שתף קטע נבחר

אושר: קיצור תקופת פינוי דייר מדירה מושכרת

פינוי דיירים שמסרבים להתפנות או חייבים לכם כסף יהיה מעתה קל יותר: מליאת הכנסת אישרה לקצר מכ-70 יום ל-36 את התקופה שתעבור עד שהוצאה לפועל יוכלו לבוא לפנותו, מרגע הוצאת צו בית משפט. החוק לא יחול על "מתנחלים" שחוק הגנת הדייר חל עליהם

מליאת הכנסת אישרה אמש (ב') סופית בקריאה שנייה ושלישית חוק המקצר בחצי את המועד לפינוי דייר מדירה מושכרת על-ידי ההוצאה לפועל, שיבוצע בתוך 36 יום ממתן פסק הדין. החוק, לפי הצעת הממשלה, בא לפשט את הליכי הפינוי של דיירים בחוק ההוצאה לפועל, כאשר חוק הגנת הדייר אינו חל עליהם.

 

קיצור תקופת הפינוי לפי החוק החדש מבוסס על ההנחה שבית המשפט, אשר דן בתביעת הפינוי שהגיש בעל הדירה, כבר בחן ושקל את מכלול העובדות ולכן אין מקום לעכב את השבת הדירה לבעליה מעבר לנדרש לשמירת זכויות הדייר.

 

על פי המצב החוקי עד כה, נדרש בעל הדירה שזכה בתביעת הפינוי להמתין 30 יום ממתן פסק הדין עד שיוכל לפנות להוצאה לפועל כדי להניע אותה לפעול לפינוי הדייר השוכר. אבל זה רק הקטע הראשון במסלול הייסורים שציפה לבעל הדירה, שכן לאחר פתיחת תיק הפינוי נדרש רשם ההוצאה לפועל להמציא לדייר אזהרה שעליו להתפנות, ורק לאחר שחלפו 20 יום נוספים בהם לא התפנה הדייר, יכול הרשם לקבוע מועד לפינוי, שיהיה לפחות 21 יום ממשלוח הודעת הפינוי. סך הכול – תקופה בת 71 יום.

 

החוק החדש מקצר את התקופה הכוללת במחצית הזמן. פתיחת התיק בהוצאה לפועל תתאפשר כעבור 15 יום ממתן פסק הדין. שלבי אזהרת הפינוי והודעת הפינוי יאוחדו להודעה אחת שתשלח תוך 21 יום מפתיחת התיק עד קביעת מועד הפינוי בפועל. סך הכול – תקופה בת 36 יום.

 

עוד נקבע בחוק החדש כי את הפינוי בפועל ניתן יהיה לבצע תוך 14 יום מהמועד שקבע רשם ההוצאה לפועל ולא במועד ספציפי יחיד. הרשם יוכל להאריך את המועד בתקופה נוספת של 14 יום. בכך תתאפשר לבעל הדירה גמישות בביצוע הפינוי.

 

ח"כ דוד רותם (ישראל ביתנו) יו"ר ועדת החוקה, חוק ומשפט שהכינה את החוק לאישורו הסופי, הסביר את חשיבות הגמישות בכך שהמצב הקיים חייב לבצע את הפינוי בפועל במועד המדויק שקבע הרשם. אם הפינוי לא התבצע, לרבות באשמת המשטרה שלא היתה יכולה ללוות את הפינוי ביום שנקבע – נגזר על בעל הדירה להתחיל את ההליך מחדש.

 

"כל המכשולים הללו כרכו את פינוי הדירה בקשיים רבים שהחוק החדש מבטל את רובם", אמר רותם. "זאת כאשר פינוי הדייר נדרש לרוב בגל שהפסיק לשלם את שכר הדירה, והנכס שאמור לחזור לבעליו זה כל רכושו והוא זקוק לקבלו בחזרה מטעמים כלכליים".


פורסם לראשונה 09/01/2012 22:05

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
עובדי הוצאה לפועל בפעולה
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים