לבשל תחת אש. השף ירון כהן מאכיל את החיילים
וגם מכין אוכל לבתי תמחוי, מבשל לקשישים ונזקקים, מחכה לחיילים אחרי ניווטים ודואג במיוחד לילדי איל"ן. לקראת יום המעשים הטובים, שייערך ב-20 במרץ ויעמוד בסימן הפיכתו ליום לאומי להתנדבות ולמעשים טובים מסביר השף: "זה הכי כיף בחיים. הנתינה שווה את הכל"
הערב, יום ג' 7.2.2012, אחרי שיגמור עוד יום עבודה עמוס, יצא השף ירון כהן ממקום עבודתו בקיבוץ תל יוסף שבעמק יזרעאל. אבל במקום להמשיך הביתה, לאשתו ולשלושת ילדיו, ינהג לעפולה, למרכז ויצ"ו בעיר, שם יערוך סדנת לחמים מיוחדת לקשישים הפוקדים את המקום. בתכנית - הכנת פוקצ'ות בתנור שאותו הוא מביא במיוחד, קצת מטבלים, צ'ופרים מסביב וארוחת ערב חגיגית. למה? כזה האיש. מתנדב איפה שרק אפשר, בלי לשאול שאלות ובלי לבקש דבר.
והאמת שגם בלי לנדב יותר מדי פרטים על עצמו ובלי לעשות עניין. אבל במהלך השיחה מתברר שביום שישי האחרון יצא לעפולה, עיר הולדתו, לחלק סירים עם אוכל למשפחות נזקקות ולקשישים עריריים. הפעם בתפריט - צלי בקר, פרגיות בסגנון אסייתי, סלטים, משהו מכרובית, עוד איזה משהו טוב מחציל. לא שאריות, לא סנדביצ'ים. אוכל. טרי, חם, טעים. על חשבונו.
ברחבי הארץ לא כל כך מכירים את האיש ופועלו, אבל בעמק יזרעאל שמו עובר מפה לאוזן כמי שנרתם מיד, מגיע עם כל הציוד, המצרכים, אם צריך גם אנשים, וכאמור הכל על חשבונו. "כל השנה אני מתנדב. עושה מה שאני יכול, וזה אומר להכין אוכל", אומר כהן, בן 43, שלפני כתשע שנים פתח את קייטרינג "טימין".
פינה מיוחדת שמורה אצלו לילדי איל"ן, שמגיעים מדי שנה לקייטנה מיוחדת בקיבוץ גבע. על כל ילד המשתתף בקייטנה נמצאים לפחות 7 אנשי צוות ומדריכים, כולם זוכים לארוחת ערב טובה ומזינה מעשה ידיו של ירון כהן. "בימים טרופים אלו, המחיה וההישרדות של כל אדם וארגון אינן מובנות מאליהן, והנתינה לאחר אינה מובנת מאליה", נכתב באגרת התודה מאיל"ן. "בתוך ים הערפל הכלכלי, נכונותכם לתת הינה מגדלור מנצנץ ומעורר תקווה כי בקרוב נגיע לחוף מבטחים".
בתקופת החורף, כשהאירועים אינם רבים והקייטרינג פועל בקצב רגוע, כהן מגיע לבתי תמחוי ולמוסדות שונים, משתלט על המטבח ומכין ארוחות. בנוסף, הוא מגיע לבתים פרטיים של זקנים ומשפחות נזקקות. אבל גולת הכותרת שלו היא כנראה ההתנדבות המבצעית שערך בימי מלחמת לבנון השנייה.
התנדבות בכללה היא דבר נפלא וחשוב לשני הצדדים, הן למקבל והן לצד המתנדב. השאלה מה קורה כאשר פעולת ההתנדבות עלולה לסכן את חיי העוסק בה. עבור ירון כהן זו לא היתה שאלה בכלל. הוא עלה לצפון חמוש בסירים, מחבתות, גזייה ושולחן מתקפל, עבר מיחידה ליחידה ורקח מטעמים לחיילים.
"בזמן המלחמה עלינו לקו כל יום, התמקמנו באזור צומת כ"ח ועברנו בין היחידות השונות שהיו פרושות באזור. מה שהיה יפה הוא שאנשים התחילו לתרום עבורי. הביאו אוכל ומצרכים למסעדה ואלי הביתה, כדי שיהיה עם מה לעבוד בצפון. פשוט באו אלי הביתה והניחו ארגזים. אני עליתי עם הווק והגזייה, פתחתי שולחן והתחלתי לבשל אוכל בסגנון סיני. הכנתי אוכל תחת אש. היה איזה יום שישי אחד בקיבוץ מנרה שנפלו שם שני טילים כשהיינו שם. אבל ממילא בגלל המלחמה לא היו ארועים, אז המשכתי לעלות בכל יום, להגיע ליחידות ולבשל עבורם. אנשים כנראה קצת דיברו עלי, כי יום אחד קיבלתי שיחת טלפון מארצות הברית וביקשו שאגיע לבשל גם שם..."
"באזור בו אני גר עורכים הרבה סדרות ניווט, אז אני מחכה להם בסוף המסלול עם כל מני דברים טובים. גם אני הייתי חייל וגם אני אהבתי שבאו החב"דניקים בחגים לאיפה שלא היינו, שכם, ג'נין, וחילקו מאכלים לחג".
אתה לא רק מתנדב אלא עושה את זה המון ונותן הרבה מעצמך. תסביר למה אתה עושה כל כך הרבה?
"כי זה הכי כיף בחיים. כשאתה מתנדב זה לא לצד השני, זה בשבילך. ברור שיש צד מקבל שנהנה מאד מהעשייה עבורו, אבל הנתינה שווה הכל. לי זה עושה טוב".
- בואו גם אתם לעשות קצת טוב! הצטרפו למאות אלפי האנשים שעשו מעשים טובים בלמעלה מאלף פרויקטים אשר יתקיימו ביום מעשים טובים, 20 במרץ 2012. להרשמה לחצו כאן
- "יום מעשים טובים" בפייסבוק - לחצו כאן
-
רוצים להירשם להתנדבות במשך כל השנה, בכל מסגרת שתבחרו? אתם מוזמנים לפנות לעמותת "רוח טובה"
טלפון: 9093*