שתף קטע נבחר

ארה"ב למצרים: תפגעו בארגונים? נפסיק הסיוע

אחרי פעולת השלטון בקהיר נגד ארגונים לקידום הדמוקרטיה, שאלו פוליטיקאים אמריקנים האם זהו הגמול המצרי על הסיוע האמריקני בגובה 1.3 מיליארד דולר בשנה. בממשל מאיימים

זעם בארה"ב על הכניסה של כוחות צבא ומשטרה מצרים למטות של ארגונים לקידום הדמוקרטיה במדינה ובהם שלושה ארגונים אמריקנים. בראש שניים מהארגונים עומדים מזכירת המדינה לשעבר מדליין אולברייט והסנאטור ג'ון מקיין.

 

עוד חדשות ממצרים

בחירות במצרים: האחים המוסלמים בשליטה

הסלפים במצרים: לשנות הסכם השלום עם ישראל

נשיא מודח על אלונקה: התחדש משפט מובארק

יומנו של קצין מצרי: 'כל הזמן עסקו באיום מישראל'

 

פעילים במצרים דיווחו אתמול בערב כי חיילי הצבא פשטו על 18 משרדים לפחות של ארגונים לא-ממשלתיים (NGO's), מנעו מהעובדים לעזוב אותם, חקרו אותם, וערכו חיפושים בקובצי מחשב.

 

בוושינגטון שאלו הלילה (יום ו') פוליטיקאים האם זהו הגמול המצרי על הסיוע האמריקני בגובה 1.3 מיליארד דולר בשנה. בממשל בוושינגטון הגיבו מייד בחומרה והבהירו שבנסיבות הללו יהיה קשה להעביר למצרים את הסיוע הצבאי. הארגונים הפרו דמוקרטים הם התקווה הגדולה של ארה"ב למעבר של מצרים מרודנות לדמוקרטיה אמיתית. המהלך של השלטונות המצרים נתקבל בוושינגטון בתהדמה.

 

המשטרה, בחסות התביעה במצרים, ערכה במשך יום חמישי פשיטות על 17 ארגונים אזרחים שלא למטרות רווח, מקומיים וזרים, לקידום הדמוקרטיה וזכויות אזרחיות. הנימוק לפעולה היה ראיות על הפרות של החוק המצרי ובין השאר אי קבלת רישיונות פעולה.

 

"להפסיק את ההטרדה"

ארה"ב מיהרה להעביר את מחאתה לשלטונות המצרים ודרשה להפסיק מיד את "ההטרדה" לארגונים האזרחיים. המחאה האמריקנית הועברה בכל הצינורות. בכיר בממשל אפילו שוחח עם ראש ממשלת מצרים, כמאל אל גנזורי. גם השגריר המצרי בוושינגטון שמע מה יש לאמריקנים לומר בנושא.

 

דוברת מחלקת המדינה האמריקנית, ויקטוריה נולנד, אמרה כי יהיה קשה בנסיבות הללו לאשר בקונגרס את העברת הסיוע הצבאי למצרים. לדבריה, ממשלת מצרים מודעת לכך שהמשבר הזה חייב להיפתר במהירות.

 

גם הגרמנים הביעו תדהמה ודרשו הסברים לפלישה לקרן על שם הקנצלר המנוח קונראד אדנאוהר, החביבה על הקנצלרית אנג'לה מרקל. הארגונים הללו יחד עם התקשורת היו הגורם להפגנות ולהפלת הנשיא, חוסני מובראק.

 

בין הגופים שהשלטונות המצרים פלשו למשרדיהם מצוי המכון הלאומי לדמוקרטיה NDI שבראשו עומדת מדליין אולברייט, בסיסו בוושינגטון והוא פעיל במצרים, לוב, דרום סודן ובקידום מעמד האשה ברחבי העולם. אנשי הארגון אומרים שהשלטונות המצרים נכנסו למשרדים והחרימו ניירות ומחשבים. הארגון האמריקני נוס, הוא המכון הרפובליקני הבינלאומי IRI שבראשו עומד הסנאטור ג'ון מקיין, המועמד לנשיאות ב-2008. הפעילות של הגופים הללו נועדה להכשיר פוליטיקאים מקומיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כיכר תחריר. חשש מעוד הפגנות?
צילום: EPA
צילום: איי פי
מדלין אולברייט
צילום: איי פי
ג'ון מקיין
צילום: רויטרס
מומלצים