדג והקרם ומוסיף תו מפתיע לכל העסק
המרכיבים (ל-4 מנות):
4 נתחי פילה לברק במשקל של 200 גרם כל אחד
2 כפות שמן זית
מלח גס
לקרם שום:
2 כוסות שיני שום קלופות
2 כוסות חלב
2 כוסות מים
1 כפית גרידת לימון
מלח
50 גרם חמאה
להגשה:
4 כפות סילאן
עלים מ-2-3 גבעולי ראשד
שמן זית
2 כפות זרעי עגבניות
אופן ההכנה:
- מכינים את קרם השום: מבשלים את שיני השום בחלב ובמים כחצי שעה. מורידים מהאש ומעבירים למעבד מזון - קודם את שיני השום ואחר כך ובהדרגה את הנוזלים. מעבדים עד לקבלת מחית חלקה, מוסיפים את גרידת הלימון, החמאה והמלח ומעבדים שוב.
- מכינים את נתחי הדג: משמנים את נתחי הדג, ממליחים ומטגנים במחבת כ-2 דקות על צדם הפנימי (החלק חשוף-העור). מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים 5 דקות.
- מרכיבים את המנה: מניחים על צלחת כמה כפות מקרם השום, מזלפים מעט סילאן ומניחים מעל את הדג. יוצקים מעט שמן זית וזרעי עגבניות ומקשטים בעלי ראשד.
סלט חסה, סינטה כבושה וגבינת שבר (chèvre)
שילוב חגיגי ולא שגרתי בסלט אהוב. הגבינה מוסיפה מליחות, ויניגרט החרדל - מתיקות והסינטה מביאה אלמנט חגיגי. התוצאה: סלט מרשים וקל להכנה.
טיפ: אפשר להחליף את הסינטה בנתח שייטל, טעים לא פחות וזול הרבה יותר
המרכיבים (ל-4-6 מנות):
עלים צעירים מראש שלם של חסה רומית
1 צרור עלי גרגר נחלים
10 עגבניות שרי תמר פרוסות
1 כף בצל סגול קצוץ
צרור עלי רוקט
לסינטה הכבושה:
500 גרם סינטה נקייה משומן
1 כוס סוכר
1 כוס מלח גס
1/4 כוס פלפל שחור גרוס
לויניגרט החרדל:
1 כף דבש
1 כף חרדל
1 כף מיץ לימון
5 כפות שמן זית
להגשה:
2 מדליונים גבינת שבר (chèvre)
אופן ההכנה:
- כובשים את הסינטה: מערבבים מלח, סוכר ופלפל ומצפים בהם את נתח הסינטה מכל צדדיו. מכסים את הנתח בבד גאזה, מניחים מעליו משקולת של 3 ק"ג ומאחסנים במקרר ל-36 שעות.
- מנקים את הנתח מחומרי הכבישה בעזרת מטלית לחה ופורסים לרצועות דקות.
- מרכיבים את המנה: מערבבים את כל מרכיבי הסלט ובמקבילים מערבבים בנפרד את כל מרכיבי הרוטב.
- מוסיפים 3 כפות רוטב לסלט, 10 רצועות סינטה כבושה, מערבבים שוב ומניחים במרכז צלחת הגשה. מפזרים מעל לסלט גבינת שברה ומגישים
תותים וקרם מסקרפונה, שטרויזל קקאו ורוטב שוקולד לבן
תותים ושמנת, המתכון האולטימטיבי לסילבסטר עם טוויסט: במקום קצפת - קרם מסקרפונה אוורירי ומעל לתותים -שטורייזל שמוסיף קריספיות למנה. רק צריך שמפניה בצד ואתם מסודרים.
טיפ: למשקיענים מומלץ לסדר את הקינוח בשכבות: מסקרפונה, תותים ואז שוב מסקרפונה ותותים ומעל לכל שטרוייזל.
המרכיבים:
100 גרם תותים טריים קצוצים
לקרם מסקרפונה:
6 חלמונים
6 חלבונים
1 כוס סוכר
500 גרם גבינת מסקרפונה
לשטרויזל הקקאו:
150 גרם סוכר
150 גרם חמאה
1 כפית קקאו
300 גרם קמח
לרוטב השוקולד הלבן:
200 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה:
- מכינים את קרם המסקרפונה: מקציפים את החלמונים עם חצי כוס סוכר. מוסיפים גבינת מסקרפונה
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר ומקפלים בעדינות לתוך תערובת החלמונים והגבינה.
- מכינים את שטרויזל הקקאו: מערבלים חמאה וסוכר במשך 3 דקות במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את הקקאו והקמח ומערבבים עד שמתקבל בצק פירורים.
- אופים בתנור בחום שחומם מראש לחום 200 מעלות כ-7 דקות.
- מכינים את רוטב השוקולד הלבן: מחממים את השמנת עד לרתיחה עדינה. מכבים את האש, מוסיפים לסיר את השוקולד הלבן וטורפים עד לקבלת מחית חלקה.
- להגשה: יוצקים קרם מסקרפונה בצלחת הגשה עמוקה, מניחים מעל תותים ויוצקים רוטב שוקולד לבן. מפזרים מעל פירורי שטרויזל.