אובמה: ניתן משמעות למילים "לעולם לא עוד"
לרגל יום השואה הבינלאומי, וכשברקע האיום מאיראן, הבטיח נשיא ארה"ב לשמר את זכר הקורבנות לא רק במחשבות - אלא גם במעשים. בעצרת האו"ם עמדו דקת דומייה לזכר ששת המיליונים, ושגריר ישראל מחה: "כאן עמד אחמדינג'אד והכחיש את השואה"
רק השבוע התלונן נתניהו כי העולם שותק כפי ששתק לפני 70 שנה , הפעם מול איראן. הערב (יום ו') הבטיח נשיא ארה"ב, ברק אובמה, לשמר את זכר קורבנות השואה גם במעשים, ולדאוג שהיא לא תתחולל שוב. "יחד עם מדינת ישראל וכל חברינו בעולם, אנחנו מקדישים את עצמנו למתן משמעות למילים החזקות 'לעולם לא עוד'", אמר אובמה.
יום השואה הבינלאומי - כתבות אחרונות:
- ביום השנה לשחרור: ניצול אושוויץ מת ליד המחנה
- גרמניה: "חובתנו לדאוג שלא תהיה שואה שנייה"
- ביניש הזילה דמעה: "זיכרונות השואה יישארו"
- מחקר: 1 מ-5 גרמנים מחזיק בדעות אנטישמיות
בהודעה מיוחדת שפרסם אמר הנשיא האמריקני: "ביום השואה הבינלאומי, מישל ואני מצטרפים לאנשים בארה"ב, בישראל וברחבי העולם כולו, ומציינים את זכרם של שישה מיליון יהודים ומיליוני בני אדם נוספים שנרצחו בידי הנאצים. אנחנו מתחייבים לשמר את זכרם לא רק במחשבותינו, אלא גם במעשינו".
אובמה הוסיף: "אנו זוכרים את אלה שנרצחו במחנות, מאושוויץ לטרבלינקה, מדכאו לסוביבור, ומתחייבים לומר אמת מול
אלה המכחישים את השואה. בעודנו מציינים את כוחם ושיקומם של הניצולים, אנחנו מבטיחים לעמוד נחרצות נגד כל אלה המבצעים זוועות, נגד תחייתה של האנטישמיות ונגד השנאה בכל צורותיה. אנחנו שואבים השראה מהלא-יהודים הצדיקים שסיכנו את חייהם כדי להציל את חייהם של חברים, שכנים ואפילו זרים, ומתחייבים להמשיך את העבודה הקשה של תיקון העולם".
בישיבה מיוחדת שערכה השבוע מליאת הכנסת, שאל ראש הממשלה, בנימין נתניהו: "האם אנחנו למדנו את לקחי השואה? האם אנחנו מתייחסים לאיומי ההשמדה ברצינות? או שאולי כמו דורות רבים איננו רוצים לראות את גודל הסכנה שמולנו? המשטר האיראני קורא בגלוי להשמדת ישראל, אך רבים בעולם שותקים אל מול ההצהרות הללו".
"אסור לטמון ראש בחול", הוסיף נתניהו, "המשטר האיראני קורא בגלוי להשמדת ישראל. הוא מתכנן את השמדת ישראל הוא פועל למען השמדת ישראל, שליחיו ירו למעלה מ-12 אלף טילים על ערי ישראל. הם אינם מסתירים את כוונתם להרוג כמה שיותר מבני עמנו".
השגריר באו"ם: "חובתנו ברורה"
עוד אמר ראש הממשלה: "אינני גורע כהוא זה מייחודיות השואה, שאין שחיטה כמוה בהיסטוריה, אבל אני עדיין שואל - מה לגבי השמדות-עם בכלל? האם העם, או יותר נכון, העולם למד את הלקח? הרי הקהילה הבינלאומית נוסדה, האו"ם נוסד, במטרה למנוע ג'נוסייד ורצח המוני, במטרה למנוע מטבח עם להישנות. אלו מטרות היסוד שלו. האם היעד הזה הושג? האם הוא מתממש הלכה למעשה? למרבה הצער התשובה היא שלילית".
הערב גם נערך טקס ליום השואה הבינלאומי בעצרת הכללית של האו"ם. לטקס הוזמנו מאות בני אדם, בהם ניצולי שואה, נציגי ארגונים יהודיים ושגרירי המדינות החברות באו"ם. האירוע מתקיים מדי שנה, מאז שהעצרת אימצה בעשור שעבר את ההצעה לציין ב-27 בינואר, יום שחרור מחנה ההשמדה אושוויץ-בירקנאו, את יום השואה הבינלאומי.
במהלך האירוע בעצרת האו"ם נאם שגריר ישראל, רון פרושאור: "אני, רון פרושאור, בנו של אורי פרושאור שנמלט מגרמניה הנאצית כשמדינה יהודית הייתה עדיין בגדר חלום, ואב לליאור, תומר, ואורן פרושאור, שעבורם החלום הוא מציאות חיה",
פתח שגריר ישראל באו"ם, את נאומו. הוא הזכיר כי על אותה במה של האו"ם עמד נשיא איראן, מחמוד אחמדינג'אד, והכחיש ללא בושה את השואה בשעה שממשלתו מאיימת לבצע שואה נוספת.
"החובה שלנו היא ברורה", אמר פרושאור, "לא מספיק להיות בסדר. אנחנו חייבים לדעת מה לעשות כשאנחנו עומדים מול רוע. העם היהודי נחוש להתגבר ולבנות שוב. אנחנו אומה של ניצולים. מדינת ישראל חיה ונושמת היא סמלם של הניצולים". האירוע בעצרת האו"ם נפתח בדקת דומייה לזכר ששת המיליונים, והוא המרכזי בשורה של אירועים שנערכו ונערכים היום בכ-50 מרכזים של האו"ם ברחבי העולם.
Read this article in English