שתף קטע נבחר

 

הרשת תומכת באל על

שבעה מוסדות מחקר ואוניברסיטאות בארץ הגישו תביעה נגד חברת אל על בטענה שהיא מערימה קשיים בהטסת בעלי חיים למטרות ניסויים. בינתיים, אל על זוכה לתמיכה ממקור לא צפוי: אומת האינטרנט

הנה משהו שאנחנו לא נוטים לדווח עליו: עמוד הפייסבוק של חברת התעופה אל על מוצף ברגעים אלו בפוסטים של גולשים המביעים במדיניות החברה שלא להטיס בעלי חיים לצורכי ניסויים בחו"ל.

  

מוקדם יותר היום פורסם ב-ynet ששבעה מוסדות מחקר ואוניברסיטאות מרחבי הארץ הגישו תביעה נגד אל עד בטענה שהיא מערימה קשיים בהטסת קופי ובעלי חיים נוספים לניסויים מדעיים. ההחלטה זכתה לתמיכה נרחבת מצידם של ארגונים למען זכויות בעלי החיים בארץ ובעולם, וכעת גם גולשים רבים מבקשים לתמוך בחברה.

 

 

במקביל, נפתחה עצומה בשם "תומכים במדיניות "אל-על" לא להטיס בעלי-חיים לניסויים", בה נכתב, בין היתר:

 

"חברות תעופה רבות בעולם נמנעות מלהטיס בעלי-חיים למטרות ניסויים. בישראל, לאחר מאבק ציבורי מתמשך, הודיעה "אל-על" בספטמבר 2010 כי הנהלת החברה החליטה להצטרף לרשימת חברות התעופה ההולכת וגדלה שאינן מוכנות להטיס בעלי-חיים שמיועדים לשמש לניסויים.

 

כעת, למעלה משנה מהפסקת ההטסה של בעלי-החיים לניסויים על ידי "אל-על", הנסיינים בבעלי-חיים מנסים לכפות על החברה להטיס בעלי-חיים לניסויים, באמצעות תביעה שהוגשה על ידי ועד ראשי האוניברסיטאות (ור"ה) כנגד החברה. הובלת בעלי החיים למעבדות הינה חלק בלתי נפרד מן הפגיעה הקשה בבעלי החיים בתעשיית הניסויים – בעלי החיים מוטסים בתנאים קשים של צפיפות ודוחק במסע שאורך לעיתים עשרות שעות, סובלים ממצוקה פיזית ונפשית רבה, ולא אחת אף נמצאו בעלי חיים שמתו במהלך ההובלות.

 

"אנו, החתומים כאן, מחזקים את הנהלת "אל-על" על מדיניותה המוסרית אשר מבטיחה לנו שבטיסתנו לחופשה או לעסקים לא מאופסנים בין מזוודותינו בעלי-חיים בדרכם לגיהנום".

 

 

נכון לעת כתיבת שורות אלו, למעלה מ-1,300 גולשים חתמו על העצומה, אלף גולשים עשו לה לייק ועשרות גולשים מעלים פוסטים תומכים בעמוד הפייסבוק. עם זאת, מנהלי העמוד של אל על עדיין לא הגיבו לגל הסולידריות הנדיר.

 

 

למרות הכוונות הטובות שמנחות את התומכים באל על, מדובר כאן בסוגייה מורכבת. אחרי הכל מדובר בניסויים רפואיים שמטרתם ריפוי מחלקות או אפילו מניעתם. מעבר לכך, ניתן להניח שרבים מהחותמים על העצומה משתמשים בתמרוקים שיוצרו על ידי חברות שעושות אף הן ניסויים בבעלי חיים. מאידך, אי אפשר שלא לחוש הזדהות עם מאבק שמטרתו הגנה על בעלי חיים חסרי ישע שגורלם תלוי בהחלטות שלנו.

 

מה דעתכם? טקבקו לנו.

  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים