שתף קטע נבחר

 

עומס חריג בבתי חולים: 'מעולם לא היה מצב כזה'

60 ממתינים למיון בסורוקה, משרד הבריאות לא נענה לבקשה להפנות חולים: "העומס בלתי ניתן לשליטה, בית חולים אחד למיליון תושבי הנגב אינו מספיק". בבית החולים כרמל שבחיפה נסגר המיון, בשיבא אחיות נטשו מחלקה עקב תפוסה חריגה

בתי החולים בישראל שוב לא עומדים בעומס. עומסים חריגים נרשמו היום (ד') גם בבתי החולים סורוקה בבאר-שבע וכרמל בחיפה, שם נסגר חדר המיון למספר שעות. במקביל, האחיות בבית החולים שיבא בתל השומר נטשו את מחלקה פנימית א', לאחר שהתפוסה במחלקות הפנימיות הייתה גבוהה יותר מהרף שנקבע בהסכם עמן שנכנס לתוקף בתחילת השנה החדשה.

 

עומס חריג בבית החולים סורוקה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מצוקה כלל-ארצית, כותרות אחרונות

4 ימים במיון ברמב"ם, אין מקום במחלקה

עשרות מחכים במיון בבית החולים העמק

מנכ"ל ביקור חולים התפטר: הממשלה לא מסייעת

 

מסדרונות חדר המיון בסורוקה, היום  (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
מסדרונות חדר המיון בסורוקה, היום (צילום: הרצל יוסף)

 

מבית החולים סורוקה נמסר כי התפוסה במיון הפנימי עומדת על כ-180%, וכ-60 חולים נוספים ממתינים לקבלת טיפול. בעקבות העומס, ביקשה ההנהלה ממשרד הבריאות להורות למד"א להפנות חולים למוסדות רפואיים אחרים באזור. ממשרד הבריאות נמסר כי אין באפשרותם להיענות לבקשה: "אנחנו מודעים לעומס, אבל אין לנו דרך להקל על בית החולים". לעומת זאת, התקבלה בחיוב בקשת בית החולים כרמל לא לקבל חולים נוספים.

 

"עומס בלתי ניתן לשליטה", היום בסורוקה (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
"עומס בלתי ניתן לשליטה", היום בסורוקה(צילום: הרצל יוסף)
 

ד"ר כרמי ברטל, מנהל המחלקה לרפואה דחופה בסורוקה, אמר כי "בכל ימות השנה, המיון כאן הוא העמוס ביותר מבין כל בתי החולים, משום שאנחנו בית החולים היחיד בדרום. הבוקר העומס בלתי ניתן לשליטה. בחדר המיון הפנימי יש 33 מיטות, אבל 78 חולים. המסדרונות עמוסים, מעולם לא היינו במצב הזה, כל יום מחדש אנחנו אומרים שזה השיא, והיום כבר קשה לתת טיפול ראוי לחולים".

 

33 מיטות במיון, 78 חולים. בית החולים סורוקה (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
33 מיטות במיון, 78 חולים. בית החולים סורוקה(צילום: הרצל יוסף)

 

ד"ר ברטל אמר כי בסורוקה תגברו את כוח האדם, אבל גם זה לא עוזר: "יש כאן חולים שממתינים כבר למעלה מ-24 שעות, ובמצב הזה אנחנו לא יכולים לקבל חולים נוספים". הוא הזכיר כי לסורוקה אין את "הפריביליגיה" לסגור את המיון: "בית חולים אחד למיליון תושבי הנגב זה לא מספיק. אנחנו נדרשים לווסת בעצמנו את החולים לפי חומרת מצבם. אנחנו במשבר קשה ואני מבקש מהאנשים להגיע תחילה למוקדי קופות החולים. ממי שיגיע, אני מבקש להתאזר בסבלנות ולהיערך לשהייה ארוכה".

 

"במתמתיקה פשוטה, מדובר באי ספיקה" (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
"במתמתיקה פשוטה, מדובר באי ספיקה"(צילום: הרצל יוסף)
 

על פי ברטל, "כל הפרוזדורים כבר מלאים ולזה קוראים במתמטיקה פשוטה אי ספיקה". לדבריו, "במצב כזה השליטה לפעמים מתערערת וזה יכול להיות מסוכן. זה מתסכל את החולים ומתסכל אותנו".

 

בתי החולים לא היו ערוכים

בשיבא נותרו שלוש אחיות בלבד במחלקה פנימית א', שאמורות לטפל ב-48 החולים השוהים בה. לדברי יו"ר הסתדרות האחיות, אילנה כהן, התקן מאפשר אשפוז של 36 חולים בלבד במחלקה. על פי ההסכם שנחתם עם האחיות בשנה שעברה, החל מ-1 בינואר השנה התפוסה המקסימלית במחלקות הפנימיות בבתי החולים לא תעלה על 115 אחוז. מנהלי בתי החולים קיבלו תזכורת בנושא בסוף השבוע שעבר ובזמנו משרד הבריאות מסר כי "בתי החולים נערכים לכך בהתאם".

 

עם זאת, בפועל טוענים בהסתדרות האחיות שבתי החולים לא נערכו כיאות. לדבריהם, הם נתנו ארבעה "ימי חסד", בהם התריעו להנהלות בתי החולים על כוונת האחיות לנטוש את המחלקות שבהן התפוסה חורגת מההסכם - אך דבר לא השתנה.

 

האחיות בשיבא המתינו מספר שעות מחוץ למחלקה, בתוך חדר ועד האחיות שבבית החולים, עד שהתפוסה ירדה. "המחלקה עבדה במתכונת מצומצמת, אך לאחר שהנהלת בית החולים סידרה את העניין הן חזרו לעבודתן", אמר שמוליק בן-טל, יו"ר ועד האחיות בתל השומר. נציגי האחיות נפגשו בהמשך עם הנהלת בית החולים, במטרה למנוע מקרים דומים בעתיד, אך בעתיד הקרוב אין מניעה שמחזות דומים ייראו גם בבתי חולים אחרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בית החולים סורוקה. "אין דרך להקל עליכם"
צילום: הרצל יוסף
האחיות נטשו. "נתנו 4 ימי חסד"
צילום: הילה ספאק ורועי עידן
מומלצים