שתף קטע נבחר
 

מחיר הפיראטיות: ענפי הבידור הפסידו מיליונים

יקר אז מורידים: מסיכום 2011 של הפורום לקניין רוחני באיגוד לשכות המסחר עולה כי ענף המוזיקה בישראל הפסיד להערכתו כ-100 מיליון דולר וענף הקולנוע הישראלי הפסיד כ-60 מיליון דולר כתוצאה מזיופים והורדות לא חוקיות

בתקופה בה כרטיס לקולנוע עולה ביוקר: בין 35 ל-42 שקל ומוזיקה מצויה בשפע באינטרנט - המשווקים בארץ טוענים שהם משלמים את המחיר. הזיופים בתחומי הבידור הסתכמו בשנת 2011 בלמעלה מ-160 מיליון דולר, כך עולה מנתונים שמפרסם הבוקר הפורום לקניין רוחני באיגוד לשכות המסחר. לטענת התעשיות הישראליות העוסקות בתחום המוזיקה, הן הפסידו למעלה מ-100 מיליון דולר. בתחום הקולנוע - ההפסדים כתוצאה מזיופים והורדות לא חוקיות מוערכים בכ-60 מיליון דולר.

 

יקר פה:

 

95% משוק המוזיקה באינטרנט הוא פיראטי, כך עולה מהנתונים של האיגוד, שבין חבריו גם תעשיות המוזיקה והקולנוע. מסתבר שיש מי שעוד קונה דיסקים: בשוק מכירות התקליטורים נאמד היקף הזיופים בכ-40%, כך שעל כל 10 תקליטורים שנמכרים, ארבעה מהם מזויפים, כך נטען.

 

גם בתחום הקולנוע, 50% מהמכירות הן פיראטיות והנזק הכלכלי לשוק הקולנוע בישראל מוערך בכ-60 מיליון דולר. באיגוד לשכות המסחר מבקשים להגן על הקניין של התעשייה הישראלית, ולכאורה גם על הקניין הרוחני של המחזיקים בזכויות על היצירות, אם כי בעולם ישנן כבר השערות שהמודל הכלכלי הישן של מכירת מוזיקה וקולנוע פס מן העולם.

 

"רמת הפיראטיות מהגבוהות בעולם המערבי"

 יצחק כהן, מנכ"ל א.ל.י.ס. טוען כי, "אם נושא הורדת הסרטים באינטרנט לא יוגבל בחוק ספציפי ובאופן יעיל, תעשיית הקולנוע תעמוד בפני משבר חמור. רמת הפיראטיות בישראל העומדת על כ-50% היא מהגבוהות בעולם המערבי, זאת לעומת רמת הפיראטיות באירופה שנעה בין 10% ל-20%. הנזק התרבותי והאומנותי המתמשך, כתוצאה מהפרת קניין רוחני, הוא בכייה לדורות, כמו גם הנזק לקשרי הסחר הבינלאומיים של ישראל". 

  

מוטי אמיתי, ראש אגף אכיפה בפדרציה הישראלית לתקליטים וקלטות, טוען כי היעדר חקיקה מעודכנת בנושא הקניין הרוחני גורמת להיקפי הזיוף הגדולים בישראל: "ב-2011 'הפדרציה הישראלית לתקליטים וקלטות העמיקה והרחיבה את פעילות האכיפה כנגד אתרים פיראטיים ברשת האינטרנט ובפרט אתרי סטרימינג ואתרי הורדות'. בין היתר, ננקטו הליכים משפטיים וצעדי אכיפה שבעקבותיהם נסגרו מספר רב של אתרים.

 

"על אף פעילות אינטנסיבית זו, מצב הפיראטיות הדיגיטאלית בארץ הינו מן החמורים ביותר בעולם, וזאת בין היתר בשל העדר קיומה של חקיקה מעודכנת המאפשרת להילחם באופן אפקטיבי באתרים פיראטיים, בפרט כאלו אשר בעליהם ומפעיליהם מסתירים את זהותם", טוען אמיתי.

 

עוד הוא טוען כי: "בעיה נוספת הינה מחזורי הכספים הניכרים, שמגלגלים אתרים פיראטיים, בין היתר מרווחים מפרסומות. בחלקם הגדול, כספים אלה אינם מדווחים למרות שהם מהווים את המנוע הכלכלי לפעילות האתרים. יש לפעול לקידום חקיקה עדכנית אשר תאפשר לחסום גישת גולשים לאתרים פיראטיים וכן לחשוף ולהטיל סנקציות על כל מי שמעורבים בפעילות אתרים כאמור, לרבות מתווכי פרסום למיניהם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים