שתף קטע נבחר

 

מים שקטים חודרים עמוק: סיפורם של מוטי ואפי לוי

התאומים הירושלמים (23) החליטו להקדיש את זמנם לספורט לא שגרתי - סקי מים. זה לא הסוף: הם סובלים מ-40 אחוז חירשות, ובמים חירשים לחלוטין. זה לא מונע מהם להתחרות באופן מקצועי: "התאהבנו בענף מהסלטה הראשונה"

אפי ומוטי לוי (23) הם זוג תאומים, ילידי ירושלים, שהגיעו ל"פארק בגין" בת"א בפעם הראשונה לפני 10 שנים (כשהיו בני 13). אחרי ההתנסות הראשונה, שניהם בהרגשת האדרנלין שסקי המים מספק, והחליטו להקדיש לתחביב את כל זמנם הפנוי.

 

עוד ב-ynet ספורט:

 

בשביל להנות מהתחביב החדש ולהתמקצע בו, נסעו אפי ומוטי בכל יום בשני אוטובוסים לת"א ושניים חזרה לירושלים, כשהכל על חשבון ההורים ועל חשבון זמן הפנאי עם חברים. ייאמר לזכותו של אפי שההתמדה, הנחישות וההקרבה שהשקיע הוכיחו את עצמם, ובזכותם הוא הגיע להישגים שלו היום.

 

האחים לוי. 40% חרשות, אבל ממשיכים להתחרות (צילום: Roy Feuerstein ) (צילום: Roy Feuerstein )
האחים לוי. 40% חרשות, אבל ממשיכים להתחרות(צילום: Roy Feuerstein )

 

אפי ומוטי נולדו עם לקות שמיעה. אחוזי החרשות שלהם מוערכים בכ-40%, ומגיל ארבע שניהם נעזר במכשירי שמיעה באופן קבוע. כמובן שבתוך המים אין להם אפשרות להיעזר במכשירים, ולכן בעת הגלישה הם כמעט חרשים לחלוטין. ההשפעה של המגבלה באה לידי ביטוי בראש וראשונה באימונים, כאשר הם אינם מסוגלים לשמוע את הוראות המאמן עד ליציאה מהמים, דבר המשפיע על טיב האימון ומאריך משמעותית את אורכו.

 

אפי: "אני לקוי שמיעה מגיל ארבע ומרכיב מכשירי שמיעה בשתי האוזניים. בעת הגלישה אני מוריד את האוזניות. עדיין לא שמעתי את הקול של המים בזמן הגלישה, אבל דווקא לקות השמיעה היא שהופכת עבורי את הספורט הזה למיוחד. מה שנשאר לי זה רק אני והגלישה נטו, בלי כל הרעש שמסביב.

 

אפי לוי בפעולה. "התאהבתי כבר אחרי הסלטה הראשונה" (צילום: Roy Feuerstein ) (צילום: Roy Feuerstein )
אפי לוי בפעולה. "התאהבתי כבר אחרי הסלטה הראשונה"(צילום: Roy Feuerstein )

 

"פארק מנחם בגין, אתר סקי מים בכבלים, זה מקום של משפחה. הייתי נמצא בו 4-5 פעמים בשבוע במשך השנים האחרונות, ומכאן ההרגשה שכולם שם חיים ביחד, גרים ביחד ומכורים ביחד לגלוש במים".

 

ומה חדש ב"בועטת", מדור הרכילות של ynet ספורט?

 

אפי ממשיך ומספר: "התאהבתי בספורט הזה כבר אחרי הסלטה הראשונה. משם זה המשיך לכך שהייתי מגיע ל'פארק בגין' כדי לגלוש פעם בשבועיים-שלושה. כשהבנתי לאט לאט שאני לא מצליח לדחות את הסיפוק של הגלישה, התחלתי ביחד עם אחי התאום מוטי לנסוע ארבע פעמים בשבוע.

 

אפי לוי. נעזר בספורט כדי לאסוף חוויות (צילום: Roy Feuerstein ) (צילום: Roy Feuerstein )
אפי לוי. נעזר בספורט כדי לאסוף חוויות(צילום: Roy Feuerstein )

 

"לא עבר זמן רב וכבר בספטמבר 2003 (בגיל 14) הגעתי לרמה מקצוענית ונשלחתי לאליפות אירופה הראשונה, שם זכיתי במקום הרביעי בקטגוריית ילדים. כל קיץ אני נוסע לתחרויות רבות, ומשקיע את רוב זמני בענף. הגעתי לשיא הראשון בגיל 18, כשזכיתי במקום הראשון באליפות אירופה לנוער בוויקבורד. באליפות אירופה לשנת 2011 זכיתי במקום הרביעי לבוגרים, ופיספסתי את המדליה בשלוש עשיריות הנקודה".

 

על אף המגבלה ואולי בזכותה, אפי הרגיש צורך להוכיח לעצמו ולכל העולם שליקוי השמיעה זה לא מה שימנע ממנו להגיע להישגים. אפשר לומר בעצם שהמגבלה היא זו שדחפה אותו ונתנה לו מוטיבציה להתמיד ולהשתפר. בגיל 18 זכה אפי לראשונה באליפות אירופה לנוער בוויקבורד.

 

נבחרת ישראל באליפות אירופה. אפי לוי זכה במקום הרביעי (צילום: אריק קפלן) (צילום: אריק קפלן)
נבחרת ישראל באליפות אירופה. אפי לוי זכה במקום הרביעי(צילום: אריק קפלן)

 

בשנה החולפת, בנוסף למקום רביעי באירופה, אפי זכה בתואר סגן אלוף ישראל. כשהוא לא נמצא במים הוא שוקד על לימודיו האקדמיים: אפי לומד לתואר ראשון במשפטים וממשל, זו השנה השלישית.

 

אפי לוי מקבל מלגה מ"אילת" - התאחדות ישראלית לספורט תחרותי לא אולימפי, המסייעת לו להמשיך בספורט שהוא כל כך אוהב. ביום ראשון הקרוב, יקבל אפי תעודת הצטיינות בטקס חגיגי שמקיימת ההתאחדות.  

 

אפי מכור למים ומבלה ב"פארק בגין" כל זמן דקה פנויה מזמנו, שם הוא גם חלק ממשפחת הגולשים. הוא עצמו מעיד שבזכות עיסוקו בספורט הוא קיבל המון הזדמנויות בחיים וחיזק את הביטחון העצמי. בזכות התחרויות, אליהן הוא יוצא כמה פעמים בשנה, זכה אפי מגיל צעיר לראות עולם ולאסוף חוויות שהיו רחוקות מבני גילו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים