משרד החקלאות: נמנע את התייקרות העוף הטרי
בעקבות המחסור בעוף טרי בפ"ת והחשש שהעוף יתייקר בגלל החלטת עיריות לגבות ביתר על בדיקת משנה וטרינרית, במשרד החקלאות מקדמים תיקון חוק לפיו הבדיקה תעבור לסמכות המשרד. שרת החקלאות: "הבירוקרטיה מביאה לרווחים על גבו של הצרכן"
משרד החקלאות יוצא נגד הרשויות המקומיות: מקדם תקנות חדשות לפיהן האגרה הנגבית על בדיקת המשנה של העופות הטריים בכניסה לערים, תעבור לידי המשרד והוא יחלק אותה לרשויות המקומיות. זאת במטרה למנוע את התייקרות העוף הטרי בעקבות ניסיונות לייקור אגרת בדיקת המשנה.
- נמשך סכסוך העוף הטרי בפ"ת
שרת החקלאות ופיתוח הכפר, אורית נוקד: "הגענו למצב בלתי נסבל של כפל בדיקות וניצול בירוקרטיה מיותרת לעשיית רווחים על גבו של הצרכן. התקנות החדשות ימנעו הכבדה מיותרת ויחזירו את המושכות לידי המדינה".
התקנות החדשת, שדורשות אישור של ועדת הכלכלה של הכנסת נקראות: "תקנות מחלות בעלי-חיים (יבוא בשר) (תיקון)" והן מהוות תוספת ל"תקנות מחלות בעלי חיים (יבוא בשר)". בתקנות נאמר: "..אגרת בדיקת משנה לפי תקנת משנה (א) תשולם למשרד החקלאות והוא יעבירה לרשות המקומית שבה בוצעה בדיקת המשנה לבשר, בהתאם לכמויות הבשר שבדק הרופא הוטרינר ברשות המקומית לפי דיווח שמסר למנהל".
"הבדיקה שטחית ומיותרת"
החקיקה הזאת מגיעה אחרי שבינואר, החליטה עיריית פ"ת להעביר לידה את בדיקת המשנה של העופות, שנערכת בכניסות לערים. בתוך כך, היא יקרה אותה מ-4.2 אגורות ל-30 אגורות. קודם לכן מועצת הלול גבתה את האגרה וחילקה אותה לעיריות לפי מספר תושבים. המשווקים הסיטונאים הגדולים טוענים שהייקור יגולגל על הצרכן, והנוהג הזה עשוי להתפשט לעיריות אחרות בארץ. בשבוע שעבר החליטו המשווקים שלא להיכנס לעיר וכן לאלעד ולאלפי מנשה. כרגע ניתן למצוא עוף טרי בפ"ת רק ברשתות מסוימות כמו מגה.
שנה וחצי קודם לכן, נהגו כך גם עיריות רעננה וכפר סבא. לטענת עיריית פ"ת, היא החליטה ליישם חוק עזר עירוני שמאפשר לה לגבות יותר על הבדיקה. החשש הוא שהנוהג הזה, שמפר הסכם בן 22 שנה בין השלטון המקומי, השירותים הווטרינריים ומועצת הלול, ייקר את העוף לצרכן במאות שקלים בשנה, בעוד הרווח לרשויות המקומיות יזנק.
גורמים ברשתות, בשירות הווטרינרי ומשווקים סיטונאים טוענים כי "מדובר בבדיקה שטחית ומיותרת, מימי המנדט". הבדיקה, שנערכת על-ידי וטרינר, כוללת פתיחת המשאית ובדיקת מידת קירורה, וכן בדיקת חתימת וטרינר על המשלוח. הבדיקה נערכת בנקודות בדיקה בכניסות לערים, כך שמשאית שמובילה עוף יכולה לעבור כמה בדיקות כאלה בנסיעה אחת. לטענת הגורמים,הבדיקה לא רצינית ואף פוגמת באיכות העוף משום שפתיחת המשאית מחממת אותה. לפי המשווקים הבדיקות במפעל ולפני צאת המשלוח מספקות ונערכות אף הן על-ידי וטרינר רשתי.