שתף קטע נבחר

 

"מאות רופאים לא החתימו שעון נוכחות"

בששת בתי החולים הגדולים מעריכים כי הרפורמה בנוהלי העבודה תצלח לבסוף. הרופאים שמתנגדים להחתמת כרטיס: "רפואה היא לא עבודה של שעון אלא עבודה סביב השעון. אי אפשר לשים מחסום שאומר, 'זהו, עד כאן, כרגע לא עובדים". נתוני אמת לגבי שעוני הנוכחות יתקבלו רק בהמשך

בוקר ראשון לכרטיס הנוכחות של הרופאים בבתי החולים: מאות רופאים החתימו שעון נוכחות, מאות אחרים בחרו שלא לעשות כן - והתמונה שעולה הבוקר (יום ד') מבתי החולים ברחבי הארץ, עדיין אינה ברורה. לפי ההערכות של ראשי הוועדים בששת בתי החולים שבהם הצביעו נגד שעון הנוכחות, רובם ככל הנראה השלימו עם הצעד שנכפה עליהם.

 

לא מחתים. איכילוב (צילום: בן קלמר) (צילום: בן קלמר)
לא מחתים. איכילוב(צילום: בן קלמר)
 

דיווחים נוספים בחדשות ynet על עבודת הרופאים:

שעון הרופאים מתחיל לתקתק: "לא נעביר כרטיס"

המאבק חוזר? מיום רביעי - שעון נוכחות לרופאים

 

"האמת שהגעתי לעבודה כבר לפני חצי שעה אבל עד עכשיו לא זכרתי שצריך להחתים כרטיס", אמר רופא שהגיע לעבודתו בבית החולים איכילוב ונזכר בפרוצדורה מעט מאוחר מדי. לראשונה בעבודתו כרופא הוא נענה לבסוף לדרישה. אך רופאים רבים נמנעו מכך, והעדיפו להישאר מתחת לרדאר ולא למשוך תשומת לב.

 

ההסכם שנחתם זה מכבר עם האוצר כלל שורת צעדים לשיפור תנאי הרופאים והמתמחים, בהם העלאת שכר והפחתת תורנויות הדרגתית. החתמת שעון נוכחות - סלע מחלוקת שהשפיע רבות על המשא ומתן - הוכנסה אף היא לסיכום בסופו של דבר. מתמחים רבים ברחבי הארץ הפגינו ומחו נגד ההסכם. 

 

ד"ר גיל פייר, סמנכ"ל לענייני רופאים בבית החולים איכילוב, סיפר: "העברתי את הכרטיס בשעון הנוכחות, אבל בשאר בית החולים אוכלוסיית הרופאים די נחלקת. מצד אחד הוועד הנחה את אנשיו שלא לחתום, אבל ההנהלה הנחתה לחתום. הבהרנו שאנחנו רואים את האי חתימה בעין מאוד לא יפה. בינתיים מאות החתימו כרטיס, אך אלו רק נתוני שעון הנוכחות, ועוד לא קיבלנו את המספרים של מי שדיווחו על נוכחותם באמצעות הטלפון".

 

לדבריו, לא ברור עדיין כיצד יפעלו נגד הרופאים שלא החתימו כרטיס עובד. "התחושה שלנו היא שאנשים יראו לאט לאט שרובם חותמים ויצטרפו בימים הקרובים. אני מקווה שרוב המאבק לא יהיה הפעם באיכילוב. אני לא מביע אופטימיות גדולה מדי, אבל הכיוון כרגע הוא בסדר".

 

שעון בן חיל

ד"ר ברוך ברנר, יו"ר ועד הרופאים של בית החולים בילינסון ושניידר, אמר מנגד: "אין לי בעיה לספר שלא החתמתי שעון וכמוני יש עוד רבים. אני לא יודע מה יקרה בהמשך, אבל חלק גדול מהרופאים לא יחתימו כרטיס. אנחנו מתכוננים לכל מיני תרחישים ואני מניח שבסופו של דבר המעסיקים לא יפעילו נגדנו צעדים משמעותיים, כי בקלות זה יכול להביא לעימות חדש ולעיסוק נוסף בהסכם המאוד בעייתי שנכפה עלינו".

 

לדבריו, "זה לא יעבור בשתיקה מוחלטת. אני מניח שיפעילו עלינו לחץ מסוים לחזור בנו אבל לא ינקטו צעדים משמעותיים. אני יודע שחלק מהרופאים מוכנים לוותר על אותן תוספות מההסכם שתלויות בשעון, כדי לא לעבור על הקו המהותי כל כך לרפואה, כדי שגם הסעיף הזה של שעון הנוכחות יתבטל".

 

ד"ר יצחק בירן, רופא עיניים בבית חולים רמב"ם סיפר: "לא החתמתי שעון וכך גם חבריי שמבינים את המצב. לפי ההתרשמות שלי יש רבים כמונו. מספרים מדויקים בשלב הזה אין, ובשורה התחתונה כל אחד יפעל על פי מצפונו. בכל המהלך הזה אנו מנסים לומר שרפואה היא לא עבודה של שעון אלא עבודה סביב השעון. אי אפשר לשים מחסום שאומר, 'זהו, עד כאן, כרגע לא עובדים, אל תתייעצו, תשאלו או תבדקו איתנו'".

 

סגן שר הבריאות, ח"כ הרב יעקב ליצמן, הזכיר מדוע התעקשו להכניס את שעוני הנוכחות לבתי החולים: "הרופאים משתווים בכך לכל עובדי המדינה. אין בזה כל פגם או פגיעה חלילה. חובת הדיווח בשעון נוכחות כחלק מההסכם של האוצר והרופאים עשויה להשאיר את הרופאים, בכירים וזוטרים כאחד, בתוככי המערכת הציבורית למשך כל היום. המצב כיום, בו נעדרים רופאים רבים ופועלים במקביל ברפואה הפרטית - אינו תקין".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איכילוב. מאות חתמו, מאות לא חתמו
צילום: בן קלמר
מחתימים כרטיס
צילום: בן קלמר
בא לשכונה. שעון נוכחות
צילום: אורן אגמון
מומלצים