"להעניש הח"כים הבוגדים שנפגשו עם חמאס"
התמונות שפורסמו ב-ynet גררו תגובות קשות בכנסת: "הם מתחרים מי מחובר יותר לטרור. לשלול מהם זכות להתמודד", אמרה ח"כ מירי רגב. ח"כ אנסטסיה מיכאלי הוסיפה: "אנו מוכרחים לנקוט בהם יד קשה על בגידתם במדינת ישראל"
בעקבות חשיפת ynet על עוד מפגשים מצולמים וחגיגיים בין חברי כנסת לבכיר חמאס בגדה המערבית, בבית המחוקקים קוראים להם "בוגדים", מבקשים להסיר את חסינותם, להעניש אותם ולפסול את מפלגותיהם. "אם חברי הכנסת הערבים כל כך מקדשים את השאהידים שיהפכו בעצמם לכאלה ואולי יהוו דוגמה", אמרה ח"כ מירי רגב מהליכוד. "אז, הם גם יפנו את מקומם והציבור הערבי יוכל לבחור נציגים הולמים יותר ולא סייעני טרור".
לטענתה, "התחרות של חברי הכנסת הערבים מי מחובר יותר לטרור היא בלתי נסבלת ופוגעת בתושבים הערבים. ביום ראשון בבוקר אפנה ליושב ראש הכנסת ואדרוש לעשות סדר בהתנהלות חברי הכנסת הערבים. הגיע הזמן שיתאפסו ויבינו את מקומם".
שלשום (יום ה') פורסמה ב-ynet תמונתה של ח"כ חנין זועבי מבל"ד במפגש ביוני 2009 עם עזיז דוויק, יו"ר הפרלמנט הפלסטיני מטעם חמאס ואחד מבכירי התנועה בגדה המערבית. אמש (ו') פורסמה תמונה ממפגש נוסף, כמה ימים לפני כן, שבו נכחו הח"כים מסעוד גנאים ואיברהים צרצור מסיעת רע"מ-תע"ל. הם באו כדי לתמוך בו אחרי ששוחרר מהכלא הישראלי. שלשום, אגב, דוויק נעצר שוב.
דוויק נעצר לראשונה באוגוסט 2006, במסגרת גל המעצרים לאחר חטיפת גלעד שליט. ב-2008 הוא הורשע בחברות בארגון טרור. בית הדין הצבאי גזר עליו שלוש שנות מאסר בפועל, שנתיים מאסר על-תנאי וקנס של 5,000 שקל, בגין חברות בחמאס.
"להסיר את החסינות"
אנסטסיה מיכאלי מישראל ביתנו, שהושעתה מהכנסת בעקבות התנהגותה המבישה - שפיכת כוס מים על ח"כ ראלב מג'אדלה בדיון - פנתה לכל חברי הכנסת "על מנת לפתוח באופן מיידי בוועדת חקירה פרלמנטרית בנושא. יש להסיר באופן מיידי את חסינותם של פורעי החוק האלו ואף לשלול מהם את שכרם. אנו מוכרחים לנקוט בהם יד קשה על בגידתם במדינת ישראל. כמו כן, יש לדאוג כי בגידה שכזו תגרור פסילתם של מפלגות מסוג זה", אמרה.
חבר סיעתה, ח"כ משה (מוץ) מטלון, טען ש"ללא חוקי הנאמנות ימשיכו הבוגדים לנהוג כבשלהם, כשהם מסתתרים מאחורי עקרונות הדמוקרטיה. גם דמוקרטיה חייבת להגן על עצמה מפני משתפי פעולה עם הטרוריסטים".
גם בסיעת קדימה תקפו. ח"כ יואל חסון (קדימה) אמר שהוא מתכוון לפנות ליועץ המשפטי "לבדיקת התנהגותם ומהות המפגשים הללו, על מנת לבחון אם יש בכך פגיעה בבטחון המדינה, בגידה במדינה והפרת אמונים וכן תמיכה בארגון טרור - סעיפים שימנעו מהם להיות חברים בכנסת ישראל". לדבריו, "כנראה שעזמי בשארה הוא לא היחיד שנתפס משתף פעולה עם האויב וכל זאת תוך שימוש בכלים הדמוקרטיים שעומדים לרשותם".
ח״כ רונית תירוש מקדימה הגדירה את המפגשים עם איש החמאס "בגידה". "ראוי יהיה שיתפטרו ויעברו לשבת בעזה יחד עם חבריהם מהחמאס", אמרה על הח"כים שהצטלמו עם דוויק. יו"ר ועדת החינוך, ח"כ אלכס מילר מישראל ביתנו, קרא "לשלול מהם את הזכות להתמודד לכנסת ישראל, שכן מי שלא נאמן למדינה לא זכאי להנות מפירותיה". "מפגשים כאלה עם מי שבהגדרה הוא אויב הם עילה לפסילת הרשימה ומניעת התמודדות לכנסת הבאה, בדיוק כפי שקובע סעיף 7א׳ לחוק יסוד הכנסת", טען ח"כ אופיר אקוניס מהליכוד.
"פגישות לגיטימיות"
מוקדם יותר אמרו חברי הכנסת גנאים וצרצור כי פגישותיהם עם אנשי חמאס לגיטימיות. "החמאס נבחר בצורה לגיטימית וחוקית בבחירות שכל העולם העיד שהיו בחירות צודקות, ואנחנו הלכנו לבקר את הבכירים אחרי ששוחררו מהכלא", הסביר גנאים.
"לא הוכח אף פעם שהם מעורבים בפעילות כזו או אחרת. זכותם כאנשים כבושים להילחם על חיים בכבוד".
צרצור סבור גם הוא כי האשמות לפיהן מדובר בסייענים לטרור "הן האשמות שווא. כל מי שישראל החזיקה כבני ערובה היו אך ורק עקבות החזקת שליט בשבי. הם קורבנות של מדיניות ישראל ברשותו של נתניהו. ישראל מתייחסת לעם הפלסטיני כולו כאויב. באותו סגנון הם מתייחסים גם לאבו מאזן וגם למנהיגים של פתח. הבעיה לא בעם הפלסטיני. דוויק הוא איש פוליטי ולא סייען טרור".
Read this article in English