אין הסכמות: המשא-ומתן יתחדש במוצאי שבת
גם הפגישה היום בין נציגי האוצר להסתדרות הסתיימה ללא תוצאות - ובין הצדדים עדיין קיימת מחלוקת על שני נושאים. בבנק ישראל קראו להפסיק את השביתה, "שגורמת נזק רציני למשק הישראלי". בינתיים האשפה נערמת ברחובות
יום שלישי לשביתה והאשפה נערמת ברחובות: גם היום (ו') האוצר וההסתדרות לא הגיעו להבנות והשיחות בין הצדדים יתחדשו במוצאי בשבת בשעה 21:00. אם לא תושג הסכמה מחר בערב, השביתה תימשך ביום ראשון ובשעה 10:00 בבוקר יתייצבו הצדדים באולם נשיאת בית הדין הארצי לעבודה, השופטת נילי ארד, שתחליט אם לאפשר את המשך השביתה ובאיזה היקף.
השביתה הכללית במשק:
נאבקים על מקום באוטובוס: "על מה שובתים?"
יום שביתה: "אין רופא שיוריד סיכות מהניתוח"דווקא עובדי קבלן באו לעבוד: "שהשביתה תימשך"
הצדדים לא הצליחו להגיע לפתרון בשתי הסוגיות העיקריות שנותרו במחלוקת: דרישת האוצר ל"שקט תעשייתי" בנושא עובדי הקבלן למשך ארבע שנים, והיקף קליטת עובדי קבלן המוגדרים "עובדי כתף אל כתף" במגזר הציבורי.
האוצר דורש מיו"ר ההסתדרות להתחייב כי למשך ארבע שנים עובדי קבלן במגזר הציבורי לא יוכלו לדרוש להיקלט להעסקה מלאה. עופר עיני מוכן להתחייב על פרק זמן מוגדר שבו לא תהיה שביתה כללית, אך הוא אינו מוכן להתחייב לכך שעובדי קבלן לא יתארגנו במקום עבודה ספציפי כדי לדרוש העסקה ישירה.
במסגרת ההסכם האוצר הסכים לקלוט כ-800 עובדי "כתף אל כתף" ובהסתדרות רואים את זה כשלב ראשון בדרך למיגור התופעה. מסיבה זאת, הם אינם מעוניינים לחתום על סעיף שימנע מעובדי קבלן נוספים לדרוש העסקה ישירה. הוויכוח כרגע הוא, האם ה-800 שייקלטו יהיו סנונית ראשונה או סוף הסכסוך בנוגע לסוגייה זו.
ראש אגף התקציבים באוצר, גל הרשקוביץ, אמר בפתח הישיבה עם נציגי ההסתדרות: "הגענו להסכם מצוין, המשפר באופן משמעותי את השכר, התנאים הסוציאליים והאכיפה. אין לנו כל שאיפה לפגוע בחופש ההתארגנות, אך יחד עם זאת אנו רוצים למנוע שביתות נוספות שיפגעו במשק ולמנוע סבל נוסף לציבור, סבל מיותר ולא נדרש".
בנק ישראל: השביתה גורמת נזק
בנק ישראל קרא להפסיק מיידית את השביתה. "השביתה גורמת נזק רציני למשק הישראלי וחבל מאוד שבתקופה זאת אנו מקשים עוד יותר על המשק", נמסר בהודעה רשמית מהבנק. "יש מקום להפסיק מיידית את השביתה על רקע ההתקרבות בעמדות בין שני הצדדים".
בנוגע לסוגיית עובדי הקבלן נמסר מהבנק, כי "עיקר הבעיה בסוגיה זו היא התנאים הנחותים של עובדי הקבלן ביחס למקביליהם באותו מקום עבודה". "יחד עם זאת", מציינים בבנק המרכזי, "צריך לזכור שהעסקה דרך חברה קבלנית מאפשרת גמישות ניהולית והגברת היעילות בתהליכי העבודה".
עמדת הבנק היא שיש להמשיך לאפשר העסקת עובדים דרך חברות מיקור חוץ בתנאים הבאים: השימוש בהעסקה דרך קבלן צריך להיות ב"מינון מוגבל" ולא שיטת ההעסקה המובילה; יש להקפיד שתנאי ההעסקה של עובדי הקבלן יהיו דומים
לתנאים של מקביליהם; הכרחי להגביר את האכיפה על החברות הקבלניות לשמירה על זכויותיהם של עובדי הקבלן.
על פי הודעת הבנק, אלו הקווים שמנחים את האוצר במשא ומתן מול ההסתדרות וכבר החל תהליך של הגברת האכיפה בנושא. בבנק תומכים בעמדת האוצר, כי יש לצפות שלאחר שיושג הסכם בנושא, יוגדר פרק של כמה שנים שבו המשק לא יהיה נתון לאיום מחודש של שביתה באותו עניין.