וול סטריט ננעלה בירידות; זינגה קרסה ב-17.6%
נאסד"ק ירד ב-0.6% ודאו ג'ונס השיל 0.8%. מפעילת המשחקים און ליין בפייסבוק, זינגה, ירדה אחרי הדו"חות בהם היכתה את התחזיות לרבעון הרביעי של 2011 כשהציגה זינוק של 59% בהכנסות ל-311 מיליון דולר. ללא הכנסות חד פעמיות הציגה זינגה הפסד של 435 מיליון דולר
המסחר בוול סטריט ננעל היום (ד') בירידות שערים אחרי פרסום הפרוקטוקולים של הבנק המרכזי בארה"ב, מהם עלה כי בכוונת הבנק הפדרלי המרכזי (פדרל ריזרב) לא מתכוון להשיק תוכנית הרחבה כמותית שלישית בקרוב. מנגד, נתוני צמיחה טובים מהצפוי באירופה ובהמשך להתחייבות של סין לסייע לפתרון המשבר ביבשת. בנוסף, על המסחר העיבו החששות מפני פשיטת רגל של יוון.
מדד נאסד"ק ירד ב-0.55% ל-2,915.83 נקודות, מדד דאו ג'ונס ירד ב-0.76% ל-12,780.95 נקודות ומדד S&P 500 ירד ב-0.54% ל-1,343.23 נקודות.
"סין מוכנה להיות מעורבת יותר בפתרון המשבר דרך קרן היציבות האירופית ומנגנון היציבות האירופי", כך הודיע יו"ר הבנק המרכזי בסין בנאום שהיה בקו דומה לדבריו של ראש הממשלה וון ג'יאבאו.
"סין לא מיהרה לעזור לאירופה עד כה ממספר סיבות בהן עלויות העזרה, ובמיוחד כשמדובר בעזרה למדינות עשירות ממנה במונחי תוצר לנפש. אמר אמיר כהנוביץ' מכלל פיננסים. לדבריו, העזרה שסין מציעה עשויה לגלגל אליה את האחריות ולהוריד אותו מכתפיהן של מדינות אירופה ואף עלולה לגרור לסיכונים מוסריים וכלכליים. "ירידה במעמדה של אירופה בעולם עשויה אפילו להטיב עם סין", הוסיף כהנוביץ'.
כלכלת אירופה התכווצה ברבעון הרביעי לראשונה מזה שנתיים וחצי. התמ"ג בגוש האירו ירד ב-0.3% בהשוואה לשלושת החודשים הקודמים, הירידה הראשונה מאז הרבעון השני של 2009, כך לפי משרד הסטטיסטיקה של האיחוד האירופי.
עם זאת, החששות לגבי יוון ממשיכות להעיב על השווקים לאחר שפגישת שרי האוצר של אירופה שהיה מתוכננת להיום, בוטלה אמש ובמקומה תתקיים שיחות ועידה טלפונית. זאת כדי להפעיל לחץ נוסף על המדינה להגביר את המאמצים על מנת לקבל סיוע נוסף בהיקף 130 מיליארד אירו.
בורסות אסיה ננעלו בעליות חדות אחרי שסין התחייבה לסייע לפתרון המשבר באירופה. ניקיי ביפן קפץ ב-2.3%, האנג סנג בהונג קונג הוסיף 2.1% ובסין נרשמו עליות של 0.9%. בתוך כך, הבנק המרכזי ביפן הוסיף 10 טריליון ין לתוכנית רכישת אג"ח וקבע יעד אינפלציוני של 1%.
מאקרו
מדד האמפייר סטייט לייצור התעשייתי לחודש פברואר, עלה ל-19.5 נקודות בהשוואה ל-13.5 נקודות בינואר. המדד היה צפוי להראות על עלייה ל-14.75, כך לפי ממוצע תחזיות האנליסטים. מדד האמפייר סטייט משקף סקר של חברות ייצור במדינת ניו יורק ונערך על ידי הפד של ניו יורק. בינואר עלה המדד ביותר מ-5 נקודות.
נתוני העסקאות בניירות ערך לטווח הארוך בלטו לשלילה. נתונים אלו מודדים את ההבדל בין ערך הניירות שנרכשו על ידי אזרחי ארה"ב לבין אלו שנרכשו על ידי הזרים. נתוני העסקאות בניירות ערך לטווח הארוך רשמו ירידה ל-17.9 נקודות לעומת תחזיות האנליסטים ל-45.4 נקודות.
מדד מצב שוק הדיור לחודש ינואר פורסם בשעה 17:00 שעון ישראל והצביע על עלייה לרמה של 29 נקודות - גבוה מהתחזיות.
הפרוטוקולים מהחלטת הריבית של הבנק המרכזי בארה"ב שנערכה בחודש שעבר פורסמו היום ומהם עולה כי הדעות בבנק המרכזי בארה"ב בנוגע לתוכנית שלישית לרכישת נכסים (הרחבה כמותית) חלוקות. הדעה הרווחת בפדרל ריזרב היא שבמקה של האטה נוספת יחליט הבנק המרכזי להוציא לפועל הרחבה כמותית
מניות מרכז
ענקית התרופות הישראלית טבע עמדה בתחזיות האנליסטים: החברה רשמה ב-2011 כולה עלייה של 14% בהכנסות ל-18.3 מיליארד דולר לאחר איחוד תוצאות ספאלון. ברבעון הרביעי רשמה טבע עלייה של 23% ברווח הנקי ל-1.4 מיליארד דולר, בעוד שההכנסות ברבעון הסתכמו ב-5.7 מיליארד דולר - צמיחה של 28% לעומת התקופה המקבילה.
"אנחנו מסכמים שנה שישית ברציפות של צמיחה דו ספרתית. התמודדנו עם קשיים גלובליים - זו היתה שנה לא פשוטה", כך אמר שלמה ינאי במסיבת עיתונאים. "ישראל היא שוק חשוב לטבע - הבית שלנו נמצא כאן", הוסיף.
"אפל צריכה להיכנס לשווקים חדשים רק אם היא יכולה לתרום תרומה משמעותית לחברה האנושית, ולא כי אפשר למכור בהם הרבה מוצרים", כך אמר מנכ"ל אפל, טים קוק. "רק לעתים נדירות מחיר הוא הדבר החשוב ביותר. מוצר זול אולי ימכור כמה יחידות, מישהו קונה אותו ומרגיש מעולה כשהוא משלם, אבל כשהוא מגיע הביתה ומשתמש בו ההנאה הזו נעלמת", הוסיף.
נייס הנסחרת בנאסד"ק דיווחה היום על עלייה של 14% בהכנסות ברבעון הרביעי של 2011 ל-214 מיליון דולר. הרווח הנקי עלה ל-37.6 מיליון דולר, או 60 סנט למניה, עלייה של 17.6% בהשוואה ל- 51 סנט ברבעון המקביל ב-2010.
נובה דיווחה כי בשנת 2011 כולה רשמה החברה עלייה של 19% בהכנסות לעומת 2010 ל-102.8 מיליון דולר. הרווח הנקי בשנה שעברה הסתכם ב-27.1 מיליון דולר או דולר למניה, בהשוואה לרווח נקי של 22.9 מיליון דולר, או 89 סנט למניה בשנת 2010.
מפעילת המשחקים און ליין בפייסבוק, זינגה (קרסה ב-17.6%), היכתה את התחזיות לרבעון הרביעי של 2011 כשהציגה זינוק של 59% בהכנסות ל-311 מיליון דולר, בעוד שהרווח הנקי המתואם (NON-GAAP) של החברה עמד על 37.2 מיליון דולר, שהם 5 סנט למניה. ללא הכנסות חד פעמיות החברה הציגה הפסד 435 מיליון דולר.
גיוון אימג'ינג בניהולו של חומי שמיר, פירסמה אמש את תוצאותיה הכספיות ורשמה זינוק של 33% ברווח הנקי ברבעון ל-7.7 מליון דולר.